Makale Yaz
xbllx
Bu haberi yazdır
Bu maç aldatır
 Eyl
18
 2016

Her şeyden önce çok uzun zaman sonra taraftarla takımın bütünleşmesi , tribünlerin nispeten de olsa dolması çok güzel oldu.Açıkçası bu ortamı hepimiz özlemişiz..

Aylar sonra takım taraftarla bütünleşince de haliyle baskılı başladık maça çok fantastik bir şekilde bulduk golü . Hakikaten böylesini atabilecek birkaç santrafor var dünyada birini de biz aldık çok şükür . Ve o santraforun klasikleşen kafasıyla da noktaladık maçı . 

Dakika skor gibi maçı anlatmaya gerek yok , taraftarın etkisiyle baskılı oynama isteği olan ancak bunu bu istek orantısında pozisyona dökemeyen bir Galatasaray vardı sahada . Bu baskıya rağmen neden pozisyona giremedik sorusuna hocamız Rize nin savunması iyiydi şeklinde cevap verdi az önce ancak asıl sorun Rize'nin savunması değil bizim hücum aksiyonlarındaki eksikliğimizdi . Elbette taraftar etkisiyle bazı şeyleri daha iyi yapmaya çalıştık belki kısmen de olsa yaptık ancak bu asla şampiyon olacak bir takım futbolu değildi.

Böylesi keyifli maçtan sonra dahi olumsuz yönleri görmek onları konuşmak daha doğru olacak bence . Takımımız halen hücum varyasyonları konusunda çok sıkıntılı . Pozisyon için Bruma nın ayağına topun gelmesini bekliyoruz ya da bir oyuncumuzun extra hareketini . Attığımız goller dahi kısa kullanılan kornerlerin devamında geldi . Hücumlarımız çok dengesiz , halen yavaş oynuyoruz ve rakibi şaşırtacak hamle yapamıyoruz . Burada rakibi şaşırtan oyunculara elbette sahibiz ancak aralara koşu yapan , rakibin dengesini bozan oyuncu sayımız çok az olduğundan kapanan rakiplere karşı baskılı gibi gözüksek de pozisyon üretemiyoruz . Podolski takıma döndüğünde bu sorun kısmen de olsa çözülebilir ancak önümüzdeki derbi maçını düşündüğümüzde hocanın ve takımın bu konuda daha kreatif çözümler bulması gerekiyor .Ayrıca Sneijder her ne kadar iki asisti sağdan yapsa da maç boyu sola yakın olduğundan hücum etmeye çalıştığımızda Eren in arkasındaki bölge sıklıkla boş kalıyor ve yine bu durum da  pozisyon bulmamızı ve sahaya iyi yayılmamızı engelliyor .Bruma ise yeteneklerini daha sağlıklı ve doğru noktalarda kullanırsa verimi de performansı da çok artacak ancak bu konuda çok yol alması gerekiyor çünkü bazen gerçekten anlamsız işler yapabiliyor . Tabi bu problem oynayarak tecrübe edinerek çöülebilir ki o da bunu çözecektir .Pozisyona girme probleminin çözümü sadece hücumculardan da geçmiyor . Beklerimizin daha çok bindirme yapması ve rakip beklerin dengesini bozması gerekiyor . Geçen hafta izlediğimiz CL maçlarında beklerin yaptıklarını hepimiz gördük . Benfica nın bekleriniyse 90 dakika izledik , hemen her pozisyonda bindirmeler yaparak özellikle ilk yarı BJK nın beklerini ne kadar geri ittikleri ortada. Bizim de beklerimizi çok daha efektif kullanmamız ve rakip savunmaları bozmamız gerekiyor.

