Makale Yaz
xbllx
Bu haberi yazdır
Umut Veren Futbol
 Ağu
28
 2016

Dün özellikle ilk yarıda istenen Galatasaray olma yolunda ilerlediğimizi gördük.Her ne kadar bunda Akhisar takımının geriye çekilme isteği etkili olsa da aslında bu zaten onların sistemi olduğundan takımımızın hakkını vermemiz lazım. Tüm stratejisi hızlı oyuncularıyla kontra oynamaya çalışan bir takıma karşı hemen hemen hiç kontraya müsade etmemek takımın büyük başarısıdır.İlk maçtaki hayal kırıklığının yerini umutlu bekleyişin alması da bu takımın başarısıdır .

JOR Bey ilk maçtaki kadroya göre 2 değişiklikle başlayarak işlemeyen noktaları doğru görüp mevcut kadroda doğru teşhis koyarak hepimizin gözündeki yerini bir adım daha sağlamlaştırarak başladı maça.Erken gelen golün takımı bozmaması ya da uyandırması , Sneijder in bir anlamda sazı eline alması da takımı geçen haftaya göre çok daha diri tuttu. İlk yarı maç 1-0 iken bile hepimiz bu maçın bir şekilde bize geleceğini biliyorduk ki bunu rakibin de hissetmemesi mümkün değil.Haftalardır hatta aylardır beklediğimiz Galatasaray buydu ,böyle mücadele etsinler canımızı istesinler dedik hepimiz Arma Sevdalıları olarak.İkinci yarıya daha kontrollü başlamayı tercih ettik , aslında Eren sakatlanana kadar her şey istediğimiz gibi gitti.Eren çıkınca topu ilerde tutmakta doğal olarak zorlandığımızda Akhisar bundan cesaret alıp üstümüze gelince kendi silahıyla onları vurmamıza da imkan verdi ve çok güzel 2 kontra golüyle maçı tamamladık. 

Ancak her şeye rağmen takımın eksiklerini görmemiz lazım.Yendiğimizde takımı çok çok şişirmek ya da yenilince çok çok olumsuz konuşmak çok doğru değil.Ancak önemli olan nokta şu ki takımımızın başında oyuna bizim gözümüzle bakan , formayı hakkaniyetli dağıtan ve kimsenin gözünün yaşına bakmayan bir hoca var ki bana göre en büyük şansımız da o.Her ne kadar üst yapıda tecrübesiz denilse de biz o kulübede Rijkaard , Mancini yi de , basının yere göğe sığdıramadığı Hamza hocayı da gördük . O yüzden sonuçlardan bağımsız olarak kenarda duran adamın doğru adam olduğunu ve bu yolda devam ettiğini kabul etmeliyiz .

Gelelim bana göre takımın eksiklerine ;

1- Her şeyden önce büyük bir takım 2-1 öne geçip geriye yaslandığında bu kadar korkulu dakikalar geçirmemeli.Burada tabiki en büyük etken stoper ikilimiz ve özellikle Chedjou nun güvensiz savunması . Chejou sezon boyunca 10 asist de yapabilir ancak asli görevi olan savunma konusunda bu kadar güven vermeyen bir durumda olacaksa o 10 asistin bir anlamı kalmıyor gözümüzde.Hakan Balta ağır Chedjou bu kadar savruk olunca geriye çekildiğimiz anlarda dahi korkarak izliyoruz maçları ki en son noktada dün Muslera yı dahi sakatlamaya kadar götürdü Chedjou olayı.Olası bir Denayer transferi sonucunda kenara gelecek ilk adam olarak görüyorum kendisini.

2-Selçuk konusunda bir görev karmaşası var gibi .Geçen sezon onda olan görevin büyük kısmı Tolga ya geçince Selçuk ne yaptığını bilmeyen bir vaziyette sahada dolaşıyor gibi gözüküyor.Geçen sezona göre daha az topla buluşması onun en büyük meziyetini elinden alıyor ancak diğer taraftarn bakınca da son dönemde topları çok yüksek verimli kullanmadığı için bu durum bizim işimize geliyor.Ancak yine de hocanın Selçuk tan memnun olması gösteriyor ki hoca ondan topun yönünü değiştirmesini ve pas oyununa katkı sağlamasını istiyor ki istenen düzeyde olmasa da yapıyor bunu.Kenarda ondan daha iyisi olmadığı için bir süre daha oynar ancak uzun vadede oynaması çok zor görünüyor.

3-Geçen sezonun son günlerinde giden Melo nun yerini halen dolduramamış olmak büyük bir yönetim hatasıdır . Normal bir yönetimin sezon içinde orayı doldurmuş olması gerekirdi ancak bu dediğim normal yönetimler için geçerli olduğundan fazla beklentiye girmemek lazım.O bölgeye yapılacak olası Tiote transferi açığı kapatabilir ancak olası bir Diarra transferi takıma seviye atlatır .Ancak Maliyet-yarar-zarar analizinde JOR Bey'in ve Levent Nazifoğlu'nun yapacakları tercih hangisi olursa olsun o tercihin doğru tercih olduğunu düşüneceğim.

4-Dün de gördük ki Eren e mutlaka ve mutlaka bir alternatif lazım.Bu alternatif onun gibi pivot mu olacak yoksa daha hareketli Niasse tarzında mı olacak bu tamamen hoca tercihi olacak ancak bence elimizde zaten Eren varken daha farklı tarzda bir forvet almak lazım ki sıkışan oyunlarda farklı varyasyonlar deneyebilelim.

Bu sorunların büyük kısmının hoca da yönetim de farkında görünüyor.Takıma dönecek olan Poldi , yavaş yavaş ısınacak olan Serdar+Josue+Cavanda , ve olası DOS + Denayer + forvet transferleri sonrası çok iyi bir takım izleyeceğimiz kesin.Hemen her mevkide bu kadar iyi ve alternatifli kadro olunca oluşacak olan rekabetten takımımızın kazançlı çıkacağı kesin . Geçen haftaki hayal kırıklığı sonrasında da dün akşamki galibiyet sonrasında da umudumuzu koruduk koruyoruz. Çünkü;

Galatasaray ın olduğu her yerde umut vardır !





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...