Makale Yaz
elazig
Bu haberi yazdır
J.Kloop and D.Simeone
 May
28
 2016

 

Merhabalar renktaşlar. 28 yaşındayım ve Galatasaraylı olmaktan gurur duyuyorum. Şanlı GS bana her başarıyı yaşattı Elhamdülillah. Sadece Şampiyonlar Ligi kupası ve 5 yıl üst üste şampiyonluk kaldı. Türk kluplerinin mali ve sportif durumları ortada. Her geçen yıl geriye gidiyoruz. Önümüzdeki 5-10 yılda hiçbir türk klübünün şampiyonlar ligini alacağını düşünmüyorum.

Bir ihtimal J.Kloop’un B.Dortmund’u ya da D.Simeone’nin A.Madrid’i gibi yapılanabilirsek, belki Avrupa’nın en iyi 10 takımından biri olabiliriz. 2009 yılı öncesi Dortmund ve 2010 yılı önceside Atletico takımları resmen dibe vurmuşlardı. Biri Bundesliga’yı 13. diğeri ise La Liga’yı 9. bitirmişti. Sonra genç bir hoca, genç oyuncular ve sabır ile hem liglerinde şampiyon oldular hem de avrupaya damga vurdular. Ayrıca astronomik fiyatlarla oyuncu satıp ekonomilerini düzelttiler.

Galatasaray 2-3 sene şampiyon olmasa ne olacak ki, büyüklüğünden bişey mi kaybedecek. Türkiye’nin en fazla şampiyon olan 4 yıldızlı takımıyız, Türkiye kupasını en fazla kazanan, 4 sene üst üste şampiyon olan ve Avrupa’dan kupa alan tek Türk takımıyız.

Şuan Türk takımları her yıl Avrupa’da eriyor. Ligimiz değer kaybediyor. Borçlar çığ gibi büyüyor. Artık GS akıllı bir şekilde yönetilmeli. Son açıklanan borç 1.499.000.000 TL = 515.000.000 $. Artık gelecek başkanlar kendi egolarını değil klubü düşünmeli. Hazır BJK iyi bir jenerasyon ve hocaya sahipken, şampiyonluğu kolay kolay FB’ye bırakmazlar. İki klup çarpışırken ve borçları katlanırken; GS çok hızlı ve akıllıca devrimler yapmalı borçlarını ödemeli ayrıca genç yıldızlar yetiştirmeli. 2-3 yıl sonunda BJK ve FB iflas etmiş olacaklar, GS ise sağlam mali yapısı ve genç yıldızlarıyla 10 sene lige ve avrupaya damga vuracaktır.

·         Taraftarın sevdiği ve sabır göstereceği bir yönetim oluşturulmalı

·         Gelirleri Arttırıcı projeler üretilmeli

·         Giderleri Azaltıcı projeler üretilmeli

·         Birinci sınıf kaliteli genç oyuncular transfer edilmeli

1) Taraftarın sevdiği ve sabır göstereceği bir yönetim oluşturulmalı: Bu arkadaşlar tribünlerin sevdiği Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Abdurrahim Albayrak, Haldun Üstünel, Ali Gürsoy, Hakan Ünsal, Mehmet Demirkol gibi isimler ile yine tanımadığım veya aklıma gelmeyen tüm mesaisini GS’a verebilecek ve sevilen kişiler olmalı.

2) Gelirleri Arttırıcı projeler üretilmeli: Otel projesi çok güzel bir proje. Ayrıca tüm branşlar son teknolojiyle Riva’ya taşınmalı ve Florya değerlendirilmeli. Böylece en son model alt-üst yapı tesislerimiz olacak ve borçlardan kurtulacağız. 2 tanede benim (kendi) projem var: GS şuanki üye sayısı yaklaşık 10.000 kişi. Her üyenin referansıyla 1 kişi daha klübe üye olacak. Toplam kongre üye sayısı 20.000 kişi olacak. BJK yaptığı gibi her üyeden senelik 5.000 TL aidat alınacak. Yıllık  20.000*5.000TL=100milyonTL gelir sağlanacak. 2.Projem: 500.000 GS taraftarınan senelik aidatı 100TL olan GS kart dağıtılacak. Bu kartı olanlar, GS store, kombine bilet, normal bilet… bazı ayrıcalıklar elde edecekler. Yıllık 50milyonTL de buradan gelir sağlanacak ve taraftar kulübünün yanında olacak.

3) Giderleri Azaltıcı projeler üretilmeli: Öncelikle şu faiz işinden kurtulmamız lazım. Ayrıca oyuncu sözleşmelerini revize etmemiz gerekiyor. Bazı oyuncular Arap ve Çin liglerine satılabilir. Sözleşmeli futbolcularımızı 3 bölümde incelersek:

Kalması gerekenler: Muslera20, Chedjou7, Lines, Selçuk7, Snejder8, Yasin5, Podolski7, Sinan Gümüş, Telles10, Bruma10, Dzemali3. Bu oyuncularımıza ancak çok iyi teklifler gelirse satılmalılar. 

Olsada olur olmasada olur dediklerimiz: Cenk, Koray, Hakan, Carole, Bilal, Olcan, Sercan, Salih. Bu oyuncularımıza tatmin edici teklif gelirse satılabilirler. Kaldıkları zamanda kadro derinliği (yedek) ve tecrübeleriyle takıma katkı sağlarlar. 

Göndermemiz gerekenler: Eray, Semih4, Tarık, Sabri, Donk, Rodrigez, Hamit, U.Bulut, U.Gündoğan, Onterivo, Emre Çolak. Burada bazıları için duygularımı ifade edeceğim:

Sabri Reis, gönlümüzde kaptan olarak kalacaksın, seni hep seveceğiz ama yeteneklerin sınırlı, severek ayrılalım.

Donk, geldiğin güne de seni getirenede yazıklar olsun.

4) Birinci sınıf kaliteli genç oyuncular transfer edilmeli: Teknik direktör Frank de Boer, yardımcıları Riekerink, Orhan Atik ve Tafferel oldumu teknik problem kalmaz. Sattığımız ve elimizdeki oyuncular ve bütçemiz göz önüne alınıp maksimum 23-24 kişilik kadro oluşturmalıyız. Oyuncu olarak buraya temsilen bazı isimler yazacağım, tabiki Ali Dürüst ve H.Ünsal’lı yönetim ile Frank de Boer’li teknik ekip daha da yetenekli ve hesaplı oyuncuları alacaklardır. V.Bababacan, H.Tekin, O.Kıvrak, K.Altınay, Ali Maaloul, E.Taşdemir, Denayer, Çağlar Söyüncü, J.A.Brooks, A.Christensen, G.Medel, H.Nordveit, Emre Mor, Naby Keita, O. Yokuşlu, A.Zivkoviç, Luuk de Jong, Arkadiusz Milik, Falcao, Emre Güral.

Burada fikirlerimizi paylaşabildiğimiz sayfa için webaslan yöneticilerine ve bu makalemi okuyan değerli GS taraftarına teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca yorumlarınızı bekliyorum…

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...