Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Sözleşmesi Biten Oyuncular
 Şub
17
 2016

  Lucescu'nun sezon sonu Shaktar Donetsk'den ayrılacağı iddiaları var. Denizli'nin oynattığı(!) futbolu görünce insanın içinde istikrardan yana hiçbir düşünce, istek kalmıyor. Ne kadar erken kurtulabilirsek o kadar iyidir. Yine Denizli'nin Lazio'ya elenme ihtimalinin gerçekleşmesi durumunda istifa edeceği ve yerine sezon sonuna kadar Okan Buruk'un geleceği iddiaları var. Hayırlısı olsun! Bu sene avrupa biletini bir şekilde kapalım da gerisi boş, yoksa ceza 1 iken kendi hatalarımızdan 2 sene olacak..

  Avrupaya gidemeyeceğimiz bir sezonda oyuncu transfer etmek 5 kat daha zorlaşacak, özellikle kaliteli oyuncular için söylüyorum. Onun için ligin genç ve kaliteli oyuncularıyla şu Anadolu takımlarının kolaylıkla bulduğu ama bizim bir türlü bulamadığımız kaliteli yabancıları kadromuza katmalıyız, bu zor senelerde alacağımız oyuncular bedava olursa da tadından yenmez. Yönetim taraftarın gözüne girmek istiyorsa aşağıda bahsi geçen futbolcuları kadroya katmalı.

  Mutlaka almamız gereken oyuncuların başında Rizesporun 24 yaşındaki solbeki Eren Albayrak geliyor. Kanatlarda da oynayabilmesi avantaj. Mevcut kadromuzdaki bütün solbekleri cebinden çıkarır. Sağlıklı olduğu sürece her sezon ortalama 10 gole katkı yapar, 24 yaşında olması, hırslı ve istekli olması takımdaki dinamizm eksikliğine, skora katkı yapacaktır ve gerek ilk 11'de gerekse yedek olarak 7-8 sene solbekte sıkıntımız olmayacaktır, Galatasaray'dan teklif alırsa da her futbolcu gibi havada kapacaktır. Sözleşmesi sezon sonu bittiği için şimdiden görüşmelere başlamak lazım, böyle yetenekli bir oyuncuyu bedavaya almak da ayrı bir başarı olur.

  Diğeri Atletico Madrid'in bu sezon Eibar'a kiraladığı Borja Baston. 23 yaşında, oyun stili Burak ile benzer diyebilirim, defans arkasına koşular yapmayı seven, kendisini defans arkasına sarkıtıp doğru topları attığınızda gol yapması işten bile değil, kafa vuruşları, top kontrolü, gol vuruşları Burak ile kıyaslanamayacak kadar iyi. Otoritelerce 2 milyon euro değer biçilmiş ama Atletico Madrid bu yetenekte bir forveti kolay kolay bırakmaz, kendisini 1 sene kiralayıp 6 milyon euro civarında satın alma opsiyonu koyabilirsek büyük iş başarmış oluruz. Bu sezon 25 maçta 17 gol 2 asistle oynuyor ve Eibar'ın avrupa ligi potasında olmasının mimarlarının başında geliyor.

  Eibar'ın bir diğer forveti Sergi Enrich de fena futbolcu değil. 27 maç 8 gol 9 asistle oynuyor bu sezon. Değeri 1 milyon euro gösteriliyor ve 25 yaşında.

  Yine solbek için basında adı geçen, sözleşmesi sezon sonu biten 21 yaşındaki Francisco Varela var. Hiç izlemedim ama genç ve ucuz olması artı yönü.

  Bir diğer oyuncu Havard Nordtveit. Sözleşmesi sezon sonunda bitiyor, ön liberonun yanında stoper olarak da kullanabileceğimiz bir oyuncu. Avrupada olmayan bir Galatasaray'a gelir mi bilmiyorum ama gerçek bir ön liberoya ihtiyacımız var ki Nordtveit da iyi bir oyuncu. Belki bir Melo değil ama Donk, Karacan ya da Rodriguez de değil.

  Stuttgart'ın 10 numarası 25 yaşındaki Daniel Didavi. Raket gibi kullandığı sol ayağıyla, oyun görüşü, doğru pozisyon alışı, fiziğiyle, kanatlarda da değerlendirilebilir. Sezon sonu sözleşmesi bitiyor, Stuttgartla avrupa kupalarına katılabilmesi çok zor, başka takımlar peşine düşerse işimiz çok zor, onun için şimdiden bitirilmesi lazım.

  Muslera'nın gitmesi ihtimali zayıf görünse de kesin değil, takımın şu durumunu görüp de gitmeyi düşünmüyorum diyen yalan söyler, ufak da olsa böyle bir düşüncesi vardır bütün oyuncuların. Muslera gitmek isterse ve iyi bir fiyata satılırsa onun halefi bana göre Atalanta'nın 23 yaşındaki kalecisi Marco Sportiello'dur. Pahalı olsa da değer diye düşünüyorum. Eğer Muslera ayarında olmasına gerek yok, başarı istemiyoruz, normal bir kaleci de yeter derlerse Cenk de yeter.

  Forvet için Wolfsburg altyapısındaki Leandro Putaro düşünülebilir. 19 yaşında 22 maç 19 gol 5 asistle oynuyor. Takip etmediğim bir oyuncu ama gol ve asist katkısı iyi derecede, Sinan Gümüş gibi kendini geliştirirse daha da iyi olabilir, Sinan Gümüş de Stuttgart'da golcü bir oyuncu değildi ama o özelliği yavaş yavaş kazanıyor.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...