Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
İhanete isyan
 Oca
09
 2012

Bu nasıl mantıksız ,nasıl haksız ,nasıl rezil bir taraftarlıktır böyle. Yemin ediyorum bazı yorumları okudukça içinde olmaktan utandığım bir topluluk bu. Artık bu kadarı yeter ,isyan ediyorum işte. Evet her görüşe düşünceye saygı duyarım ,her türlü eleştiriye de son derece ılımlı yaklaşmak hatta bir şeyler öğrenmek için elimden geldiğince empati yaparım. Ancak artık bu iş eleştiri boyutlarını çoktan aştı terbiyesizlik sınırlarının dahi ötesine geçti. Birilerinin buna bir dur demesinin de vakti çoktan geçti.

Ben ve benim gibi yüzbinlerce Galatasaray taraftarı şampiyonluk görmeden bu renklere gönül verdik. Hiç bir şey beklemeden deplasman deplasman peşinden koştuk takımımızın. Maçlara sabahladık stad önlerinde ,besteler yaptık aşkımızı anlatan. İlk şampiyonluğumuzu gördüğümde lise bitmek üzereydi neredeyse. Her maç tıklım tıklım dolardı yinede tribünlerimiz. Bu aşkı yaşarken biz öyle baba parasıyla da yaşamadık ,dolmuş ve ya otobüs yerine yürüyerek giderdik okula ,sandviçimizden ,ayranımızdan fedakarlık eder maç için bilet parasını denkleştirirdik harçlığımızdan. Maçı kazanmak her şeye değerdi ,olmazsa da olmazdı. 

Ne kazmalar gördük ,inanamazsınız. Siz kaleci Haydar ı ,stoper Fettah ı ,santrfor Tuncay ı ,Levent i gördünüz mü hiç. Kaplumbağa hızında sağ açık Öner vardı ,İnönü de kale yerine skor tabelasını vuran Gökmen vardı. Biz her sene Trabzon un ,Fener in daha sonraları da Beşiktaş ın şampiyonluklarını seyrettik. Ama sorun bakalım hangi futbolcumuz taraftarın hakaretine ,tacizine terbiyesizliğine hedef olmuş.

Son 10 senedir bir taraftar profili peydah oldu ki başımıza sinir bozmayı filan çok aştılar artık. Bu ne rezillik böyle ,sırtında Galatasaray forması taşıyana yapılan terbiyesizlikler isyan ettirdi. Arkadaş iyi düşün lütfen senin sevgin neye ve kime. Eğer bu renkleri sevinmek için sevdiysen yanlış adrestesin. Bu takımda kazanmak için her yol mübah olsa idi biz de beklemezdik 14 sene. Eğer sen benim pırlanta gibi aslanlarıma hakaret edeceksen çek git Emre Belözoğlu ,Volkan Demirel gibi büyük futbol değerlerinin peşinden koş. Çek git kendi kafanda olan Aziz bey için Metris te saygı nöbeti tut. 

Hayatta beni delirten şeylerin başında ikiyüzlülük ,riyakarlık geliyor. Dün şampiyonluklar yaşarken nasıl başıma taç ettiysem Sabri yi ,Servet i ,Ayhan ı bu gün de en az o kadar seviyorum. Fener Denizli de berabere kalınca sezonu sakat sakat bitiren Servet i ,Sivas ı 30 metreden yıkan Ayhan ı ,son dakika füzesiyle Avrupa da turu getiren Sabri yi omuzlarına almak için yırtınanlar ilk kötü günlerinde darağacını kurmanın peşine düşmüşler. Yemin ederim öyle bir saplantılı ruh hali var ki bu insanlar da takım yenilsin de bunları asalım diye fırsat kollamaktalar.

