Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Maç Değerlendirmesi
 Ağu
23
 2016

  Tam gitti 2 puan derken son dakikada gelen gol çok kötü oynasak da 3 puanı aldığımız için biraz mutlu etti.

  Riekerink her ne kadar kadro dışı bırakılanlar, oynatılan oyuncular, gönderilen gereksiz oyuncular gibi herkesin gönlünden geçenleri yapıyor olsa da oynattığı oyun beni her geçen gün daha da endişelendiriyor.

  Defansta Serdar ve Cavanda eksik olsa da yine de bu kadar açık verilmesi, orta üçlüdeki Selçuk, Sneijder ve Tolga'nın top almak için çok fazla geriye gelmesi nedeniyle yapılamayan ataklar, Bruma ve Sinan'ın özellikleri itibariyle dar alan oyuncusundan çok kontra atak oyuncusu olmaları nedeniyle rakip sahaya yıkılamayan oyun, Eren'in henüz takıma alışık olmasa da zaten Galatasaray'ın gol yükünü çekebilecek tarzda bir santrfor olmaması, oyuncuların henüz form kazanamaması gibi birçok sorun var bence takımda.

  Kupa maçında oynanan oyunu da hatırlayacak olursak özellikle iyi takımlara karşı genel itibariyle geride oyunu kabullenip hepi topu 2 tanecik hızlı oyuncusuyla hızlı çıkmaya çalışan tipik bir Anadolu takımı gibi önceliği yenilmemek olan bir takım oluşturuldu gibi bir izlenim var. Oyuncular birbirine alışıp form kazandıklarında, Diarra da takıma katılınca daha iyi olacaktır ama gereksiz bir beklenti içine girip de bu oyuncu grubundan yapamayacakları şeyler beklememek en iyisi.

  Selçuk'tan çalım atmasını bekleyen futbol cahilleri var, inanabiliyor musunuz? Form seviyesini, pas kalitesini, çalışkanlığını eleştirebilirsin anlarım da o özellikteki bir oyuncudan çalım atsın, sıfıra inip ortaya çevirsin beklentisi içinde olanlar var, işin yoksa gel de bu adama ta en baştan, insan anatomisinden başlayarak futbolu anlat. Selçuk kötü olabilir, senin gördüğünün 100 katını teknik adamlar görüyor ama bu iş sadece form seviyesine bağlı değil. Yedek kulübesine hiç baktınız mı Selçuk oynamasa yerine kim oynayacak diye? Donk mu oynasın yoksa Hamit mi seç beğen al, isterseniz Umut Gündoğan var onu verelim size, tepe tepe kullanırsınız. Herşey taraftarın televizyon karşısında gördüğü gibi değil, sizin beğenmediğiniz oyuncu ekran karşısında görülemeyecek ne yapıyor da sürekli ilk tercih oluyor, neden son 5 yılda gelen 6 teknik adam da o oyuncuyu tercih ediyor. Kupa maçında dakika 119'da Selçuk ve Tolga'ya 20 metre ötedeki adama pres yapamadığı için ana bacı söven ahmaklar gördüm, sen o presi o dakikada o oyunculara yaptırabilsen o takımın başında Riekerink değil sen olurdun zaten.

  Tolga'nın da oyun stilini hala anlayamamış şahıslar var, ne işe yarıyo ki bunu niye aldılar, 12.5 km koşmuş ama bir Melo değil... Kimse bir Melo değil, herkese Melo üzerinden değerlendirme niye yapıyosun, Josue'ye de mi bi Melo değil diye yaklaşacaksın, Diarra da bi Melo değil, niye Dilara sarkısı üzerinden adama serenatlar yapıyorsun. Yasin'in özellikleri itibariyle kapanan takımlara karşı Bruma ve Sinan'dan daha etkili olduğunu söylesem karşı çıkacak bir ton adam var yine. Yasin çok iyi oyuncu demiyorum yanlış anlaşılmasın, ben açıklamamı yapayım da onu da yanlış anlayan birileri çıkar elbet.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...