Makale Yaz
nihatgs
Bu haberi yazdır
Enseyi Karartmamak Lazım
 Eki
24
 2016

Merhaba Renkdaşlar,

 

Tarihi bir genel kurul oylamasıyla aynı güne gelen Trabzon maçının şenlik havasında geçeceği beklentisiyle herkes gibi ben de maç saatini beklemeye başlamıştım. Öncelikle Riva ve Florya satışlarının kabulünün takımımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Gerçekten takımımızı borç batağından kurtaracak önemli bir proje. Eğer Galatasaray iddia edildiği gibi bu projelerden, yeni bir arazi + Riva’da büyük bir tesis + basketbol sahası + Stadyum çatısı + 500 milyon Dolar ile çıkabilirse takım olarak gerçekten büyük bir atılım gerçekleştirmiş olacağız. Borçları kapatmak ve bir daha hiçbir yönetimin borçlanarak ibra edilemeyeceği şeklinde bir tüzük bizi çok çok ilerilere taşır.

 

Maça gelecek olursak, kimse Riekerink’e kızmasın. Herkesin haftalardır en istediği kadroyu çıkardı. Riekerink, Ayhan Akman ve takıma yöneticiler internet kullanmıyor mu sanıyorsunuz? Hepsi twitter veya çeşitli spor forumlarını (webaslan dahil) izliyorlardır emin olun ki. Haftalardır herkes ama herkes (ben dahil) böyle bir kadro istedi. Ana resimde gördüğünüz gibi. O fotodakiler hepimiziz! Ama olmayınca olmuyor arkadaşlar. Hemen moral bozmaya, sevdiğimiz adamları eleştirmeye gerek yok. Enseyi karartmayın. Sadece 3 puan gerisindeyiz 1 ve 2.’nin. Bence uğradığımız kayıplar sezon içerisinde telafi edilebilir. Yeter ki yeniden bir özgüven kaybı yaşanmasın. Bence bu mağlubiyet iyi de oldu. Kendini çok harika gören tüm birimler için ayıltıcı bir tokat olmuştur eminim ki.

 

Maç istatistikleri üzerinden gidersek, Alex Ferguson’un bir sözü var ya, “istatistik mini etek gibidir. Çok şeyi gösterir ama asıl göstermesi gereken şeyleri göstermez” diye. Tam buna uygun bir maç oldu. İstatistiksel olarak bence süperdik. %70’e %30 top oynamayla bitirdik. Yine yukarıdaki resimde gördüğümüz gibi fiziksel olarak ezdik. Ama bizde olmayan 1 şey vardı. ŞANS! Şans yoktu ve onlar çok şanslıydı. Ana istatistiklerde gördüğünüz gibi 9 şut engellemeleri var. Yani 9 şutumuz adamların orasına burasına çarpıp dönmüş. 47 pozisyonda ceza sahalarından topu uzaklaştırmışlar. Bu kurduğumuz baskının kanıtıdır.

 

Gol neden olmadı? 2 pozisyonda Onur uzadı, 1 pozisyonda Sneijder önüne 100 defa düşse 95ini gol yapacak topu auta attı, Eren’in rövaşatası direkten döndü, 5 oyuncumuzun önüne düşmedi ve son olarak Podolski’nin penaltısı verilmedi.

 

Onların attığı gol ise herkese ofsayt gibi gelmesine rağmen doğru veya yanlış 7 CM ofsayt değilmiş. Arkadaşlar, adamlar bir kere geldi sadece ve golü yedik. Hem de en güvendiğimiz, beğendiğimiz iki adam Carole ve Bruma’nın paslaşma hatasından kaynaklı.

 

Herkes Semih’e giydirmiş. Yahu adamın ne suçu var. TS’li sarı kafa adam çok güzel bir pas çıkardı. Ben öyle pası en son lincoln atarken görüyordum. Çünkü tüm oyun kurucular o topu sağ çizgiye doğru atar. Bu adam yumuşacık ortadan attı ve hızlı adamları işi bitirdi. Olabilir namağlup şampiyon olacağımızı sanmıyorduk zaten herhalde.

 

Artık elimizdeki oyunculara sahip çıkalım. Bakın yasin sabri gitti herşey daha iyi olmadı. Daha kötü de olmadı. Elimizde şu an bunlar var. Elimizdeki malzemelerle yetinmeliyiz, onlara sahip çıkmalıyız. Kaliteli taraftarlık yapmalıyız. Artık stada gelen taraftarın da yorum yapan taraftarın da çocukluktan çıkması lazım.

 

Maçtan sonra neden böyle olduğuna dair en büyük tiyoyu Zeki Yavru verdi. “Bize 7 kişi oley çekenleri unutmamıştık” diye. O gün o maçta da çok rahatsız olmuştum. Zaten ligde kötüyüz. İnanılmaz kötü bir hakem maçta şirazeden çıkıyor ve hatalı kararlarla koca takımı 7 kişi bırakıyor. Üstüne bize penaltı veriyor ve bizim taraftar düşene bir tekme de onlar vurur gibi son dklarda “oley” çekip dalga geçiyor. Ayıp ettik, intikamlarını aldılar. Biz eğer orada takımları için savaşan ama haksız bir şekilde yenilen bir takımı orada alkışlarla uğurlasaydık, hem dostluk seviyesi artardı, hem de insan olduğumuzu gösterirdik. Olmadı sonu intikamla bitti. Adamlar yukarıdaki istatistiklerde de görüleceği üzere canlarını koydu ortaya.

 

Bundan sonra bizim yapmamız gerekenin enseyi karartmadan takımı desteklemek olacağını söylüyorum. Bu Riva ve Florya projeleri bahsedildiği gibi iş yaparsa 2023te gerçekten ligdeki takımlara fark atacağız. Çünkü onların bizim gibi satacak gayrimenkulleri yok. Sabredelim ve destekleyelim. Ben sonucun iyi olacağını düşünüyorum. Bu yönetime ve takıma güveniyorum.

Son olarak değinmek istediğim, rakiplerimizin de durumu hiç iyi değil (başakşehir hariç) bunu bilelim. Caner sakatlandı. Eğer BJK'ya sorsalardı antalya maçını kaybetmek mi caner'i 6 ay kaybetmek mi diye, kesinlikle 3 puan kaybetmeyi seçerlerdi. FB'de ise yönetim taraftar kavgası var. her yerde yönetimi istifaya davet ediyorlar. Ne takımda ne teknik direktörde huzur yok. Bizim 4 yıldızlık tek taraftar grubu olarak yönetimi ve takımı desteklemeye devam etmemiz ve bu forumda aramızda yer alan kuşlara dikkat etmemiz lazım. Zaten yazılarında hep ortaya çıkıyorlar.

Bir sözüm de webaslan adminlerine. Sayın admin'ler. Çok zor değil. Yazısı 5-10 kere beğenilmemekten dolayı silinen adamları üyelikten çıkarma gibi bir filter yapsanız, herkes rahat eder. Kendi aramızda daha huzurlu yaşarız. Bu site üyesiz de gider. Kemik üyeler yeter.

Sevgiyle kalın.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...