Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
''Kral Çıplak ....''
 Eki
22
 2016

Eğer bir takım en zayıf elemanı kadar güçlü bir takım ise bizden zaten bir halt olmaz. Şimdi herkes şapkasını önğne koyacak ve düşünecek ,biz ne kadar iyi ve iddialı bir takımız acaba ? 3-5 tesadüfi netice aldık diye tecrübesi 0 teknik adamlık yetileri ise 0 ın altında beyi birileri Mourinho diye yutturmaya kalktı. Gerçi "tesadüfi" biraz haksızlık oldu ,Eren attı ,Muslera tuttu ,Bruma da şapkadan tavşan çıkarttı demek daha adil. 

Trabzon maçında takke düştü kel göründü maalesef. Eğer Trabzon biraz futbol oynasa ,biraz iyi bir takım olsa çok daha vahim de olurdu. Çünkü Eren bu gece Derdiyor gibi değil Bulut gibi oynadı. Muslera ya zaten top gelmedi ,geleni de biraz ofsaytla karışık içerden çıkardı sadece.Bruma yine şapkasını almış ama tavşanı çıkartamadı. 

Şimdi açık net konuşalım ,Geçen sezondan farkımız Umut un yerine Eren bir de Melo nun çakması Tolga. Hiç bir oyuncunun iyi niyetinden ,özverisinden ,isteğinden şüphem yok. Hocanın beyefendi kişiliği ,pozitif karakteri tartışılmaz bile. Tıpkı Teknik direktörlük yetilerinin eksi olmasının,oyuna müdahale etmedeki yetersizliğinin ve otorite zaafiyetinin tartışılmayacağı gibi.

Aslına bakarsanız bu tokat iyi bile oldu. Bazı hayal tüccarı taraftarların Rieekerink bey in G.Saray ın aradığı teknik adam olduğunu sanmaları problem değil. Ancak bir kısım kötü niyetli bozguncunun kalkıpta stajyer hocayı sırf Fatih Terim kompleksleri yüzünden yere göğe sığdıramayan yalancı gazları çok insanın gözünü boyadı. Öyle ki yönetim içinden bile birileri çok doğru bir iş yaptıkları yalanına inandılar. Oysa çok ama çok iyi biliyorlardı ki G.Saray da teknik adamlık yapacak kapasitede ki hiç bir teknik direktörü ikna edemedikleri için sadece mecburiyetten alt yapı hocasını A takım teknik direktörü olarak görevlendirmek zorunda kaldılar. Bu işin asla gözlemle ,analizle filan alakası yok. Tıpkı vizyonsuzlukla ,kötü idarecilikle ,yanlış tercihle alakası olmadığı gibi. Bu sadece imkansızlıklardan doğan bir mecburiyetti ,o kadar.

Bakın arkadaşlar isteyen katılmayabilir ,kızabilir ama bu takım Kazanırken de iyi futbol filan oynamadı. Gelin tek tek  ,maç maç bAkalım. Süper kupa ile başlayan sezonda değiştirin kalecileri hezimet olurdu. Karabük maçında rezilliğin doruk noktasını yaşadık. Akhisar maçı Cihat hocanın bize en büyük hediyesi oldu. Kayseri maçı kötü oynadık ,Antalya maçı iyi oynamadık ,Beşiktaş maçı 45 dakika oynadık ,Geçlerbirliği maçı da keza aynı. Ve Trabzon maçı yine sahada yoktuk. Yani sözün özü Muslera ,Bruma ve Eren sayesinde küme düşme hattından koptuk. 

Aslında kadromuz asla yetersiz değil. Ancak teknik ekip 2. ligde bile başarılı olamaz maalesef. İyi bir hocayla rakipler Avrupa da yıpranırken şampiyon bile oluruz. Ancak en az Hamza hoca kadar bir teknik direktör olacak. Riekerink bey ile yakında Fener in altına düşeriz biz. Görünen köy kılavuz istemez. Bu arada Cavanda yı beğendiniz mi ? Umarım Riekerink bey beğenmiş ve memnun kalmıştır. İdmanısız Sneijder tercihi de hocanın diğer harikası oldu. Ne acıdır ki adama kızmak bile gelmiyor içimden. Şu işleri Fatih Terim ,Hamza hoca ya da başka gerçek bir teknik direktör yapsa ne küfür ederdim oysa. Ama garibim zaten ben teknik direktörüm demedi ki. Allah için iyi ve kibar da bir insan ,canı sağolsun ,üzülmesin ,biz küme düşsek de Riekerink beye laf etmeyiz.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...