Makale Yaz
seto06
Bu haberi yazdır
yeni oluşum
 Mar
07
 2016

Glatasaray'da geleneklsel hale geldi, önce dibe vurup sonra tepelere tırmanmak ve tekrar dibe vuruş. Büyük camia böyl amatörce ve çocukça yönetilirse sonucu hep hüsran olur. Aldığın başarılar değilde hep kötüsü konuşulur, hayatta hep öyle değilmidir?

Yapılacak operasyon belli. Tek çare imparator, ama öyle bir oluşum olmalı ki, sabır ve anlayış olmalı  camiada ve taraftarda. Şuan tartışmasız en güvenilen isim Fatih Terim'dir bizim için. En az 5 yıl, Fatih Terim'i takımın başına getirip ve yanında Galatasaray'a yürekten hizmet etmiş, hasan, ayhan, ümit, hakan ünsal, tugay, arif, bülent... vs. bu efsanelerde enaz 3 tanesini yanına verip hem futbol akedemiyi yönetmek, hemde geleceği kurmak için bu oluşum yeterli. Bunun sonunda da Fatih Terim futboldan tek sorumlu sonra yeni hocalara bırakmalı yerini. Eğer bir ayrımcılık olacaksa, bu başkanlık seçiminde değil, futbol akedemisinde, Galatasaray'a üstün hizmetler sunmuş sporculara yapılmalıdır. Çünkü onlarda menfaat ve çıkar olamaz başkanlar kadar. 

eminim içimizde bunu düşünen gs yöneticisi de vardır. Ama işte bizdeki başkanlık anlayışı flaş transferler, deli gibi gsstore satışı ve dolu tribünler. bu riski göze alamazlar. ama bi yerde bunu yapmak lazım çünkü aldığın futbolcular 25-30 yaş arası artık olgunlaşmış sporcular, bunlardan verim beklersin ama satma konusunda yaşı ilerlediği için çokda cazip fiyatlara satarsın, buda günü kurtatmadır. ama avrupayla başa çıkmak için sürekli kaynayan bir kazan olmalı alt yapı makina gibi çalışmalı. biz bunu nezaman yaparsak Türkiye'nşn en büyüğü oluruz. ama yapamazsak hep rekabetimiz saha içinde skor ve kupa mücadelesi olur. bunlarda anlık ve geçici olaylardır.

bugün avrupa kuplarında bakıyorsun kendi liginde rakip olanlar, avrupa kupasında da rakip oluyor. bu türk takımlarına 100 yılda bir ya denk gelir yada hiç gelmez. o yüzden burda alınan kupa ve şampiyonlular kendi sınırların içinde kalıyorsa buna tam anlamıyla başarı denemez.

son sözüm; herzaman ve tek isteğim umarım birileri duyar ve bu sese kulak verir, takımın başına Fatih Terim ve efsanevi futbolcularımızdan oluşan bir ekip getirilir. o zaman imrenilecek bir klup olur. 

saygılarımla. sertaç çakmak.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...