Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Zafer!!!
 Eki
26
 2016

Dişimize göre rakibi bulunca ne güzel top oynuyoruz ama. Trabzon maçında Onur un yaptığı 2 kurtarış ki Tolga nın topunu çıkartması gerçekten Musleravariydi ve Eren in direkte patlayan röveşatası haricinde ortalıkta görünmeyen takım 5 gol attı ,2-3 defa direkleri aşamadı ,belki 10 net kaçırdı ,hakem bir penaltıyı afiyetle yedi ,en az bir düzine de son pas ve tercih hatasına kurban gitti. Elbette bu arada Dersim den de gol yemeyi becerdik. 

Onu bunu bilmem ama maçı seyretmek bana zevk verdi. Sonuçta futbol gol için oynanan bir oyun ve bu maçta atılanıyla kaçanıyla bol bol vardı bu meyve.Aslında statü ciddi bir şekilde yanlış ,kupanın son şampiyonuna eleme oynatmak hangi sivri zekanın ürünü ? Ancak bu sfere özel bizim işimize yaradı bu işgüzarlık. Hoca sürekli oynayan as oyuncularının bir kısmını tribünde bir kısmınıda yanında oturtarak dinlendirdi. Fazla şans bulamayanların durumunu gördü. 

Cenk için farketmez çünkü kalede Muslera varken adın Buffon ya da Neuer değilse yedek kulübesi ikinci adresin olur. Yanlış anlamayın adınız Buffon ya da Neuer olursa da şansınız ancak Muslera nın formsuzluğu olur. Defans ta Sabri rakibin zayıflığından olsa gerek bu sene yapmadığı kadar bindirme yaptı ve çıkana kadar da takımın en iyilrindendi. Eğer alternatifi Cavanda ise yine takımın bankosu olur. Linnes sol bek olarak sağ bekten çok daha iyi ve verimliydi. Her iki kanat savunmasında da Cavanda dan önce düşünülür. Serdar ve Semih i değerlendirmek için son derece yanlış bir rakip ve yanlış bir maç.

Orta sahada oynayan Hamit ve De Jong daha sık şans bulabilirler. Doğrusu ya her ikisi de formsuz bir Selçuk tan da onun kadar koşamasalar bile kalitesi tartışmaya açık Tolga dan da aşağı oyuncular değiller asla. Josue de aynı şekilde ,şans bulursa verimli olabilecek bir kumaş. Elbette formda ve sağlıklı bir Sneijder e rakip olamaz ama sakatlıktan çıkmış ,formu tartışılan bir yıldızdan da hiç aşağı bir futbolcu değil. 

Kanatlarda oynayan Yasin ve Sinan için tam anlamıyla büyük bir şans böyle bir maç ve rakip. Yasin şansını fazlasıyla iyi ve olumlu kulandı. Sanırım hocasına güçlü bir mesaj vermiştir. Ancak Sinan için aynı şeyleri söylemem imkansız maalesef. Şans bulamamak Sinan ı kötü etkilemiş ,kendini göstermek adına çok ciddi bencillikler yaptı. Maç daha golsüz giderken 2 pozisyonda golü atacağım diye bomboş Podolski ye pas vermedi. Söylemeye gerek yok golleri de atamadı. Bunun dışında maçın ilerleyen bölümlerinde de pas ve çalım tercihlerinde yaptığı basit hatalar 3-4 pozisyonun heba olmasına sebebiyet verdi.

Bu maçta forvet oynaya Podolski için güzel bir antreman maçı oldu. Adam zaten şut kalitesi olarak ülkenin değil belki Avrupa nın en büyük değerlerinden birisi. Bu maç onun kalitesine 4-5 beden küçük geldi. Sonuçta o da biliyor ki bu maçta oynamasının tek sebebi maç kondisyonunu geri kazanması için uygun bir zemin olması.

Oyuna sonradan giren Cavanda ve Salih için söyleyeceğim tek şey bu maçta oynayacaklarsa ,futbol oynamak istiyorlarsa kaliteleri ancak Dersimspor seviyesinde. Yanlış forma ile çıktıkları bu maçta G.Saray seviyesinin futbolcuları olmadıklarını herkes gördü de umarım asıl görmesi gereken Riekerink bey de görmüş ,anlamış ve idrak etmiştir. Kusura bakmayın ama bu kadar mali krizle ,maddi problemle boğuşan bu kulübün nasıl olupta Cavanda ya ,Salih e para ödediğine inanamıyorum. Şimdi şu Cavanda için Trabzona bonservis ödeyen ,bu futbolcuya milyon eurolar ödeyen insanlar Olcan ı bedava gönderdiler. Sen bu ligde her şartta rahatlıka kulüp bulacak Olcan ,Umut ,Tarık gibi oyuncuları üstüne cebinden para ödeyerek göndereceksin sonra Cavanda gibi oyunculara tonla para vereceksin. Hani derler ya "bu ne perhiz ne lahana turşusu" o hesap. Salih e ise G.Saray forması verilmesini utanç olarak yorumluyor ve bende bu futbolcuya benim formamı giydirenlere kırkırmızı kart gösteriyorum.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...