Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Zivkovic, Chamberlain, Kweuke, Rodallega..
 Oca
07
 2016

Andrija Zivkovic!!

  Günümüzün en potansiyelli kanat oyuncusu..

  Keita'dan sonra taraftarımızı heyecanlandırabilecek en iyi oyuncu..

  Üst düzey bir kanat oyuncusundan beklenen bütün özelliklere sahip ama üst düzey bir forvetin de özelliklerini barındıran harika bir yetenek.. Zaten bu sezon şampiyonlar ligi de dahil olmak üzere 27 maçta attığı 12 gol ve yaptığı 8 asist bunu fazlasıyla güzel ifade ediyor.

  Hızı, çalımları, pasları, driplingleri, sert ve etkili şutları, oyun görüşü, futbol zekası ile usta bir teknik direktörün himayesinde yakın geleceğin en büyük yıldızlarından bir olmaya aday. Genellikle sağ kanatta oynamasına rağmen sol kanat ve zaman zaman forvette de rahatça oynayabiliyor. Aslen sol ayaklı olmasına rağmen sağ ayağını da iyi kullanıyor.

  Böyle bir oyuncuyu 6 ay sözleşmesi kalmışken yakalamak inanılmaz. Bruma'ya 12 milyon euro verilmişken Zivkovic'e verilecek 5 milyon euro civarında bir para hiç birşey. Kulübü sonraki satışından pay istiyor, ona da tamam, zaten 3 yıl sonra 20 milyon euroyu aşacak potansiyeli olan bir oyuncu için eski kulübüne verilecek %25 pay hiç önemli değil, %75 + oyuncunun kaldığı süre boyunca Galatasaray'a yapacağı katkılar bizi fazlasıyla tatmin edecektir.

  Çok samimi söylüyorum medyada adı geçen diğer kanat oyuncuları bir yana Zivkovic bir yana. Adı geçenler arasında açık ara en iyisi. Bu fırsatı kaçırırsak daha çok dizimizi döveriz, bedava Konoplyanka'yı alamayan adamlardan Zivkovic'i almalarını beklemek de abes ama insan bekliyor işte.

  Bu transfer döneminin en hayati hamlesi olmalıdır Zivkovic, olmazsa olmaz gözüyle bakılmalı ve mutlaka şartlar ne olursa olsun alınmalı. Bruma'dan 7.5 + Telles'den 8.5 milyon euro + şampiyonlar ligine katılırsa İnter'den Melo için gelecek 1.5 milyon euro elimizi rahatlatacaktır, Zivkovic'i almak o kadar zor olmasa gerek.

  Arsenal'de şans bulamayan Chamberlain'in kiralanması gündemdeymiş, Sneijder'in sakatlığının uzun sürmesi ihtimaline karşı kadroya katılmak isteniyormuş. Forvet arkası ve kanatlarda etkili bir oyuncu, şu durumda ihtiyacımız olan özelliklere sahip bir oyuncu, kiralanabilirse hem ligde hem avrupada çok katkısı olacaktır.

  Basında adı geçen ligi tanıyan 2 forvet; Kweuke ve Rodallega..

  Kweuke ve Rodallega mevcut form durumları itibariyle kadromuzdaki 2 forvetten de çok daha iyi durumdalar, ikisi de 2 forvetimizin toplamından daha çok skora katkı sağladılar bu sezon. Ligi tanımaları da rakipleri yakalamaya çalıştığımız bu sezonda extra avantaj. Kweuke 2 yaş daha genç olduğundan bana daha cazip geliyor ama ikisi de çok iyi forvetler. Umut ikisinden bir alınırken takasta kullanılmalı.

  Zaten yönetim ve teknik heyet gerçekten Galatasaray'a faydalı olmak istiyorlarsa en başta Umut ve onun gibi futbolcu demeye dilimizin varmadığı adamları göndermeliler, bu Galatasaray'ın ve taraftarların geleceği için olmazsa olmazdır, çünkü kendi adıma ben bu genç yaşımda Umut, Sabri, Tarık gibi futbolculuğu 5 para etmez adamlar yüzünden kanser olmak istemiyorum.

  Umarım bu 4 futbolcudan en az 3'ü kadroya katılır, Zivkovic içlerinde en garanti alınacak oyuncu olmalıdır.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...