Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Karga Kılavuz
 Eyl
11
 2016

Bir futbol maçı düşünün ,2 takım ,2 teknik adam ve en az onlar kadar rezil bir hakem. Maçı seyrederken uyuklamadığm dönemlerde Türk futbolunun marka değeri palavrasını düşünüp durdum. Buna para vermek enayiliğini ısrarla sürdüren kendim gibi hayal tacirlerine acıdım. Arkadaş bu adamlara futbol oynasınlar diye para verenin de ,böyle rezil maçları izlettirmek için milyonları cebe indirenin de aldıkları her kuruş haram zıkkım olsun. Kardeşim bizim sokaktan 13-15 tane genç alıp 15 - 20 gün çalıştırsak bu kadar kötü ,zevksiz ,isteksiz futbol oynamaz. Televizyondan 3-5 maç izleyen herhangi birisi de bu Mete Kalkavan denilen zat-ı muhteremden kat kat iiyi hakemlik yapar. Eğer Samba Sow bu maçı kartsız tamamladıysa ,eğer bu maçta oyun ilk yarı 6 ikinci yarı ise sadece 4 dakika durdu diyorsa bu adama önce kronometre tutmayı öğreteceksin. 

Şimdi önyargı gözlüklerini çıkartıp şu maç denilen garabetin 2 yarısına ayrı ayrı bakalım. Futbol filan oynamadı bizim beyaz formalı havalı zengin çocukları.. Ama ilk devre biraz planı ,düşüncesi varmış gibi duruyorlardı. İkinci devre ise sözde biraz daha derli toplu ama aslında hiç bir planı ,düşüncesi ,fikri olmayan ,birbirlerinden ilgisiz alakasız adamlar topluluğu gibiydiler. Direksiyonu olayan arabaya ,dümeni olmayan gemiye benzedik iyiden iyiye. Sev ya da sevme ama bu takım Selçuk olmadan geri pas vermekten bile aciz. Tolga yı bu kadar şişirdiler ama Selçuk un kramponunu koy sahaya G.Saray daha düzgün oynar. Kusura bakmayın ama bu takımdan bu sene de bir halt olmaz çünkü.......

Olmaz çünkü ba takımın teknik direktörü yok kenarda. Çalıştırıcı ,antrenör ,köndisyoner farklı şey teknik direktör farklı şey. Birileri belki bir gün anlayacak ama olan da bu süreçte bize olacak. Öyle şampiyonluklar ,kupalar ,hele hele Avrupa da başarı hötle zötle ,gazla gelmiyor. Gelse kimse salak değil Mourinho lara ,Klopp lara ,Guardiola lara milyon eurolar saymaz Yok efendim futbolcular seviyormuş ,çok iyi ,efendi adammış diye alt yapı hocasını yedekleri bile milyon dolarlar kazanan takımın başına getirirsen bu futbola davetiye çıkartırsın. Eğer çok km. yapacak ,çok koşacak adam arıyorsan git Kenya dam maratoncu al. İyi adam arıyorsa hoca için git hayır kurumlarına destek olan birisini al. Şayet Riekerink denilen arkadaş daha elinde ki futbolcunun analizini ,takımın kimyasını bile anlayamamış birisi. 

Tolga nın yanına değil yerine girer De Jong. Gerçi bana kalsa girmese daha iyi. Selçuk çıkarsa G.Saray kaptansız değil dümensiz tekne gibi gidiyor. Sneijder i alıp çift forvete dönmeye de hocanın ne bilgisi ne de yüreği yetmez sanırım. Adam oturmuş maçı benim gibi seyrediyor. Kulübede ki bu akıl tutulmasını kazanılan 2 maçtada aynen yaşamıştık zaten Bruma ne kadar oynarsa o kadarına razı bir hoca. İsteyen istediği gibi düşünür elbette ama bu kadro bu ligi domine edecek kadar iyi bir kadro. Başında en azından Hamza hoca olsaydı sezon sonu 21 dememiz işten bile değildi. Ancak böyle bir amatörle bu iş asla yürümez. Bu sebeple şu iyi oynadı ,bu kötü oynadı demeye lüzum yok. Eğer başta çoban yoksa hangi koyun nereye gitmiş sormayacaksın. Zaten son 15- 20 dk. ya bakarsak idmanlarda da düzgün çalışılmadığı net gözüküyor. Eh böyle hocayı ben olsam ben de severdim.

Hakem diye sahaya çıkan zat maç 0-0 ken öyle böyle değil yasini e yapılan net penaltıyı gözünün önünde olmasına rağmen görmezden gelmeye utanmadı. Özellikle ,lk devre faullerden futbol oynanmazken tek kart bile göstermedi ki net kartlık en az 3-4 faul vardı. Kayserili Samba Sow denilen arkadaş 3 dk. ya tam 5 faul sığdırdı uyarı bile almadı. Hiç bir temas olmayan en 3-4 pozisyona faul çaldı. Ben bilmiyorum ama eğer bu maçta topun oyunda kalmadığı süre toplamda sadece 10 dk. ise normal maçlarda hiç öyle 3-4 dk. eklemeye lüzum yok. İlk devre sadece kalecini 3 defa yatıp tedavi görmesi ve değişmesi tam 7,5 dk. oyunu durdurdu. İkinci devre tam 9 kere sağlık ekipleri sahaya girdi ,Yere yatan kalkmadı ,sedye gelmeden çıkmadı. Hani öyle kıran kırana bir maç olsa anlayacağım da evcilik oyunu kıvamında bir şeydi zaten. Kim bilir belki hakemde sıkılmıştır da bir an önce bitsin demiştir.. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...