Ben bunları yine yazmayacaktım da artık bu profil normal Galatasaray taraftarının sayısına yetişmiş neredeyse ,en azından sosyal medyada yorum yapan taraftara yetişmiş. Daha düne kadar Fatih Terim e de sallamıyorlar mıydı bu aynı tipler ,Arda yı küstüren zihniyette aynı idi ,Arda yı yemeyi başardılar ama hocaya dişleri yetmedi ,pusuya çekildiler ,fırsat kollamaktalar. Bu insanlar Türk futbol tarihinin tartışmasız en büyük ismi Hakan Şükür ü yuhlayıp küfür ettiler. Hasan Şaş a yapmadıklarını bırakmadılar. Şimdi de Sabri ,Ayhan ve Servet e gözlerini diktiler. Eğer gerçek Galatasaray taraftarı engel olmazsa gelecekte ki hedefler Semih ve Emre Çolak olacaktır.

Servet Çetin ,çık oyna diyorsun çıkyor elinden geleni yapıyor. Elmacık kemiği kırılıyor ,doktor 2 ay oynayamaz diyor adam 5 gün sonra özel maske ile maça çıkıyor. Ne bekliyorsun kardeşim Servet ten ,adam bu ülkenin en iyi stoperi ,tekniği yok ,topu iyi kullanamıyor. Aldığında da böyleydi zaten ve kimi aldığımızı da biliyorduk. Bu hakaretleri hak edecek ne yaptı ki Servet. 

Ayhan Akman ,adamın nazı yok cazı yok ,tıpkı Servet gibi. Orta saha da oyunun iki tarafınıda oynuyor. Evet artık son demlerini yaşamakta ,en iyi günlerini geride bıraktığı kesin. Yıllarca orta alanı Barış ,Mustafa gibi oyuncularla paylaşmak zorunda bırakıldı. Takımda toptan kaçmayan ,saklanmayan ,top tutmaktan çekinmeyen tek adamdı. Her topta onun ayağında patlıyordu mecburen ,ama o her türlü hakarete hatta küfüre karşı sorumluluk almaktan hiç kaçmadı. Zaten o da kaçacak olsa sahada topu ayağına alacak hiç bir sarı-kırmızı formalı oyuncu kalmayacaktı. Kim bilir belki de suçludur Ayhan ,hiç bir şey yapmazsan hatada yapmazsın.

Sabri Sarıoğlu ,bu kadar senedir sahalarda ,başka renk tanımadı. Yaşı öyle fazla değil ama takımın en eskilerinden ,minik takımdan beri bu takımda. Bu güne kadar herhangi bir yerde transferiyle ilgili bir haber ,bir pazarlık duyanınız oldu mu. Sabri genç takımdasağ açık oynuyordu ,A takıma geldiğinde orta sahada oynatıldı bir süre. Daha sonra eksik olan sağ bek mevkiine çekildi. Sol bek ,forvet ,forvet arkası ,ön libero ,nerede ihtiyaç varsa oraya yamandı. Yıllardır takımda sağ bek oynuyor ,milli takımda da aynı bölgenin iki oyuncusundan biri. Sabri iyi orta yapamaz fikri sabittir. Ama adrese teslim bir çok ortasını da çok iyi bilirim. Sabri teknik kapasitesi sınırlı bir oyuncudur ,şutları genellikle sert ama isabetsizdir. Sabri pas yüzdesi düşük bir oyuncudur ,bu sebeple orta saha için uygun değildir. Ama Sabri hızlı ve hırslı bir oyuncudur. Görmek pek işlerine gelmese de takımın en iyi ters kademeye giren adamıdır. Söylemeye gerek yok onunda kaprisi filan yoktur. Hakemle çok uğraşırdı bir zamanlar son 2-3 yıldır onu da düzeltti. Ayrıca o Sabri tam 8 haftadır sakattı ve takımla idman yapamıyordu ,dünkü maça da takımla yaptığı 15-20 dakikalık iki idmanla çıktı Sabri.

