Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Ben olsam ne mi yaparım?
 Ağu
26
 2016

Sade bir bakışla; takımın üzerinde geçen seneden kalma bir ağırlık olduğunu görüyoruz.

Son birkaç senedir ileri bölgede rakibi sarsacak bir forvet oyuncu olmaması, atak organizasyonlarını olumsuz etkiledi. Top bizde olsun isteyip, ileride bir tehdit oluşturamayınca, geri orta sahada verimsiz paslaşmalar artıyor, rakip takım defansında rahatlayınca orta sahada direncini arttırıyor. Dolayısı ile orta sahada yaptığımız basit top kayıpları, defans bölgesindeki oyuncuların motivasyonlarını düşürüyor. Kalede müthiş performansa rağmen gol yemeye devam ediyoruz.

Bugünü değerlendirirsek, sezon yeni başlıyor ve geçen seneden çok daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Rakiplerimiz için de sanırım iyi bir sezon geçecek. Tüm takımlarda bir silkinme var, bunun lige olumlu yansıyacağını düşünüyorum.

Forvet bölgesindeki eksiğimiz devam ediyor. Umut’un takımdan ayrılacak olması ve yerine aramıza katılan Eren bize biraz olsun güç katacaktır. Rakibin direncini orta sahada kırmak zorundayız bu nedenle forvet bölgesinde çok daha güçlü bir oyuncu olması, rakibin defansta alacağı önlemleri arttıracak ve orta sahadan ödün vermesini gerektirecektir. Drogba’nın takımda olduğu zamanı hatırlayın, hala transfer sezonu bitmemişken, ileri uca ismiyle ve yaptıklarıyla maç başlamadan bizi güçlendirecek bir oyuncunun takıma katılacağını umuyorum.

Orta sahada, defansın önünde Selçuk, Tolga form tuttuklarında iyi olacaktır. İki oyuncu da oyunun iki yönünü biliyorlar ancak ikilinin yedeği olmaması, Diarra transferinin ne kadar doğru olacağını kanıtlıyor. Selçuk’un formunun düşük olmasını forvet bölgesindeki yetersizliğe bağlıyorum, bu nedenle takıma katılacak yeni transfer sonrası, Tolganın yedek kalması bana daha olası geliyor. Bu bölgede oynayacak ikilinin geçen seneye göre daha ileride konumlanması sanırım seyir zevkini arttıracak bir etki yaratabilir.

Önlerinde oyunun merkezi Sneijder, takımın maestrosu bu sene Riekerink ile daha istekli bir sezon geçirecek. Hollandalı yıldızın milli takımda geriden oyun kurduğunu hatırlarız, bu özelliği ile zaman zaman oyun içerisinde Selçuk’la alan değiştirecektir. Bu değişiklikte yanında Diarra gibi bir isim olması yaratıcılığını ve pas alışverişini arttıracaktır. Sneijderin bir yedeği yok ancak bu tip oyuncuların yedeği olmaz, takımın sistemsel bir değişikliği ile, olası bir ceza ya da sakatlık durumunda 10 numara yerine yeni transfer Josue’nin ya da tolganın oyunda olduğunu ve orta saha oyuncularını 5’lediğini görebiliriz, böyle bir durumda oyunun taktiksel tüm yükü Selçuk üzerinde olacaktır.

Kanatlarda forvete yakın oynayacak isimler, rotasyonu en sık olacak isimlerdir. Bruma’nın takıma katılması ve hazırlık maçlarında performansı çok sevindirici ancak genç oyuncuyu daha önceden tanıyoruz ve performansının uzun lig maratonunda farklılık göstereceğini biliyoruz, aynı şekilde Sinan’ın geçen sene sonunda gösterdiği iyi performansın da sezon boyunca sürmeyeceği ortada. Kanatlarda ikisi birden oynarsa takım daha dinamik olacaktır ancak pas veriminin düşeceğini tahmin ediyorum. Riekerink’in gençlerle arasının iyi olduğunu ve gelişimleri konusunda uzman olduğunu biliyoruz, ancak hocalarının kararları ya da diğer oyuncuların yaşayacağı sakatlıklar sayesinde formayı Podolski, Yasin ya da Josue’ye kaptırmazlar. Forma yarışında Yasin’i geride görüyorum. Podolski de yaşadığı sakatlıklarla pek güven vermiyor. Kanatlarda beklerden gelecek yardımın da bizim takımımızda yetersiz olduğunu biliyoruz. Bir transferin de bu bölgeye yapılması uygun olurdu.

Defans beklerinden bahsetmişken, yine yeniden sağ tarafa transfer yaptık. Cavanda iyi bir oyuncu, oynayacağı yer Galatasaray’da lanetli bölge, kendisine şans diliyorum, umarım başarılı olur, 25 yaşında biri ve 24 yaşındaki yedeği Linnes ile beraber formayı uzun yıllar Sabriye devredebilirler… Salih dursun ve Tarık da bir şekilde takımdan gönderilecektir.

Bir diğer bek sol tarafta Carole, Tellesin neden satıldığını anlamış değilim. Ben hala ilk 11 oyuncuusu olduguna inanmıyorum. Carole iyi bir 'yedek oyuncu' bu nedenle yedeği yok. Hakan gerektiğinde bu bölgeye kaydırılabilir.

Defansın ortasında milli takımın da yükünü taşıyan, Hakan, Serdar, Semih’e ek olarak daha olgun ama sakatlık problemleri olan Chedjou ve genç isim Koray. Diğer bölgelere baktığımızda buranın fazla kalabalık olduğunu görüyoruz. Bazı haberlerde hala bu bölgeye transfer yapılacağı ve Denayerin katılmasının olası olduğu yazılıyor. Böyle bir durumda ayrılıklar olabilir. Mevcut durumda da 1 kişinin ayrılabileceğini düşünüyorum. İlk 11 adayım Chedjou ve Serdar, ilk yedek Semih olacaktır.

Kalede güven veren isim Muslera’nın nasıl hala bu takımda kaldığını da anlamış değilim. Kendisini takımımızda tutan kim ise tebrik ediyorum ve gelecek seneler de kaleci aramak yerine kendisi ile sözleşme uzatılmasını diliyorum.

Kısacası isim yapmış çok iyi ve iri bir forvet, Diarra, mümkünse orta yapabilen bir kanat oyuncusu ve bir sol bek takıma katarım. fm fln olsa hemen yaparım...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
 
Ağustos (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...