Makale Yaz
dadascimbom
Bu haberi yazdır
Galatasaray Ruhu Neredeydi?
 Oca
19
 2012

 

Galatasaray basketbol takımımız iki senedir Oktay Mahmuti ve Hakan Üstünberk sayesinde yerlerden zirvelere tırmandı. Geçen sene Beko Basketbol Ligi'nde final oynayan bu takım kısıtlı rotasyonuna rağmen yürekleriyle ruhlarıyla her maç son topa kadar mücadele etti.

Bu sene de takıma çok önemli takviyeler yapıldı ve takım gerçekten Beko Basketbol Ligi'ne fazla gelen bir hale geldi. Ama Darius Songaila bu takıma katkı vermekten çok yerin dibine sokuyor. Belki sayı attığı için gözükmüyor ama  dün geceki Anadolu Efes maçında daha ilk periyotta kendisinin tuttuğu Savanovic 16 sayı attı. Oktay Hoca, onu kazanmaya çalışıyor fakat şu aşikar ki bu oyuncudan ne yol ne de kasaba olmaz.

Günümüz basketbolunda 4 numaraların önemi çok büyük. Avrupa'daki bütün 4 numaralı oyuncular Songaila'dan daha iyi olduğu için bunu zaten her maç hissettik. Türkiye'de de küçük takımları yendik ama önemli maçların hepsini çok az farkla kaybettik. Songaila'nın oynadığı kadar Cevher oynasa eminim daha çok katkısı olurdu.

Gelelim dün geceki maça. Euroleague'de iki Türk takımı karşılaştı. Anadolu Efes- Galatasarayımızla karşılaştı. Maç sadece 6 sayı farkla bitti ama son topa kadar mücadele eden takım bence bu sefer hakkını veremedi tek kişi dışında. Lucas Gordon. Gerçekten terini akıttı sahaya. Küçük maçlarda iyi olan Shipp ve Shumpert tam bir hayal kırıklığıydı, sakatlıktan çıkan Ender çok kötüydü, uzun oyuncu rotasyonumuz olmadığından Andric'e sabretmek zorunda kaldık, genç Furkan'ın eli titredi, Avrupa'nın en önemli üçlükçülerinden Lakovic 5'te 1'le oynadı, Songaila'yı konuşmama bile gerek yok. Biz ne Efes'ten ne Olympiakos'tan geri kalacak takım değiliz. Kadro kalitemiz onlara göre daha düşük olabilir ama yüreğimiz kocaman. Ama bu maç ben ilk defa Galatasaray'ı umutsuz gördüm. Oyuncuların gözünde maçı kazanacaklarına dair inanç yoktu. İnanmayarak şut attılar, sorumluluk almadılar. Oktay Hoca, takımın bu kötü gününde medet umacak adam bulmakta zorunlu.

Umarım kendi özümüze, karakterimize geri döneriz ve inanarak oynarız diğer maçları. Bu takım ve taraftar çok daha iyisini hak ediyor. Oktay Hoca'ya sonuna kadar güveniyorum kendisi Avrupa'nın sayılılarından. Ama lütfen artık Songaila'ya sabır gösterme Coach.

 

Saygılarımla     (dadascimbom)

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...