Bu üç oyuncumuz son senelerde belli bir güruhun günah keçisi oldular. Bunlar bizim kulübümüzün öz evlatlarıdır ve bu saldırıları hak etmek için Galatasaraylı olmak dışında hiç bir kabahat işlememişlerdir. Son bir buçuk senedir sakatım diye yatan ancak son 7-8 haftadır keyfi gelen Baros ,sakatlanmak için maç yapmaya bile ihtiyacı olmayan Kewell ,neredeyse hiç oynamadan 3 yıl milyonlarca euromuzu cebine indiren Linderoth ,burayı babasının çiftliği sanan Lincoln ,takımı sabote etse bu kadarını başaramayacak olan Rijkaard gibi isimleri alkışlayan zihniyet bu çocuklara hesap kesmekten geri kalmıyor nedense. En hafif ifadesiyle bunun adı ihanettir.

Şimdi size bu insanların ortak özelliklerini biraz yazacağım. Öncelikle maçlara giden azınlıkları biletleri bedava alma çabasındadırlar. Bu ve bunun gibi bloglarda yazarak formamızı taşıyan çocuklarımıza hakaret yağdırmayı taraftarlık sanan çoğunluk ise stadın yolunu bile bilmez. Emin olun ceplerinde Galatasaray a ait kredi kartı bile yoktur çoğunun. Hatta Storlarımızdan alış veriş bile yapmaz korsan forma giyerler üstlerine. Bu insanlar Florya da adını efsanemiz Metin Oktay dan alan tesislerimizde çolu çocuk dövme utancını yaşatırlar bizlere. Ama onlar iyi Galatasaraylıdır küfür ettikleri futbolcularımız ise zararlıdır. 

Ne olursan ol ama önce emeğe saygılı ol. Bu çocukların hepsi başınızın tacı değilse önce kendi Galatasaraylılığınızı sorgulayın. Eğer bu haksızlığa sessiz kalıyorsanız siz de suça iştirak ediyorsunuz demektir. Burası eğer Galatasaray ın taraftar sitesi ise bu sitenin editörleri de gerekli özeni göstermek zorundadır. Hiç kimsenin bu takımda kaptanlık onuruna erişmiş insanlara hakaret etmek ,küfür etmek hakkı yoktur. Eleştiriye sonuna kadar varım ama küfür ,hakaret ,aşağılama asla. 

Şimdi kalkıp da hiç kimse ağır olmuş filan da demesin lütfen. Eğer terbiyem ve Galatasaraylılığım el verse yazacaklarım zaten bu sitede yayınlanmazdı. Artık olay birilerinin kin kusma ,aşağılama ve alay etme yarışına döndü. Emin olun ki böyle bir zihniyet 70 li 80 li yıllarda tribüne bile giremezdi. Sabri olsun Ayhan ,Servet olsun bu kulübün tarihine adlarını yazdırdılar şanla şerefle. Ama bu kafatasçıları kim bilecek ,kim tanıyacak yarın ,acaba yaraları bu yüzden mi. Bakınız kulüp tarihlerine bir zahmet ,Dereağzı ,Samandıra ,Akaretler ,Fulya ,Ümraniye basılırken ,futbolcular dövülürken ,polis korumasıyla evlerine giderlerken ,Florya da böyle kepazelikler yaşanmış mı hiç bir zaman. Galatasaray farklıdır her zaman. Bu sebeple bizler bu iddianameleri ,mahkemeleri uzaktan takip ediyoruz. Bu sebeple UEFA ve Avrupa Süper kupaları bizim müzemizde. Biz gerekti 14 sene bekledik ama bu bayrağa hizmet edeni hep saydık hep sevdik. Hadi sorsanıza Fatih hocaya ya da dün ödül verdiğimiz Tarık Hocic e ,kıvırcık Adnan a ,büyük Mustafa ya . Sorun ve öğrenin Galatasaray nedir ,Galatasaraylılık nedir diye.

Tüm gerçek Galatasaraylılara sevgi ve saygılar





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...