Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Devre Arasına Kadar İdare Et!!
 Kas
12
 2015

 Galatasaray futbol takımı maddi imkansızlıkların da etkisiyle istenilen seviyede oyunculara sahip olamamasıyla birlikte istenilen futbolu da ortaya koyamıyor.

 Kaliteli ve bonservisi elinde futbolculara burun kıvrıldı, taraftar Umut ve Sabri başta olmak üzere birçok yeteneksiz futbolcuya katlanmak zorunda bırakılıyor.

 Teknik heyet her maçta tekrar eden hatalı seçimlere rağmen yine aynı hataları yapmaya devam ediyor.

 Muslera, Sneijder ve Podolski, kendi seviyelerinin altında olan oyuncularla oynamaya mahkum ediliyor.

 İyi teknik direktör elindeki kadrodan maksimum verimi alan teknik direktördür, mesela Tuchel. Hamza hoca için bu durum geçerli değil. İyi kullanıldığı takdirde mevcut kadro ligdeki her takıma en az 2-3 fark atabilecek bir kadro.

 Sabri sezonda birkaç maçta iyi oynamasına rağmen hiçbir zaman Galatasaray seviyesinde bir futbolcu olmadı ve olamayacak. Bizim gördüğümüzü Hamza hoca göremiyor mu? Elbette görüyor ama kendisi de Galatasaray seviyesi için yetersiz olduğundan bir çözüm geliştirme çabasına bile giremiyor. Mesela Tarık'ın Sabri'den daha kötü performans sergileyeceğini düşünmüyorum ki Tarık dediğimiz adam sezon başında Real Madrid'e karşı ortaya konulan efsane oyunun bir parçasıydı. Ronaldo karşısında sırıttı mı bu adam, bence Ronaldo'ya karşı konulabilecek en iyi performansı ortaya koydu, ee bu adama niye 1 dakika oynama fırsatı verilmiyor. Ofansif olarak iyi olmayabilir ama Rize maçında Sabri yerine Tarık olsa o kadar boşluk vermez ve puan kaybetmezdik.

 Hakan'ı iyi oynadığı mevkinin dışında sezonun en zor maçında ortasahada kullanma cesaretini (düşüncesizliğini) gösteren adam Rize gibi, Eskişehir gibi küme düşmenin en önemli adaylarından ikisi karşısında Sinan, Tarık, Koray gibi genç ve yetenekli oyuncular için aynı cesareti neden gösteremiyor?

 Gelelim Umut(suz) vakaya.. İlk geldiği seneden sonra dünyada hiçbir oyuncunun düşemeyeceği kadar sert bi düşüş.. Koskoca 90 dakikada ayağına 1 top gelen, onu da rakibe veren başka bir oyuncu var mıdır dünyada. Bu adamı altyapıda keşfeden hoca demeye bin şahit gereken adam nasıl olmuş da vatana ihanetten ağırlaştırılmış mühebbet yememiş merak ediyorum doğrusu. Daha fazla da birşey demek istemiyorum bu konuda.

 Bi küçük parantez de Semih'e açalım. Daha 20 yaşında bu ağır formayı sırtına geçirip sayısızca üst düzey maç oynayıp yerinde bile sayamayıp sürekli geriye giden bir futbolcu ancak Türk olabilir. Bırakın İngiltere, Almanya, Fransa; Honduras, Litvanya ya da Lüksemburg'da bile yok. Ben Türk futbolcular kadar fizik, mental ve taktik özürlü başka milletten futbolcu tanımıyorum. Milli takıma bak, yarısından fazlası Türkiye dışında altyapı eğitimi almış admlar.

 Bi de Chedjou var 2 maç harika oynayıp, golünü de atıp, sonraki 5 maç hata üstüne hata yapan.

 Dünyanın en iyi savunma oyuncuları arasında Afrikalı oyuncu yok denecek kadar azdır. Çünkü ne zaman ne yapacakları belli olmaz. Bi bakarsın İbrahimovic'e bacakarası atar, Chelsea'ye gol atar, Anderlecht'e mükemmel bi asist yapar, sonra Benfica'da topa dokunamaz, Rize'de hava topuna topuna geç kalır, çalım atıcam derken 3. lig topçusuna kaptırır golü yedirir. Nitekim Real Madrid'den 6 yememizin başlıca sorumlusu da yine bi Afrikalı defans oyuncusu Eboue. Yarısı kadar Isco'ya hava topunu kaptırıp kilidi kendi eliyle açan..

Kadro meselesine gelecek olursak devre arasına kadar şu 11'le idare edilmeli;

__________Muslera

Tarık_Denayer_Hakan_Carole

______Chedjou_Selçuk

_Podolski_Sneijder_Olcan

_________Burak

Yasin 46'da girip oyunu değiştirir ama ilk 11'de şu an için etkisiz.

 Bi de Sinan Gümüş'e benden bi tavsiye; Bir dakika düşünme ligde seni isteyen ve oynatma sözü veren en iyi takıma kiralık git. Umutier Bulutba gibi bir dünya yıldızı ve Bay Ofsayt varken seni oynatmazlar. Git geleceğini kurtar. Eskişehir gibi 2. lig seviyesindeki takıma karşı bile oynatacak cesaretleri yok seni. Biz de bu adamlardan şampiyonlar liginde üst tur bekliyoruz. Tek yapabildikleri 3 kupanın arkasına saklanıp hatalarını örtmeye çalışmak. Birileri bunlara geçmiş geçmişte kaldı, sen geleceği kurtarmaya bak demeli.

6 gol attıkları bir maçtan sonra Lahm kaçırdıkları 1 gole üzülüyor ve böyle laubali davranmamalıyız diyordu, bizim takım 6 atıp 5 yese bile havalarından geçilmez, çünkü onlar 6 attılar, 5 yiyen de onlar değil U16 takımı. Lahm Örneği tam da yukarıda belirttiğim Türk oyuncu ve antrenörlerin mental eksikliklerine uygun bi örnek..

 Son olarak mutlaka alınmalı denilebilecek ucuz yollu ve genç birkaç oyuncu lazım devre arasında;

- Eren Albayrak

- Raheem Lawal





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...