Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Başkan ULUSOY Hoca ZİDANE!
 Ara
16
 2015
  • Galatasaray geçen sene şampiyon olarak gelecek 4 yılını mahvetti.

Geçen sene şampiyonluk gelmese, camia kenetlenecek ve güçlü bir başkanı göreve zorlayacaktı. Belki zamanında Ünal Aysal- Albayrak-Adnan Öztürk- Ali Dürüst ile kurdurulan o güçlü yönetim, Fatih Terim-Taffaret-Hasan Şaş ve Davala ile kurulmuş o güçlü teknik kadro, hırs küpü Engin-savaşçı Elmander- sonra Melo ve Ujfalusi ve de Eboue gibi sayısız bedavaya getirilen kaliteli futbolcular, tıpkı bu ayarda bir yapılanma olacaktı.

İş bilenler görevi devralacak. Ucuz rakamlara bonservisi elinde, çok kaliteli bir futbolcu revizyonuna gidilecekti. Hatta belki Hamza hoca ile devam edilecek ama yine transfer de yetkiyi futbol komitesi ele alacaktı. Bilal ve Jem gibi adamlar veto yiyecekti.

Galatasaray şampiyon oldu, herkes Galatasaray’ı yeterli gördü. Mal tüccarı başkan oldu. Bu hoca ben varken olacak deyip 1 hafta sonra hocayı kovdu. Hangi takımlı olduğu belli olmayan Galatasaray’dan tamamen kopmuş dönek bir hocayı takımın başına getirdi. Futbolcu kalitesi rezalet!

Galatasaray oyuncu bağları kopuk İtalyan hocalardan kurtulduğunda, Hamza hocanın takımın başına gelip farklı bir oyun formatına geçmesi, Hamza hocanın adamlığı, bir anda Galatasaray’ı ligde iddialı kıldı. Beşiktaş’ın saçma sapan puan kayıpları, Fenerbahçe’nin İsmail Kartal ile deplasmanlarda ahlar vahlar içinde top oynaması, Galatasaray’ı ligde iddialı yerlere getirdi. Hamza hoca doğru kadrolar kurdu. Farklı şeyler deneyerek, farklı sonuçlar almak istedi. Yarışa giren Galatasaray, yarıştan kopmak istemedi. Gereksiz futbolcuların ocak ayında gönderilmesi, diğer futbolculara da göz dağı oldu.

Melo’nun hırsı, Sneijder’in kafasının rahatlaması, Yasin Öztekin’in takıma kazandırılması, diğer futbolcularda da çalışma isteğinin doğması, Galatasaray’ın yarıştan kopmasına izin vermedi. Galatasaray son 6-7 maçını da 1-0 güç bela defans yaparak kazandı. Arada bir Beşiktaş maçı Arena’da 2-0 bitti ama o maçta da Beşiktaş neredeyse tek kale top oynadı. Güç bela şampiyon olan Galatasaray, yine bu liselilerin yaptığı stratejik hata yüzünden önce herşeyi görmezden geldi. İş bilmeyen ve kılığı kıyafeti bile çobana benzeyen başkan geldi. Sonra saçma sapan iş bilmez yöneticiler.

Albayrak gibi bir adamın boşluğu Cüneyt Tanman ile doldurulmaya çalıştı. Oda gelir gelmez kovuldu. Galatasaray yönetimi göreve geldiğinden beri neye elini attıysa kuruttu.

  • Bu sene Galatasaray 5’inci bile olamaz!

Fenerbahçe ve Beşiktaş ilk 2’de olacak. Biri lider, diğeri ikinci bitirecek. Başakşehir, Antalya ve Akhisar çok güçlü. 3,4 ve 5’inci sıralarda onlar yer alacak. Galatasaray 6’ıncı olur !

  • Galatasaray’ın güçlü bir başkana ihtiyacı var.

Haluk Ulusoy da olabilir bu, Adnan Öztürk’de… Turgay Kıran da olabilir. Cem Uzan ne durumda bilmiyorum ama benim tercihim Haluk Ulusoy’dur.

  • Haluk Ulusoy ismi ve ağırlığı ile, bu işi yapmayı becerecek bir insan. Galatasaray’ın ne yapıp, ne edip, Haluk Ulusoy’da birleşmesi lazım. Başka türlü başarı zor gelecek. Güçlü ve otoriter bir başkan lazım. Bu başkan adaylarının tümü, iyi yöneticiler ile çalışacak adamlar. Ekiplerine bakarsanız görebilirsiniz.

Sonra sezon sonu yeni bir teknik heyet kurulabilir.

Yeni bir hoca getirilir. Zidane de olabilir bu isim. İyi futbolcu kadrosunun başına Zidane geçebilir. Arena sırf Zidane ismi ile dolar.

  • Sözleşmesi 2016’da sona erecek dünya kadar yıldız ve yıldız adayı futbolcu var. Her mevkiye 15 tane adam buluyorsun araştırdığında... Galatasaray takımı baştan sona değiştirdiğinde Aysal ve Terim’in ilk döneminde kadroyu 11 milyon civarı bir rakama kurmuş ve Arda’yı 13 milyona satmıştı. Şimdi de Bruma ve Telles satılabilir. Burak satılabilir. Chedjou satılabilir. Galatasaray yine gider aslan gibi kadrosunu kurar.

Zidane de gelir mi diye sormasın kimse, güle oynaya gelir. Zaten hoca aşırı derece önemli bir faktör değil. Canavar gibi takım kurduktan sonra, Zidane’nin sırf ismi o genç ve aç futbolcuları oynatmaya yetecektir. Genç diyorum çünkü genç futbolculara yönelmek lazım. 35 yaşında ki adamlar doyduğu zaman fazla çalışma hissiyatında bulunmuyorlar. Kadronda 4 tecrübeli isim varsa, gerisi 26-26, 20-19-22 civarı yaşlarda bulunmalı. Burası dingonun ahırı değil ki yatmaya adam mı getirelim??

  • Sözünü ettiğim güçlü başkan ve yönetim ile beraberinde, sezon sonu gelecek iyi bir antrenör, iyi futbolcular, Galatasaray’ın gelecekteki tek kurtuluşudur. Aksi halde Özbek kardeşler, Galatasaray’ı içinden çıkılmaz bir duruma getirip kaçacaklar!!!!!




Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...