Makale Yaz
hakan-girgin
Bu haberi yazdır
HATIR ŞİKESİ DEĞİL, HATIR HATASI.....
 Ara
27
 2011

HATIR ŞİKESİ DEĞİL, HATIR HATASI.....

Kral Çıplak.....

Uzun zamandır resmin sadece küçük bir kısmına bakıyoruz hepimiz. veya oraya bakmaya zorlanıyoruz. Bazıları isteyerek, bazıları da istemeden de olsa resmin sadece küçük bir kısmına bakmak istiyor. Çünkü büyük resme bakarsak her şey ortaya çıkacak kabak gibi.

 Gözlerini kapatıp şöyle bir gerilere gidersek aslında çok uzun yılardır ne filimler döndüğünü göreceğiz futbolumuzda.

Bu gün bakıyoruz da herkes "HAKEMLERİMİZE BRAVO" diyor.

Ne kadar komik değil mi?

Aslında hepimiz biliyoruz ki nice şampiyonlukları bu hakemlerimizin istemeden(!)  yaptıkları minik(!) hataları(!) belirledi.

Oysa ben inanıyorum ki (İster kabul edin, ister etmeyin) hakemlerimiz şu şike ve teşvik  olaylarında yaşananlardan çok daha fazla etkili olmuşlardır şampiyonluklarda.

Neden herkes sadece geçen sezon ile ilgili olarak tapelerde ortaya çıkanlara kilitlendiki...

Oysa hepimiz biliyoruz ki geçen sezon olsun, ondan daha önceki sezonlar olsun futbolumuzda hep hakemler başroldeydi.

Bu demek değildir ki hakemler para karşılığı maç sattılar.

Ama kim ne derse desin hakemlerin bazı maçların nasıl sonuçlanması konusunda yönlendirildikleri ya da bir maç nasıl sonuçlanması isteniyorsa o maça o sonucu sağlayacak hakemlerin atandığı yadsınamaz bir gerçek.

Her ne kadar tapelerde hakemlerimiz için bazı yeşilliklerden, bahçe düzenlemelerinden, çiftçilerden, işçilerden, maden ocaklarından söz edilmese de kamu vicdanında onların da mahkum olduğu bir gerçek.

 

Hepimiz biliyoruz ki hakem hataları asla bitmez. Her zaman olur. Bundan sonra da olacaktır.

Ama yine hepimiz biliyoruz ki, hakemlerin yaptığı ve gerçekten de istemeden yapılan bir hata olduğu herkes tarafından kabul edilen hataların yanında (afedersiniz) "OHA(!) böyle de hakem hatası mı olur" dedirtecek hakem hatalarını görmemiz ve bunları sıkça yaşamamız ülkemizde yıllardır şike'nin yapıldığını gözler önüne sermektedir.  Hani "HATIR ŞİKESİ vardır ya, işte bana göre bunlar da "Hakemlerin yaptığı hatır hatalarıdır".....

 

Herkes "ÇOK ŞÜKÜR TAPELERDE HAKEMLERİMİZİN İSMİ GEÇMİYOR" diyor. Diyor da hepimiz biliyoruz ki bir naçı en kolay şekilde bir taraftan alıp diğer tarafa verebilen kişilerdir hakemler.

Federasyona yapılan baskıların nerelere vardığını gördüğümüzde (Ki ortaya çıkanlar sadece geçen sezonki rezilliklerdir) insan ister istemez geçtiğimiz yıllarda yaşanan rezilliklerin tesadüfi olmadığını düşünmek zorunda kalıyor.

Hele ki "Biz şampiyonlukların sadece sahada kazanılmadığını öğrendik" diye söyleyen, hatta ve hatta Mustafa Denizli'ye "Takımı sen mi şampiyon yaptın sanıyorsun" diyen bir Başkanı düşündüğümüzde Galatasarayımızın kaçan şampiyonluklarına bir kat daha üzülüyor insan.....

 

Bütün G.Saraylılar bilir ki bazı kendini bilmez sporsever(!) F.Bahçeliler akılları sıra bizi hep özellikle Kadıköyde uzun yıllardır yenemediğimiz maçlar ile kızdırır.

Ben de onlara hep şunu sormuşumdur bu alemde ve hiç cevap alamamışımdır. Çünkü gerçekten de cevap verememektedirler.

Hepimiz, yani tüm sporseverler, daha doğrusu futbolseverler bilir ki sayın(!) Aziz Yıldırım uzun yıllarıdır her sezon ve belli dönemlerde hakem yanlışlarından dem vurur bilirsiniz.

Yine bilirsiniz ki o toplantılarda neredeyse daima Gayri Resmi Fenerbahçe  Televizyonu gibi taraflı hareket eden (Bana ve pek çok futbolsevere göre kabul edilen bir gerçek) LİG TV 'ye hazırlattığı özel görüntüler eşliğinde Federasyona ve MHK'ye özel fırçalarını atar, tehditlerini savurur durur...

Hiç hatırlıyormusunuz o gösterdiği hakem hataları içinde Kadıköyde oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçları ile ilgili olarak Fenerbahçenin aleyhine yapılan bir hakem hatasını gösterdiğini?.:))..

Göstermemiştir. Gösteremez çünkü.

Ama onca yıl içinde Galatasaray aleyhine onlarca hakem hatası olmuştur. Bugün yoldan geçen bir Galatasaraylı'ya sorsak Kadıköydeki maçlar ile ilgili olarak bir sürü hakem hatası sayar bir çırpıda.

Doğru mudur?...

SİZCE BUNLAR TESADÜF MÜ?.....

SİZCE GEÇTİĞİMİZ YILLARDA BAZI HAKEMLERİN (Yan hakemlerin) BAZI POZİSYONLARDA BİR TARAFLARINI YIRTARAK OLAYLARA MÜDAHİL OLMASI VE HAKSIZCA KARTLAR, CEZALAR, PENALTILAR VERİLMESİNDE BAŞROLDE OLMASI TESADÜF MÜDÜR?...

YİNE AYNI HAKEMLERİN BAZI MAÇLARDA SESSİZ KALMASI TESADÜF MÜDÜR?...

Peki hakem hatalarının totalde hep Fenerbahçe'nin lehine çalışması bir tesadüf müdür.

Hep derler ya sezon sonunda hakemlerin hataları (Aşağı yukarı) birbirini tamamlar, her takıma eşit dağılır falan.

Peki (MESELA) geçen sezon için alın bakalım Galatasaray'ın lehine ve aleyhine yapaaılan hakem hataları ile Fenerbahçenin lehine ve aleyhine yapılan hakem hataları ne kadar eşit.....

DÜŞMESİN DÜŞMESİN, FENERBAHÇE DÜŞMESİN(!).......

58. MADDEYİ LÜTFEN ÇABUK DEĞİŞTİRİN.:))..

 

hoşçakalın, galatasaray ile kalın

Hakan GİRGİN

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...