Makale Yaz
oddokhan
Bu haberi yazdır
2016-2017 model Galatasaray
 May
01
 2016

Bu yaz transfer doneminde takima koklu bir  degisiklik gerekiyor.

Ancak tabii ki gercekci olmakta fayda var. Klup borc bataginda. Oyuncu satmadan yeni oyuncu alma imkanimiz yok ne yazik ki. Bu nedenle de mumkun oldgunca bonservisi elinde ve genc oyunculara yonelmek durumundayiz. 

UEFA dan gelen cezayi da bu sene cekecegimizi dusunursek bu sene sabretme ve kullerinden yeniden dogus yili olabilir bizim icin. Nasil mi?

Soyle ki;

oncelikle Podolski ,Semih ve Yasin kismen daha yuksek meblaglara satilip,  

Basta Hamit olmak uzere Donk,Olcan,Dzemaili,Sabri,Umut,Tarik,Ontivero da yine uygun fiyatlarla elden cikarilmali.

Defansin saginda Linnes de israr edilirse daha da gelisecektir. Ayni yaslarda Basel de oynayan Michael Lang alinabilirse girecekleri rekabet takima pozitif yonde yansiyacaktir.. Defansin gobegine  oncelikle Chedjou ile sozlesme yenilenmeli. Ardindan da Joel Matip alinabilirse ki sozlesmesi haziran da bitiyor bonservis sorunu da yok.Chedjou ile iyi ikili olurlar. Balta ile Koray da iyi birer alternative olurlar kadroda. Sol bek Alex Telles geri geldigi varsayilarak Carole ile rekabete sokularak iki flash oyuncu kazanabiliriz. Hatta son gunlerdeki performansina bakarak Carole un bir adim onde oldugunu bile soyleyebiliriz.

Defansif orta sahaya Bayern den Rode opsiyonlu kiralanip , yine bundesliganin bu seneki flas oyuncularindan olan Nordtveit (bonservisi elinde) alinabilirse buyuk is yapilmis olur. Adamin bonservis sorunu da yok. Turkiye liginden ise bu bolge icin tek adayim kayseridan almadigimiz Okay Yokuslu.  Milli takimimizin da gelecekteki orta sahasindaki en saglam adami olma yolunda ilrliyor.

 Hucum bolgesinin sagina artik Sinan gozlerimiz kapali direk ilk 11 e yazilmali. Yedegide hic bir takima satamadigimiz Bruma olabilir. En kotu ihtimalle  Aydin a sabrettigimiz kadar sabrederiz. (Ki ben bir gun mutlaka hakettigi degeri bulacagini dusunuyorum) 

Hucum sol bolgesi  icin de devre arasinda da gundemimize gelmesine ragmen alamadigimiz genc (19) Kaputska alinabilir.Yedegi olarak da Gaziantep de bu sene farkini hemen belli eden cok yetenekli yine 19 yasindaki Orkan Cinar dusunulebilir. Boylelikle bu iki genc yetenegi rekabete sokabiliriz.

Hucumun ortasi icin tabiik ki tek isim Sneijder. Yedegi de Bilal ve Emre colak olarak dusunulebilir.

Forvet bolgesi icin ise cok dikkatli olmaliyiz hatta transfer doneminin butcesinin cogu buraya harcanmali. Oncelikle bir tane senelik 20-25 gol ortalamasi olan 25 li yaslarda hava toplarinda etkili bir yildiz oyuncu bulmaliyiz. Daha sonra onun yanina yedekten oyuna girip farkini gosterebilecek 19-20 li yaslarda genc bir yildiz adayi ve su anki yerli forvetler icinde bonservisi elinde bulunan tek oyuncu oldugu icin Emre Gural iyi bir alternative olarak gorunuyor. Volkan Pala miz da artik kadroya alinmaya baslanmalidir. Boylelikle 4 tane hem genc hemde peril peril forvetlerimiz olur. Kisaca soylemek istedigim su;

Iyi bir takim kurmak icin mutlaka cok yuksek paralar harcamaya gerek yok. Yeterki futboldan anlayan ,akli basinda, bir adim sonrasini planlayabilen yoneticiler olsun (ki mevcut yonetimle bunun gerceklesmesi mumkun gorunmuyor)

Guclu , futbolu ve pazarlamayi bilen bir yonetim basa gelip hemen takimi taniyacak bir teknik director getirilip gelecek sezonlarin planlamalari yapilmalidir.

Gitmesi gerekenler:   Hamit – Donk – Semih – Yasin – Podolski - Umut – Olcan – Denayer – Sabri – Ontivero – Umut gundogan - Dzemaili

Gelmesi gerekenler:  Bruma – Telles – Joel Matip (bonservissiz) – Rode (kiralik) – Nordveit (Bonservissiz) – Michael Lang - Kaputska – Orkan Cinar – Emre Gural – Okay Yokuslu – Arkadiuzs Milik

Kale: Muslera (30) – Cenk Gonen (28)

Sag bek : Michael Lang (25) – Linnes (24) 

Sol bek:  Carole (24) – Telles (24)

Stoper :  Joel Matip (24) – Chedjou (30)– Koray Gunter (22) – Hakan Balta (33)

Orta saha:  Selcuk (32) – Bilal (33) – Sneijder (31) – Emre(25) – Rode (25) – Nordveit (25) – Okay Yokuslu (22)

Sag hucum:  Sinan  (22)– Bruma (21)

Sol hucum:  Kaputska (20) – Orkan Cinar (19)

Forvet:  Arkadiuzs Milik (22) – Moussa Dembele (19) - Emre Gural (27) – Volkan Pala (20) 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Ocak (1)
  2016
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...