Bu sezon başından beri iyi oynayan Tolga bu maçta da (maşallah) çok çok iyi oynamaya devam etti . Nasıl bu kadar yüksek tempoda oynayıp hemen her topun içinde olabiliyor , kaptırdığı topların çoğunu kapabiliyor gerçekten inanılmaz . Topla ilişkisini de daha iyi seviyelere getirdiğinde Uzun yıllar takıma katkı sağlayacak inşallah . Bu maç özelinde Selçuk daki kıpırdanmayı da gördük çok şükür . Daha doğru noktalara pas veren ve topu daha hızlı kullanan bir Selçuk vardı sahada . Son penaltı pozisyonunda herkes gibi ben de keşke Eren/Wesley/Bruma dan birine bıraksaydı dedim kendi kendime ama takımın birinci penaltıcısı Selçuktur ve bu tarz bir durumu engelleyen Riekerink bey de olmuş olabilir . Bu nedenle penaltı konusunda eleştirmeyi doğru bulmuyorum . klasik vuruşunu yaptı kaçırdı canı sağ olsun . yeter ki bu kıpırdanma artarak devam etsin. burada şu var çok iyi oynadı vs demiyorum ilk geldiği yılki Selçuk gibiydi de demiyorum ama iyi oynamadı demek de haksızlık olur . Ayrıca De Jong kadroda yokken ve ne olacağı da belli değilken Galatasaray için sahip çıkmamız gerek Selçuk a. öyle ya da böyle o bölgede 3 oyuncumuz var sezonu götürecek olan . Daha çok sahip çıkmalıyız .

Savunma oyuncularımız baskı oyunlarında dahi hızlarına çok güvenmediklerin geride kalıyorlar ve bu baskıyı daha dar alanda yapmakta zorlanıyoruz . Ayrıca her iki stoperimiz de pas vermeden önce topa mutlaka bir defa daha dokunup rakibe zaman kazandırdıklarından rakipler savunma yaparken ve kaymaları gerçekleştirirken hiç zorlanmıyor . Biz pas temposunda ve hücum varyasyonlarında bu kadar düşük kalınca da sanki iyi savunma yapıyormuş gibi görünüyorlar ancak sorun kesinlikle bizden kaynaklanıyor . 

Hocaya gelecek olursak iyi niyetinden zerre şüphemiz yok . Sneijder ile kadro kuruyor vs gibi haberlere gülüp geçiyorum . Selçuk Sabri kimi çıkarırsa kadroda eyvallah derim gördüğünü koyuyor sahaya bu izlenimi güveni verdi bize . Ama .. evet maalesef ama .. maça müdahale konusunda sezon içerisinde çok canımızı yakacak gibi görünüyor . Geçen hafta kötü gitmeyen bir maçta 45 te 2 adam değişerek hamle şansını bitirdi . Bu hafta değişiklik için 75 e kadar bekledi ve bu da yetmezmiş gibi tek değişiklikle maçı tamamladı . Burası Galatasaray Josue doğum gününde oynasaydı falan demem elbette ancak takıma hamle yapması gereken zamanda hamle yapmıyor hoca . Öyle ya da böyle 1 saat civarı oyuncuyu ısındırıp oyuna almazsan da oyuncunun sana olan bakış açısını değiştirir güvenini zedelersin . Yasin Sinan hamlesini çok daha önce yapmalıydı bugün . Ayrıca Cavanda yı da bir yandan ısındırmalı takıma o hamleyi de yapabilirdi .Hücum varyasyonları vs bir yana Bu konularda da kendini çok geliştirmesi gerekiyor . 

Ve tabiki Hakem ..  2 penaltı ve 1 kırmızıyı es geçti hakem . art niyetli demek de istemiyorum ama bu kadarı da olmaz be kardeşim pes doğrusu ..

Önceki haftalarda olan bazı sorunlar kısmen çözülmüş olsa da halen takımın çok ciddi sorunları bulunmakta . Özellikle deplasmanda ve içerdeki bazı önemli maçlarda bu performans bize asla yetmez . Hücumu çeşitlendirmeli rakibi pozisyonlarla boğmalıyız . 1000 pas dahi yapsa rakibi bozamadığımız sürece bir anlamı olmuyor bu nedenle rakibi zorlayıcı varyasyonlara da savunma dengesini bozacak koşulara da çok fazla çalışmamız gerekiyor . Öyle ya da böyle 4 haftada 10 puan alan takım hepimize umut veriyor . Çünkü Galatasaray ın olduğu yerde umut vardır . Sevgilerimle . . .





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...