Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Şike sürecinin artçıları!!
 Şub
22
 2016

  Trabzonspor maçında ülkemiz futbolunun nasıl el birliğiyle bitirildiğine şahit olduk.

  Yanlış anlaşılmasın, hakemin verdiği hatalı kararlardan bahsetmiyorum. Şike sezonundan bu yana yapılan haksızlıkların bir patlamasıydı bu maç. Taraftarların stada gelmemesinin de, futbolculardaki hırçınlığın da, hakemlerdeki eyyamcılığın da, yöneticilerdeki mafya triplerinin ve vurdumduymazlığının da 1 numaralı nedeni şike yapan ahlaksızlara gereken cezaların verilememiş olmasıdır. Bu yaşananlar şike sürecinin artçıları!!

  2010-2011 sezonundan beri kanlı bıçaklı olan iki kulüp taraftarlarının Galatasaray-Trabzonspor maçındaki hatalı(!) kararlardan sonra can ciğer kuzu sarması olmasının Galatasaray düşmanlığından, Galatasaray'ın sayısız başarılarının çekilememezliğinden başka açıklaması var mı?

  Herkesin 2 gündür bu maçı konuşması, hakemin yerden yere vurulması normal mi? Yok efendim hakem satılıkmış, Salih Dursun Anadolu'nun evladıymış, Umut'un penaltısı penaltı değilmiş, Selçuk penaltıyı dışarı atmalıymış miş miş miş de muş muş muş..

  Hadi l.n ordan.. Şikenin üstü örtülürken nerdeydiniz sayın şerefli(?!?!?) futbol yorumcuları, bugün kanalın birinde takımların kazandığı penaltıları araştırıp gelen yorumcular, aynı özveriyi 2 haksız penaltıyla maç kazanan takımlar için niye yapmadınız, Sow'un, Emenike'nin 2 metre ofsayttan attığı goller için niye istatistikler hazırlayıp gelmediniz programa, Caner yerdeki futbolcuyu yüzündeki canice ifadeyle ardı ardına tekmelerken ve kart bile görmezken neredeydiniz, Topal yerdeki oyuncunun ayağına basınca kırmızı kartı yerdeki futbolcu görürken neredeydiniz, fener 2 haksız penaltıyla maç kazanırken, verilen penaltıya olayın kahramanı Nani bile hayret ederken penaltıyı kullanan Fernandao'ya niye dışarı atsaydı demediniz, Salih Dursun Anadolu kulüplerinin evladıymış, Anadolu'yu temsil ediyormuş, adamlığınızı gösterin Salih'i alın bakalım bonservisi 10 milyon euro. Hadiii, 3 kuruşluk adamı 10 milyon euroya satarken iyi, geri alırken o 3 kuruşu bile veremeyen Anadolu kulüpleri, adamlığınız varsa 10 milyon euroyu verin alın Anadolu'nun simgesi, biricik evladınız Salih Dursun'u. Yok ama sizin desteğiniz sadece lafta.

  Hakan'ın pozisyonu penaltıymışmış, haklılar, kendileri yere düşerken ellerini havaya kaldırıyorlar çünkü, Hakan sonuna kadar hatalı o elini bi tarafına monte etmeliydi çünkü. Umut'un pozisyonu penaltı değilmişmiş, niye değil? Cavanda değil mi tabanıyla Umut'un bacağına müdahale eden. Sabri'nin pozisyonuna penaltı vermeyen hakem, Koray'ın olmayan penaltısını vererek hatasını  telafi etme yoluna girdi ve sonuç olarak fena çuvalladı.

  Bizim taraftar da insanlık yapacak ya, yok maç tekrar edilsin, yok hakem idam edilsin. Yıllardır fenerin kazandığı haksız penaltılardan, haksız şampiyonluklardan bahsediyoruz. Onların taraftarlarından bi Allah'ın kulu da bir günden bir güne çıkıp dedi mi ki maç tekrar edilsin, hakem istifa etsin. Kusura bakmayın da adamlık adam olana yapılır, adam olmayanlara da anladığı dilden konuşulur. Yoksa ezilen hep biz oluruz. Asıl istifa edecek birileri varsa şikeyi yapanlar ve halı altına süpürenlerdir. Türk futbolu o şeref yoksunları yüzünden bu durumlara geldi, kimsenin sahada oynanan oyuna güveni kalmadı.

