Makale Yaz
gucunutarihindenal
Bu haberi yazdır
Çok Acil Defansif ÖN LİBERO Aranıyor
 Ağu
15
 2016

Galatasaray özellikle ilk 11’e bakıldığında ön libero mevki hariç çok kaliteli bir takım oldu. Alternatif kadroya baktığımızda da, kulübesinde yeterli isimler var.

Özellikle hücum hattında solda Bruma, sağda Podolski, ortada Sneijder ve önde Eren ile oynadığı zaman, kulübede skor anlamında sonradan girdiğinde oyuna etki edebilecek Yasin’i ve Sinan’ı görüyoruz.

Buna keza Cavanda transferi yapıldı. Her ne kadar da bek olsa, hücum yönü çok kuvvetli bir isim. Şahsen Linnes’den formayı alacağını düşünüyorum ama Linnes’de kulübede önemli bir alternatif. Galatasaray’ın alternatifleri yüksek kadrosu, Beşiktaş’da yok. Fener de var. Lakin Fener’de de bu yılki Galatasaray’da ki istek ve disiplin şimdilik yok.

Galatasaray’ın golcüye ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Sadece ligde mücadele edecek bir Galatasaray, Eren ve Sinan’ın oynadığı bölgeye 1 isim daha alırsa ikisinden birini kaybeder. Çünkü söylediğim gibi, Galatasaray sadece 1 kulvarda mücadele edecek. Türkiye kupasını saymaya dahi gerek yok, sonuçta çoğu kez ayda bir defa maç denk geliyor. Gel gelelim, Podolski’de ihtiyaç olduğunda o mevkide oynayabilen bir futbolcu.

Üstelik, Galatasaray’ın hücum hattı Bruma gibi, Podolski gibi, Sneijder gibi gole yakın oyuncular ile kurulu. Yine üstüne basarak söylüyorum, sonradan dahil olacak Sinan ve Yasin’de gole yakın oynayan futbolcular. Bu ortamda tek kulvarda yarışacak Galatasaray’ın forvete değil, Selçuk’un yanına bir futbolcu alması gerekiyor.

SUÇLU OLAN SELÇUK DEĞİL

Galatasaray taraftarı Selçuk’u boşuna eleştiriyor. Selçuk sahada sürekli adam kovalayacak bir futbolcu değil. Selçuk topa reaksiyon yapar, yanaşır, basar ama asla Melo ayarında yapışkan oynayan bir futbolcu değil. Özelliğinde bu yok. Bunu yapmayı da sevmez çünkü yaparsa asıl işi olan top dağıtma işini yapamaz.

Galatasaray, Melo’nun yerini dolduramadı ve Selçuk’un kimyasını bozdu. Selçuk gibi alan, dikine top sürüp oyun sıkışınca sağa sola gelip içeri top kesen, topun Galatasaray’da kalmasını sağlayan bir adamı 2 tane stoperin ortasına kadar gelmek zorunda bırakırsan, Galatasaray’ın ne kadar iyi kadrosu olursa olsun orta alanının göbeğinde ki 2 oyuncu yok gibi gözüküyor.

Tolga kaliteli bir transfer olabilir ama Galatasaray’ın o bölgesinde alternatif bir isim olur. Selçuk olmazsa oynar. Fakat Selçuk’un yanında özellikle önemli maçlarda çok zor durumda kalmadıkça Tolga’yı yazamazsın.

Çünkü o bölgeye lider bir isim lazım. Stoperlerden top alan, ön tarafa doğru dikine top sürebilen, çok çabuk, rakibin ayağındaki toplara kayan, top çalma özelliği iyi olan, defansif özelliği çok iyi bir ön libero bulunmalı. Galatasaray Atiba ayarında bir ön libero bulursa, şampiyon olur. Her geçen süre boşa işliyor. Galatasaray en büyük kanayan yarası olmuş mevkie henüz adam almadı.

Tiote haberleri var. Olur mu olur. Zannediyorum uzun zamandır da sağlık yönünden hiçbir sorunu olmayan bir isim. Birkaç sakatlık yaşamış birisi ama şuan gayet hazır ve sorunsuz deniyor. Galatasaray’ın böyle deneyimli ve iş bilen bir orta alana mutlaka ihtiyacı var.  30 yaşında olabilir ama 20 yaşındaki gençlere taş çıkaracak kadar tempolu oynayan bir futbolcu. Galatasaray bu ismi bitirebilirse ön libero sorununu çözer.

Umarım bir an önce o bölgeye kaliteli bir takviye yapılır ve Galatasaray kanayan bu yarasına çözüm bulur.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...