Makale Yaz
elazig
Bu haberi yazdır
Galatasaray'ımızın Şahlanış Projeleri
 Nis
06
 2016

Şuanki Durum: Klubün yaklaşık 358 milyon $ borcu var. Futbol takımı Avrupa kupalarından 1 yıl men edildi, ve STSL’de 8. sırada yer alıyor. Her yıl 40 milyon $ faiz ödüyormuşuz (ödeyemiyoruz L). Futbol takımı giderleri senelik 90 milyon Euro, UEFA bunu seneleik 65 milyon Euro ile sınırlandırmış. Klubün hisselerinin bir kısmı satıldı. Futbol takımında iyi bir teknik direktörün ve Abdurrahim gibi bir adamın dibi olur, eksikliği çekiliyor. Ayrıca son yıllarda altyapılardan futbolcu yetişmiyor. Türkiyede hiçbir kulupte yetişmiyor. Ama Allah var, Ergin Hoca harikalar yaratıyor. Unutmadan birde mektepli-alaylı kavgası var.

Amaç: Futbolumuzun koca çınarını şaha kaldırıp; Bayern Münih, Real Madrid, Barcelona gibi olamasada onların hemen ardından 4. veya 5. sıralara yükseltmek. Atletico Madrid, Borussia Dortmund, İnter ve Milan gibi takımları geçmek.

Nasıl Olacak: Yönetim, futbolcu, taraftar bir olacaz, iri olacaz ve yeniden dirileceğiz. Bu güç bizde var, yaparız ve yapacağız.

Projeler1: Güçlü ve reformcu bir yönetim. Unutmayın Avrupa Rönesans ve reformların ardından süper güç oldu. Ali Dürüst, Celal Gürcan, Adnan Öztürk, Abdurrahim Albayrak, Haldun Üstünel, Fatih Terim gibi sevilen isimlerin bir araya geldiği ve tüm camiayı temsil eden bir yönetim kurulu oluşacak.

Projeler2: Bu yöneticiler tüzüğü değiştirecekler. 20-25 milyon taraftarı olan klubü halka açacaklar. 3 kademeli olabilir.

  1. Grup Üyeler: Bunlar, kulubü yönetmeye aday olabilir ve listelerde yer alabilirler. Ayrıca kombine kart, bilet ve GS Store indirimlerinden ilk yararlanacak kişilerdir. Üyelik ücreti, bir defaya mahsus 50,000 TL ve senelik Aidatları 5,000 TL’dir.
  2. Grup Üyeler: Bunlar, GS kongre üyeleridir. Seçimlerde oy kullanabilirler fakat yönetim kurulu listelerinde yer alamazlar. Ayrıca kombine kart, bilet ve GS Store indirimlerinden ikinci yararlanacak kişilerdir. Üyelik ücreti, bir defaya mahsus 10,000TL ve senelik Aidatları 1000TL’dir.
  3. Grup Üyeler: Bunlar, GS taraftarlarıdır. Kombine kart, bilet, GS store ve her türlü sosyal etkinliklerden indirimli ve öncelikli yararlanabilirler. Üyelik ücreti, bir defaya mahsus 1,000TL ve senelik Aidatları 100TL’dir.

Projeler3: Futbol takımına çok iyi bir Teknik Deriktör şarttır. Olmazsa olmazımızdır. Bu teknik direktörün ismi değil özellikleri önemlidir. Elindeki oyuncunun değerini düşürmeyen, elindeki isimleri parlatabilen bir hoca olmalıdır. Örneğin; Jurgen Klopp, Diego Simeone, Mircea Lucescu, Şenol Güneş gibi…

Projeler4: Futbol takımı giderleri senelik 90 milyon Euro. 3 yıllık maliyeti 270 milyon Euro yapar. Elimizdeki oyuncuları yüksek bonservisler Katar, Rusya ve Çin’e satıp satıp bu miktarı arttırabiliriz. Örneğin: Muslera 15, Snejder 7.5, Podolski 7.5, Chedjou 7.5, Semih 5, Yasin 5, geri kalanlar toplamı 12.5 = 60 milyon Euro yapar. Toplam 330 milyon Euro kaynak yapar. Uefa’nın limiti var, 3 yıllık giderler 65*3 = 195 milyon Euro. Aradaki 135 milyon Euroyuda transfer bütçesi yapabiliriz.

Projeler5: Genç oyunculara yönelecez ve Atletico Madrid gibi şaha kalkacağız. İyi olan teknik direktörümüz bu oyuncuları parlatacak. Hem başarılı olacaz hemde bundan sonraki yıllarda 5’e aldığımızı 15’e satacağız.

Kaleci: Onur (Dragowski,Rajkoviç), Harun Tekin, Solbek: Emre Taşdemir, Ali Maaloul (Telles), Sağbek: Koray Altınay, Thomas Meunier, Sol Stoper: John Anthony Brooks, Stefan Strandberg, Sağ Stoper: Diego Godin, Çağlar Söyüncü (Ahmet Çalık), Ön Libero: Havard Nordveit, Okay Yokuşlu, Orta Saha: Selçuk İnan, Naby Keita, Orta Ofans: Hakan Çalhanoğlu (Hakim Ziyech), Mehmet Ekici, Sol Açık: Bilal Başaçıkoğlu, Sinan Gümüş, Sağ Açık: Bruma, Andrija Zivkoviç, Emre Mor, Forvet: Enes Ünal, Luuk de Jong ve Jonatan Soriano

Projeler6: Yapılan otel satılıp borçların bir kısmı ödenebilir.

Projeler7: Galatasaray altyapı tesisleri rivaya taşınıp, Floryaya gelir getirici AVM, otel, rezidans vs. yapılabilir.

Projeler8: Sponsorluk sisteminin üzerine aşırı hassasiyet gösteririm. Forma sponsorlarına gelince basketbolda, voleybolda, futbolda ve diğer branşlarda Galatasarayın forması birdir, iridir ve diridir. Hepsinin göğsünde, kolunda, sırtında bacağında aynı reklam olmalı. Sponsorlarıda mağdur etmeyecek şekilde 5-10 yıllık ve her yıl yenilenen çok büyük çaplı sponsorluk anlaşması imzalarım. Bütün GS formalarında, aynı sponsorlar olur.

Örneğin: ENKA grup-Hitachi yeni göğüs sponsorum. Her yıl yeni sezon forma lansmanından 3 saat önce bu sponsorla sözleşme yenilerim. Bir Hitachi fuarı düzenlenir ardından da forma lansmanımızı yaparız. Yıl içinde farklı destekler. Yani sponsorum beni destekler bende sponsorumu desteklerim.

Tüm webaslan okurlarına şükranlarımı sunarım...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...