Makale Yaz
ucan-alman
Bu haberi yazdır
Barca Mantalitesini Anlamadan Barca Olmak
 Eki
29
 2016

Sadece bizde değil dünyada bu yönde bir ilerleme var bomboş orta sahada 60 70 dk top çevirip 2 verkaç yapınca tiki taka barca modeli diye agız dolusu laf eden cahil tipler dolmaya başladı maalesef dünya kupasında Almanya niye elendi Gomez sakatlanıp forvetsiz oynadı götze Mesut bolca pas yaptılar ne oldu Fransa geldi tokatladı gitti biz geçen yıl real maçı(hazırlık) gene 2-3 pas yapınca tiki taka demeye başlaya tipler ortaya çıktı.

Niye top çevirirsin öndesindir skoru korumak istersin çevirirsin ya da son hamlede gol yapmak için çevirirsin bizde ikiside yok resmi hesap admini de utanmadan istatistik paylaşıyor yok Selçuk yüzde 90 isabetli pas atmış yok Ched isabetli pas atmış diye.

Fm bile oyna Barca taktiği vardır onu al Galatasaraya uygula tam verim alamazsın Selçuk alıyor yana veriyor Tolga alıyor yana veriyor Carole ileri çıkıyor topu ileride alıyor orta açmak yerine geriye veriyor hakkını verelim Sabri bir iki kere orta kesti yasin alıp geri verdi Poldi alıp geri verdi Eren aldı geri verdi Semih aldı Musleraya verdi bu ne biçim oyun hakketten çok merak ediyorum siz bunu Barca modeli mi sanıyorsunuz yani resmi hesap paylaşıyor Selçuk o bu yüzde 90 pas istatistiği maç izleyip gerçekten buna gülüp geçmeyen var mı ? 

Trabzon maçını niye kaybettik biz hoca teknik heyet hiç çalışmamış anlaşılan gene o maçta böyle saçma sapan top çevirdik maç boyu en şut çekemeyen tolga hariç şut çeken olmadıgı için kaybettik mi adana ona göre göre nisbeten zayıf oldugu için ucuz yırttık diyelim haftaya Başaksehir maçını merakla bekliyorum aynı tas aynı hamam çıkacak mı hoca ? 

Takım ortacı takım degil Hakan Şükür'ün yanına yasin Bruma beklere Carole koy hakan o attıgı 30 golü falan atamazdı bu kadar net bu tip oyuncular Eren'e Hakan Şükür uygun degil bunlara hasan şaş ambarat uygundur Bruma Yasin yerden oynar bunlara kaçacak adam lazım Eren bunlarla oynamaz bunlarla belki Podolski oynar belki burak oynar 

Podolski top ayagında degilken çok agır 10 numara oynaması imkansız hele ki bizim sistemimizde 10 numara, bizim sistemimizde 10 numara ne biliyor musunuz Sneijderin yaptıgı hamallık orta sahaya gelip hatta daha da geriye gelip top çıkartmak Allah aşkına podolski bunu yapabilir mi siz 10 numara diyince normal bir 10 no sistemi sanıyorsunuz heralde podolski Alman milli takımında oynadı burda da oynar sanıyorsunuz bu takımda mancini hariç 10 numarayı 10 numara hariç her yerde oynattılar solda liberoda orta sahada kendi işi hariç maaşallah her işi yaptı.

Sinan Gümüş'e bir parantez açalım yav arkadaşlar bu Sinan hangi mevkide parladı geçen yıl forvet degil mi ? Peki yaz kampında hazırlık maçlarında Genk Mancester maçlarında bu adam takım forvet yokken forvet oynamadı mı ? Hatta Mancestere bir kafa golü atmadı mı FORVET olarak dogru mu ? Şimdi bu adam niye sag kanat oynamıyor diye sızlanıyoruz hadi önünde Burak gibi hareketli biri olsa koşu yapan biri hadi bir nebze kanatta oynar derim önünde Eren var agır sadece ayaga kafaya top bekleyen bir oyuncu stili bununla Sinan oynabilir mi ? Azıcık düşünün ? 

Son olarak dünyada ki tek taktik bu taktik degil zaten anlamıyorum anadolu takımlarına karşı neden 2 libero ile oynuyoruz Selçuk ne yapıyor Allah aşkına biri bana söylesin ne yapıyor savunma mı yapıyor uzaktan şut mu çekiyor ne yapıyor hayalet gibi geziyor yılda 2-3 frikik atacak diye 34 hafta hayalet izleyelim mesela bu maça de jong veya tolga tek libero çıksak ne kayberdik ya da bu oyundan ne kadar kötüsünü oynardık sadece orta sahada saçma sapan paslaşmalar olmayacaktı o kadar.

(Tiki taka attıgım fotodaki gibi olur orta sahada saçma sapan iç içe adamların yaptıgı yan pas geri pas tiki taka degildir hele ki önde degilken )

Adana Maçı ile alakalı görüşlerim bunlar yayınlanması dilekleriyle.

EK: Bu makale yazıldıktan sonra hocamıza kızınız garson mu diye soran şahış külüp tarafından akreditasyon sınırlaması getiren külüp yöneticilerini tebrik ediyorum Levent Nazifoğlu Bey gerçekten yöneticilik örnegi sergiliyor geldiginden kendisini Galatasaray taraftarı olarak tebrik ediyoruz ek olarak hocaya eleştirimiz futbola yöneliktir mütavazilik olarak insan olarak on numara yıldız bir insandır kendisini seviyoruz.Ultraslan da taraftar grubu olarak bu olaya el atmalı büyüklüğünü göstermeli bir bu spor magazin programı ile alakalı bir pankart hazırlamalıdır 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
  2021
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...