Makale Yaz
nusretoglu
Bu haberi yazdır
Medya gazına gelmeyin
 Şub
29
 2016

Sezon başı diğer takımlar aldıkları futbolcular ile ön plana çıkarken biz kendi takımımızın futbolcu kalitesine değil özveri ve takım ruhuna güveniyorduk. Üstüne çok değil 4 tane ilk 11 oyuncusu alınabilseydi diğer takımlardan çok daha önde bile olunurdu. Beşiktaş yıllardır geleceğe yaptığı yatırımların semeresini almaya başlarken, Türkiye’nin yerli en iyi hocalarında biri olan Şenol Güneş ile de teknik adam sorununu halletti ve şimdi de şampiyonluğa koşuyor, bu akşamki Fener maçını da alırsa bundan sonrasını da vermez diye tahmin etmek zor değil. Fenerbahçe ise ilk 11e yaptığı oyuncularla takımı kağıt üstünde favori hale getirdi. Gsın ise yıllardır ne yaptığı belli değil. Geleceğe yatırım yaptı desek hep hatalı tercihler, Bruma, Ontiviero, Hajrovij, Ümit Gündoğan, Endoğan Adili, Tarık Çamdal, Salih Dursun, Jem Karacan ve daha sayamadığım niceleri. İlk 11e oyuncu aldı desek tamamına yakını boş veya yeterli değil, Rodrigez, Bilal, Denayer, Donk, Linnes vs. alttan da oyuncu gelmeyince sıfıra sıfır elde var sıfır oldu.

Yapılan yanlış planlamaların ve yatırımların sonucunu dün akşamki G.Antep maçında gördük. Sneijder ve Poldi ilk 11de olmayınca sadece ve sadece 3 tane yabancı oyuncu ile oynanıldı. Bütün bunların üstüne Denizlinin maceraperest ruhu ile halen oturtamadığı oyun şablonu eklenince sezon bizim için çok erken bitti. Denizli’nin ilk 11e oyuncu almasının kriterinin ne olduğunu anlayan varsa beri gelsin. Chedjou çok güzel libero mu oynuyor da ısrar ediyorsun, madem stoperden libero yapmaya çalışıyorsun o zaman neden Donk’u alıyorsun. Donk ve önceki yıllarda yapılan Tarık Çamdal transferi aslında hem teknik adamların hem de yönetimlerin ne derece yanlış transferler yaptığının kanıtıdır. Herşeyi bırakıp bu 2 transfere bakmak bu beceriksizlikleri görmeye yeter. Gsın futbol komitesi maalesef medya. Medya bir oyuncuya iyi diyorsa GS için bu yeterli bir kriter olmaya başladı. Tarık Gsa gelmeden önce hiçbir asist ve gol başarısı gösterememiş, özellikle takip ediyorum halen de bu istatistiklere sahip değil ve bir önceki sezon sadece 1 milyon euro’ya alınabilecekken, alınmamış ve sonraki sezonun başında 4,5 milyon euro verilerek transfer edilmişti. Donk=Melo diye yazan bu medya yine 2,5 milyon gibi astronomik bedel ile üstelik sezon sonu bedevaya alınabilecek bir oyuncuyu yine Gsın kucağına itti ve bizimkiler de bunu yedi.

Denizli Hamza’dan sonra bir çok insan için gerçekten gelebilecek en doğru seçim idi. Oturmuş kadroya taktik ve motivasyon ikmali yapması yeterliyken O en başa dönüp hangi oyuncu nerede oynar macerasına kapıldı, Hamza’nın aldırdığı oyuncu kompleksine girdi ve nihayetinde kaybetti. Denizli hakkında yanıldığım tek nokta, istifa etmez gönderilmeyi bekler  tahmini idi fakat Obeni yanılltı ama yukarıdaki medya beni yanıltmadı ve halen Denizli kalmalı diyor. Kalsın da GS daha ne kadar düşsün, amacınız nedir.

Para yok deyip daha yüksek bir ücretle Denizli’yi takımın başına getiren yönetimin akıllandığını hiç zannetmiyorum. Şimdi konuşulacak isimler geldiğinde aynı tas aynı hamam olacaksa hiç teknik adam gelmesin bundan kötü olmaz. Burada şu gelsin bu gelsin diyemem ama bildiğim birşey varsa geçici bir teknik adam beklentisi içinde olmamak gerekir. Bu Pazartesi diyete başlarım mantığı ile aynıdır. Eğer diyet yapacaksan hemen başlamalısın ancak o zaman başarı sağlarsın. Başarılı olmak istiyorsan da teknik adamı sezon sonuna kadar değil daha ilerisini düşünerek getireceksin. Sadece başarılıya endeksli bir anlaşma yapılması gerekir. Yüksek tazminat koydurmayı bilen adamlar risk almayı da bitsin. Bir teknik adam GS takımını ligde şampiyonluk yarışında tutamıyorsa tazminatsız gönderim yapılması şartını koşmak gerekir. Şampiyon yapsın üstüne para alsın hakkıdır ama artık sadece takımın zarar gördüğü anlaşmalar kaldırılsın.

Mevcut oyuncuların bu hali ile Gsda oynuyor olması mucize kendi adlarına ama biz onlardaki potansiyeli daha önce görmüştük. Bu potansiyeli dışarıya çıkarabilecek bir hoca ile yine iyi oynamaya başlarız, önümüzdeki sene de artık cidden iyi bir ekibin hazırladığı genç yeteneklere yönelmeliyiz. Yapılacak çok iş var velhasıl. Çünkü bu oyuncuların 7-8 tanesi ancak yedek olurlar. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Şubat (1)
  2017
  2016
  2015
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...