Makale Yaz
arifele
Bu haberi yazdır
Unutmayalım Biz Galatasarayız...
 Haz
19
 2016

Merhaba Arkadaşlar;

   Türk Milli Takımımızın oynadığı kötü futbolun üzerine Galatasaray ile paralel bir kaç konuya değinmek istiyorum izninizle..

  

   Öncelikle Türk Milli Takımının katıldığı e başarılı olduğu takımlara baktığımızda 11 kişilik kadronun en az 6 isminin Galatasaraylı olduğunu görüyoruz. Boşuna denmemiş Türkiye'dir Galatasaray diye..

   Bu bağlamda yapmamız gereken öncelikle yerli kalitesinin arttırıldığı aslını unutmayan Galatasaray ruhu ile oynayan yepyeni bir takım ortaya çıkarmamız gerekmektedir. Bu takımda geleceğin milli takımında banko oynayabilecek potansiyele sahip 2 isim varkı bunlar Sinan Gümüş ile Koray Günter bu çocukların öncelikle fiziksel zaafiyetlerinin giderilmesi gerekmektedir. Avrupada bunun gibi oluşumlar yaklaşık 2 3 yıl gibi süre zarfında meyvelerini vermektedir.

   Muslera daima bu takımda tutulmalıdır. Sağ bek olarak Linnes kazanılmalı sol bek Carole Telles ikilisi rekabet halinde verimli bir şekilde kullanılmalıdır. Stoperde tıpkı Semih - Ujfalusi kimyansının yeniden tutturulması gerekirken Koraya eksiği olan pozisyon alma, topa basma, adam markayıjını öğretebilecek İskandinav bir stoper gerekmektedir. Bunun için önerim İsveç Milli takım stoperi 1.92 boyundaki  Andreas Granqvist veya benzeri özellikte bir futbolcu olmalıdır.

   Sağ açık olarak Sinan Gümüş artık formaya yaklaşmış bulunmakta olup ön libero pozisyonu için Fransa veya Hollanda Liginde forma giyen yaklaşık 1.85 boylarında 1 2 Milyon Euro karşılığında alınabilecek potansiyel oyuncular scout ekibimizde mutlaka bulunmaktadır. Sol açık olarak Podolski Bruma arasında bir tercih yapmamız gerekmekte olup Selçuğun yanına eğer Sneijder gönderilecekse eğer gelecekte muhtemel milli takım forması giyme potansiyeli bulunan Tolga Ciğerci veya alınabilirse bence takımımızda büyük iş yapacağını düşündüğüm Okay Yokuşlu transfer edilmelidir. Burda matematik çok basit Sneijderin 7.5 Milyon Euro ya serbest kalacağını düşünürsek alınacak 2 yetenekli orta sahanın maliyeti 5 Milyon Euro yu geçmicektir.

   Son olarak Forvet transferi için alınması gereken oyuncu kesinlikle Brezilya Arjantin Kolombiya gibi ülkelerinin bulunluğu Amerika kıtasından yapılmalıdır. Örnek olarak aklıma gelen golcü tipi kesinlikle Teofilo Gutierrez tarzında atletik seri bitirici özelliği kuvvetli olan yeni Jardel olma potansiyeli yüksek maliyeti ucuz bir isimle beraber İsmail Berk Ünsal, Volkan Pala gibi yetenekli gençlerin takıma monte edilmesi bunların yanında yine ileride Milli Takımda şans bulacağını düşündüğüm Oğulcan Çağlayan az bi maliyet ile takıma kazandırılması ile birlikte takımımız yaş ortalaması max. 25 olan bir takım haline gelecek olup bu takımın maliyeti gidenlerden kazanılacak bonservis bedelleri ile bile karşınabilecektir.

  Yazıma FM oynamıyoruz tarzında basit yorumlar yapmamanızı rica eder. Okuduğunuz için teşekkür ederim.. Saygılarımla. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...