  Şikeye bulaşan zat ispat etme gereği bile duymadan bilmem nerelere giden arabaları, teşvik primlerini konuşurken, kamera kayıtlarıyla ispatlanmış, arabayla yöneticilerin ev alma bahanesiyle götürdükleri paraları, at çiftliği kuran, hacı hocaya şke parası haram mı diye soran İbrahim Akın'ı, kafenin birinde masa altından rakip takım idarecisine itelenen para çantalarını görmezden geldiği gibi, şike yaptıysam fener için yaptım diyen, araba çalmaya gittin kapıyı açacakken vazgeçtin bu suç mu diyen, 15 senedir konuşuvsam Türk futbolu bitev deyip de konuşamayan, avrupaya şike yaptığı için gidemeyen, 1 sene hapis yatan, ben başarılı olmayacaksam kimse olmasın deyip Galatasaray her atağa kalktığı sırada önüne barikatlar ören zatı masumlaştırma, duayenleştirme, şikeyi meşrulaştırma çabası içine girmişlerdir. Türk futbolu bugün bu haldeyse 1 numaralı sorumluları ne yaparsa yapsın dokunulmazlığı olan, yaşamını onursuz, gurursuz da sürdürebilen yaratıklar yüzünden.

  Şikeci takımın taraftarları hakemlerin onların lehine maçlar yönetmesine o kadar alışmışlar ki bu onlara normal gelmeye başlamış, ne zaman ki hakem Antalyaspor maçındaki gibi tarafsız olmaya kalksa bu onlara rakibi kayırmış gibi geliyor, işin kötüsü bunun da farkında değiller. Onun için de kendi maçları hariç herkesin maçlarındaki hataları bulurlar. Benim de fenerli bir arkadaşım var, geçen sene ben neredeyse her maçta hakemlerin onlar lehine yaptıkları hataları her hafta saydım ama o arkadaş sezon sonuna kadar bana Melo'nun maçın birinde görmesi gereken pozisyonu söyledi durdu, aynı 6-0'dan başka birşey söyleyemedikleri gibi.. Ne kadar dar vizyonlu olduklarını, at gözlükleriyle baktıklarını buradan anlayın. Bunun da tek nedeni yıllardır en büyük rakiplerinin kazandıkları sayısız başarılara karşı kendi takımlarının hiçbir şey başaramayarak uğradığı ezilmişlik, utanç duyma gibi duyguların dışa vurumu. Aynı şikeci başkanları gibi.. Kendi başarısızlıklarının üstünü örtmek için rakip takımlara saldırma duygusu. Hepsi eziklikten, çaresizlikten, beceriksizlikten..

  O Trabzon bugün yaşananları şike sürecinde yanlarında duran tek kulübü dışlayarak hakettiler, Muslera'ya, Telles'e, Selçuk'a saldırdıkları gün hakettiler. Kimse Galatasaray'ın aldığı galibiyet haksızmış gibi konuşmasın, istatistiklerde zaten açık ara öndeyiz, attığımız 2 gol de gayet nizami, Trabzon'un kazandığı haksız penaltı bir önceki pozisyonda Sabri'nin yaptığı verilmeyen penaltıyla kendini sıfırladı. Haksızlık olarak nitelendirilecek bir pozisyon varsa o da Özer'in elle oynamadığı ve Carole'e yapmadığı faulden dolayı gördüğü sarı kart. İlk kartı sonuna kadar haketti, bugüne kadar elle oynamayıp da oynadı diye faul verilen tek pozisyon bu değil, 2 dakika boyunca bunun için itiraz edersen görürsün kartı.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...