Makale Yaz
johnson
Bu haberi yazdır
Öyle Bir Takım Olduk Ki
 Oca
15
 2012

Sene başında kim diyebilirdi ki geçen seneki ruhsuz topçu topluluğundan sonra bu kadar çabuk toparlanıp ligde 9'da 9 yaparak kulüp rekorunu egale eden hatta son 3 lig maçında 4 ve 4+ gol atan bir takım olabileceğimizi?

Herkesin bu takıma ve Fatih Terim'e sonsuz toleransı vardı,her türlü başarısızlığa karşın.Çünkü takımda en ufak bir kıpırtı bile yoktu.Ancak gelen nokta atışı transferler takımın çehresini değiştirdi.Takım oyunu uzun zaman sonra ilk defa bu kadar net oynanıyor.Forvetler durgun olduğunda sahneye orta sahalar,defanslar ortaya çıkıyor ve skoru değiştiriyor.

Artık geriye düştüğümüz maçlarda bile maçı çevirebileceğimiz konusunda en ufak bir tereddüt bile yaşamıyoruz.Bunu da Samsunspor maçında tekrar göstermiş olduk.

Fatih Terim'in takıma kazandırdığı gençler geleceğe yatırım adına büyük hamlelerdir.Yüzü eskimiş Sercan Yıldırım dahil olmak üzere en az 6-7 tane 20 yaş ortalamasında oyuncumuz var ve oyuna girdiklerinde hiç sırıtmıyorlar.Bu da takımın ne kadar işleyen bir lokomotif olduğunun göstergesidir.Sezon başından beri işlemeyen tek bölgemiz kanatlar.Kazım'ın istikrarsız ve dengesiz futbolu hiç kimseye güven vermiyor.Riera'nın hala uyum sağlayamaması da cabası.Ancak bu takım neredeyse sıfırdan değişti.10 tane yenilikte 1 tane yanlış 10 doğruyu götüremez.

Sağ kanatta 1989 doğumlu Yiğit Gökoğlan'ın alınışı büyük bir hamledir.Kazım'ın rahatlığını bozacak bir transferdir hatta şans bulmasından sonra Kazım'ın ilk 11'de başlayacağını bile zannetmiyorum.

Shaqiri eğer gelirse mükemmel bir transfer olacak,gelecekte 10 sene rahat edeceğimiz ya da rahatlıkla verdiğimiz paranın 2 katını kazanabileceğimiz bir oyuncudur.İnşallah en kısa zamanda olumlu haberleri bekliyoruz.

Sadece değineceğim son birşey daha var.Servet Çetin Adanademirspor maçı ve dün Karabükspor maçlarında yaptığı hatalarla maçın çehresini değiştirebilecek karakterde bir oyuncu.Hayır,anlamamıyorum?Semih Kaya böyle hatalar yapsa gençliğine,tecrübesizliğine veririz.Ancak Semih'in hata bile yapmadığı defansta Servet'in bariz hataları endişe verici.Eboue'ni yokluğu defans bloğunu büyük ölçüde etkiledi.Ancak ne Servet ne Gökhan ne de sağ bekte oynayabilecek olan Sabri güven vermiyor.Bence en akıllıca çözüm Bursaspor'dan (1990 doğumlu olduğunu sanıyorum 91'de olabilir) Serdar Aziz'in alınması olabilir.Ujfausi Atletico Madrid'de oynadığı gibi sağ bekte,Serdar da Semih'in yanında partner olarak oynar.Ujfalusi'nin 3-4 sene sonra futbolu bırakacağını varsayarsak gelecekte hem Galatasaray'a hem Milli Takımımıza 10 sene hizmet edebilecek defans oyuncularımızı bulmuş oluruz.

Ve dün itibariyle kulislerde Ronaldinho ismi dolanmaya başladı.Verilecek para gerçekten çok fazla.Ancak Ronaldinho'nun gelişi ne demek farkında mısınız?3-4 sene önce böyle birşeyi tahmin edebilir miydiniz?Ben edemezdim.

Öyle bir takım olduk ki Ronaldinho'yu "eğer oynamayacaksa gelmesin" diyerek istememe lüksümüz oldu.İşte bana keyif veren şey de budur.

Hangi Türk takımında Ronaldinho'yu istememe lüksü var ki?





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...