Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Galatasaray'ı Anadolu Takımı Yaptılar!
 Şub
06
 2016

  Gerek oynanan futbol gerekse saha dışı faktörlerle son 4 senenin 3'ünü domine eden Galatasaray'ı el birliğiyle bitirdiler. Biz Galatasaray'ı son seçimde kaybettik!

  Dursun Özbek'ten iyi bi 2. adam olabilir ama lider asla olmaz. Liderliğin gereği olan vizyon, misyon, güç, zeka gibi birçok özelliğin neredeyse hiçbiri yok, yönetime avukatları, iş adamlarını doldurmuşlar ama futboldan anlayan bir tane adam koyamamışlar, bu da yetmezmiş gibi ne avukatlar avukatlığını yapıp Galatasaray'ı düzlüğe çıkarabildiler, ne iş adamları kendi şirketlerini yönettikleri gibi Galatasaray'ı yönetebildiler.

  Mustafa Denizli tam bir fiyasko.. Aynı kadro Hamzaoğlu'nun elinde de vardı ama bu kadar kötü olmadığımız gibi kazanmak için birşeyler yapmaya çalışıyordu futbolcular. Denizli gol yeme sorununu Konyaspor maçına özel olarak çözdü ama asıl büyük sorun Denizli'nin gelişiyle başladı. Gol atamıyoruz gol. Sinan Gümüş de sakatlandı, Burak satıldı, Umut futboldan bihaber. Elde bi Podolski kaldı. İnşallah Sinan'da kopma falan yoktur, inşallah birkaç haftaya döner.

  Hakan, Semih ve Denayer'in yokluğunda Koray bence gayet iyi bir maç çıkardı, bu çocuğun formayı kapması için daha ne yapması gerekiyor bilmiyorum. Her oynadığı maçta Semih ve Hakan'dan daha iyi oynamasına rağmen niye hala ilk 11 oyuncusu olamadı anlamak gerçekten güç. Bu ülkede adı olan oynayabiliyor zaten. Kırk yılda bir sakatlıklardan dolayı Sinan şans buldu kendini gösterdi ona da nazar değdirdiler.

  Bu oyuncuların olduğu bir takım bu kadar kötü oynamamalı, Selçuk, Sneijder, Muslera, Chedjou, Yasin gibi adamlarla geçen sene geriden gelerek 3 kupa kazandık. Olcan'ın, Sneijder'in, Selçuk'un ekstra çabaları bugün golü getirmedi ne yazık ki ama onların ekstra çabaları da olmasa bu takım bu sezon ilk 10'a zor girer.

  Yönetim oyunculardan indirim istememekte diretiyor ama bunu yapmak zorunda. Burası Çin, Amerika veya Katar değil, kazanılan paralar o seviyelerde ve hakedilenin çok çok üstünde. Bu sezon aldığı paranın hakkını verebilen 1 tane bile oyuncu yok. Bu paralar ödenmeye devam ettiği sürece belimizi doğrultma şansımız çok az. Bi kere uefanın ffp yetkilileri oyunculara ödenen şu paraları gördükten sonra ne kadar savunma yaparsan yap men ederler, hatta ben o yetkililerden biri olsam 1 yıl az olur 3 yıl men edilsin derdim. Her 10 maçta 1 gol atabilen bir forvetin bonuslarla birlikte yılda 2.5 milyon euro kazandığı bi takımdan bahsediyoruz, uefa yine vicdanlı davranmış da 1+1 demiş. Bizim başkan ve teknik direktör ceza geleceğini düşünmüyoruz diyorlar ama uefa yetkilileri sizin babanızın oğlu değil, bunlar iyi niyetli ceza vermeyelim desinler.

  Futbolda duygusallığa yer yoktur, satılamaz, satılması teklif dahi edilemez denilebilecek futbolcu da yoktur, yerine iyi bir alternatif bulduğunuz takdirde Muslera ve Sneijder bile olsa satılabilir, Burak da satılabilir ama yerine birini koymak şartıyla.. 10 gün önce niye satmadın demezler mi adama. Bari Hamit'i de satsaydınız Çin'e, zaten bi katkısı yok aksine zararı var.

  Sene sonunda iyi bir temizlik şart oldu artık. 29 yaş üstü futbolcuların çoğunu temizlemek lazım, yerlerine mecburen sene sonu sözleşmesi biten futbolcuları kadroya katmalıyız. Uefa kararını açıkladıktan sonra sözleşmesi biten oyuncularla görüşmelere başlamak lazım. Benimki de avuntu işte, şampiyonlar ligine giderken bile ikna edip getirilemeyen bedava futbolcular, avrupadan men edilince niye gelsinler ki.

  Seçime gidip yönetimi değiştirme söylentileri var, inşallah doğrudur, başkan da dahil bütün yönetimi yenilemek lazım, soyadı İşbecer olup da bi işi beceremeyen adamlar var malum. Abdürrahim Albayrak kesinlikle olmalı yeni yönetimde.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...