Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
3. Yıldız Hayırlı Olsun!
 Eki
29
 2016

  Trabzonspor maçından sonra Adanaspor maçında da oynanan oyunu gördükten sonra Beşiktaş'ın bu sene de sakatlılara rağmen elini kolunu sallaya sallaya şampiyon olup 3. yıldızı takacağını düşünüyorum.

  Riekerink Bey diye yerlere göklere sığdıramadığımız adam sezon başından beri yaptığı değişikliklerle ben teknik direktör değilim diye bas bas bağırıyordu, hiç olmazsa çıkardığı ilk 11'ler doğru diye düşünüyordum ki son birkaç haftada bu konuda da ne kadar beceriksiz olduğunu gösterdi. Podolski ile Eren'in beraber oynadığında etkili olabileceğini düşünüyordum ki geçen hafta ilk defa maça beraber başladılar ve ilk 15 dakikada formsuzluğunu da hesaba katarak ikisinin bu kadro yapısında ilk 11'de beraber oynayamayacağını anladım. Ama Riekerink anlayamamış olacak ki bu hafta da aynı yanlışı yaptı. Sakatlıktan yeni çıkmış ve formsuz Podolski'yi çift forvetli sistemde oynatmak intihar gibi birşeymiş. Bugün rakip Adanaspor değilde Başakşehir olsa dümdüz etmişlerdi bizi. Haftaya göreceksiniz zaten.

  Bu maçta 606 başarılı pas yapmışız ve bu son 3 yılın en iyisiymiş, biz arkadaşlarla halısahada bugün Galatasaray'ın 15-20 dakika yaptığı gibi hücum yapmayıp sırf istatistikler yükselsin, Riekerink'in gönlü olsun diye boş boş pas yapsak biz de bu pas istatistiklerine ulaşırız. Önemli olan hücumu hiç düşünmeden boş boş pas yapmak değil, önemli olan o pasları yaparken gol pozisyonları da bulabilmek.

  Bruma bu sezon deplasmanda attığımız 8 golün 6'sına doğrudan katkı yapmış, bu hesaba göre Bruma olmasa deplasmanda gol bile atamayacağız. Tek hücum varyasyonu Bruma'nın bireysel yeteneğiyle birşeyler yapması olan bir takım şampiyon falan olamaz. Bruma olmasa hücuma bile çıkamayacağız. Tam etkili olmaya başladığı sırada Yasin'i oyundan alan, ayağına top değmeyen Podolski'ye 83 dakika sabreden, bütün değişiklikleri hatalı olan Riekerink haftaya da aynı hataları tekrarlayacak.

  Bruma teke tek yakalar, geçerse içeri dalar, rakipler bunu çözmüş içeriyi kalabalık tutuyor, sıfıra inip orta yapmak gibi bir düşüncesi de olmadığından zorlanıyoruz, ama yine de o olmasa rakip sahaya bile kolay geçemeyiz. Allah yüzüne baktı da İspanya'ya gidip şutlarını geliştirdi, şutları ilk geldiğindeki gibi olsa yine herkes sövüyordu.

  Sneijder normalde forvet arkası ama ne oluyorsa maçın %90'ında sol kanatta, sağ kanada hiç desteği yok, o sol kanatta ben de oynasam parlarım, sağ kanatta oynayan adama kimse yardım etmiyor, Yasin ve Sinan ne yapsa etkisiz kalır tabi.

  Rakipler Bruma ve Sneijder'i kilitleyince otomatikmen bütün oyun sistemi çöküyor, başka bi hücum planı yok çünkü. Kapanan rakipleri çözemiyorsun, oyunu kanatlara açamıyorsun, ortaya zaten Berlin duvarı çekmişler, hadi atabiliyorsan at. Normal bir ligde hedefi şampiyonluk olan bir takım ligi son sırada bitirmesi garanti olan bir takıma en az 4 tane atar ama bizim lige gelince işler değişiyor, her takımda oyunu çirkinleştirme sevdası, 11 kişi defans yapma çabası. Bugün kendini büyük takım gibi gören, en son 30 sene önce şampiyon olan bir takım, başa baş oynayarak kaybedeceğini bildiğinden mecburen oyunu zevksizleştiriyor ama biz de kendimize büyük takım diyorsak kendi evimizde o takıma, o gün verilmeyen penaltımıza ve taraflı yönetime rağmen 2 gol atıp, kapansan da açık oynasan da bu ligin babası benim ve benim dediğim olur mesajını vermemiz lazımdı. Böyle ezik takımlar yüzünden diğer takımlar da kapanınca birşeyler elde edebileceğini düşündüğü için defansif ve zevksiz oyun oynuyorlar. Bu benim görüşüm.

  Yunanistan defansif oynadı, 40 yılda bir de olsa bi başarı kazandı, İnter defansif oynadı, Barça ve Bayern'i yenip şampiyonlar ligini kazandı, İtalyanlar yıllardır defansif oynuyorlar, kazandıkları başarılar 1 elin parmaklarını geçmez. Galatasaray'ın 20 şampiyonluğunun ve kazandığı başarıların %80'inde çift forvet ve hücum futbolu var.

  Futbol gol yemeyeyim mantığıyla oynanmaz, o zaten futbol olmaktan çıkar, futbol yediğimden fazlasını atayım mantığıyla oynanır. Örneğin fener taraftarının geçen sene en övündükleri nokta gol yememeleriydi, sonuç... Beşiktaş'ın geçen sene en önemli özelliği yediğinden fazlasını atmasıydı, sonuç...

  Önümüzde Başakşehir, fener ve Bursa maçları var, bu maçlardan 9 puanla çıkmamız imkansız, 6 puan da bence çok çok zor. 5 puan alırsan öp de başına koy.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...