Makale Yaz
a-scorpion
Bu haberi yazdır
İşte Terim'in 11'i
 Ağu
06
 2011

Culio'nun gönderilmesinin özeti aslında Fatih Terim'in 8 yabancı kontenjanını gelecek sene Şampiyonlar Ligi için şimdiden belirlemesinde saklı. Yoksa Culio gibi joker bir oyuncuyu Fatih Terim gibi bir hocanın bir çırpıda gözden çıkarması akla pek mantıklı gelmiyor. Çünkü asıl hedef Süper Lig olsaydı öyle ya da böyle Culio +2'de kendisine mutlaka yer bulurdu.

Bu sitede sezon bittikten sonra bir arkadaşımız, -Bu takıma kim gelirse gelsin, Baroş ve Culio oynar- şeklinde bir yorumda bulunmuştu. Açıkçası ben de aynı fikirdeydim. Fakat Galatasaray'ın gelecek planlaması o derece iddialı ki, sırf bu düşünceye bile hayran olmamak elde değil. Bu yüzden Culio'nun gönderilmesine üzüldüğümden daha çok, seviniyorum aslında...

Fatih Terim'in asıl amacını da bu kararından sonra artık çok daha net anlayabiliyorum. Galatasaray'la Avrupa'da kupa kazanmış bir teknik adam olarak tekrar Süper Lig şampiyonu olmak her ne kadar 2. dönemindeki başarısızlığını telafi edecek olsa da, Fatih Terim'i tatmin etmeyecektir. Asıl hedef şampiyonlar Ligi'dir arkadaşlar. Felipe Melo'nun sadece bu sezon için değil, gelecek sezon için de kiralanıp bu formayı giyecek olması bunun bir işaretiydi aslında...

Bu büyük hayalden yola çıkarak önümüzdeki günlerde Pino ve Stancu'nun da yolcu olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Peki bu şanslı 8'li kim olacak? Muslera, Ujfalusi, Melo, Baroş ve Elmander'in kalıcı olacağını düşünürsek, önümüzdeki günlerde Şampiyonlar Ligi kıvamında 3 yeni transfer daha yapılacağını tahmin edebiliriz.

Fatih Terim'in Ujfalusi'yi stoperde oynatmak istemesinden dolayı Sabri'nin sağ bekte alternatifsiz kalacak olması bu mevkiye bir transferi zorunlu hale getiriyor. Bu isim de büyük bir ihtimalle Ebaue olacağa benziyor. Terim bir de forvet istiyor fakat 3 kontenjanın tek bir mevkiye ayrılması pek de mantıklı olmadığından aslında merkez forvet değil, merkezde de oynayabilecek kanat forvet istiyor.

Ya da en kötü ihtimalle kanatta da oynayabilecek merkez forvet de diyebiliriz buna. Çünkü hem Arda hem de Kazım etkili olsalarda sürekli bir istikrarı yakalamaktan uzak oyuncular. Fatih Terim'in isteyeceği son transferin de orta sahada oynatmayı düşündüğü Sabri'nin özellikle rakip sahadaki pas trafiğine ayak uydurmakta zorlanacağı endişesiyle sağ iç mevkisine yapılacağını tahmin ediyorum.

Yukarıdaki resmi incelediğimizde siyahla yazılmış futbolcuların Fatih Terim'in şablonunda yerlerinin garanti olacağı kanaatindeyim. Bu durumda da Muslera, Ujfalusi, Ebaue, Melo ve Baroş olmak üzere toplam 5 yabancının banko oynayacağı ortaya çıkıyor. Geriye kalan bir yabancı da Sabri ya da Kazım'ın performansına göre onların yerine sahaya çıkabilir. Elmander ve diğer yabancı da +2 gereği yedek kulübesinde bekleyecek. Tabi bunlar benim fikirlerim. Yanılabilirim de...

Peki Ebaue'nin dışındaki diğer iki transfer hangi futbolcular olacak? Eğer bunlardan biri Forlan olursa (ki mükemmel olur) o zaman Kazım yedeğe çekilir, Sabri orta sahada oynar ve Forlan da uzak forvet gibi maça başlayıp maç içerisinde merkeze doğru yönelerek Baroş'un arkasında gizli bir 10 numara pozisyonunu alabilir. Bu durumda Ebaue'nin de sağ kanadı etkili kullanacağını varsayarsak, hücumda mükemmel bir çoğalma örneğine tanık olabiliriz.

Eğer Forlan gelirse orta sahada sağ iç mevkisine kim alınırsa alınsın, yabancı kontenjanı gereği bu oyuncu Sabri'nin yedeği olacaktır. Sabri bu takımda H. Balta'yla beraber en zayıf halka olarak gözükse de orta sahadaki performansı çok kötü olmadığı sürece Fatih Terim kendisinden vazgeçmeyecektir. Çünkü joker bir oyuncu olmasıyla bu durumu skor dezavantajı gereği bir koz olarak kullanacaktır Fatih hoca. Sözgelimi Ebaue'yi çıkartıp Sabri'yi sağ beke koyarak en uca Elmander'i alabilecektir. Aslında Hamit transfer edilebilseydi tam bir takım olabilecektik. Fakat Sabri, Fatih Terim'in büyük hayalini düşündüğümüzde bende bir soru işareti oluşturuyor açıkçası...

Yukarıdaki resimde Kazım'ın yerine Forlan'ı Sabri'nin yerine de Hamit'i koyabilseydik, hiç abartmıyorum Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kadar pek de zorlanmadan çıkabilirdik. Fakat Fatih Terim Süper Lig'de kendisini pekala idare edebilecek Culio'yu bile es geçip daha şimdiden Şampiyonlar Ligi'ne odaklanmışsa, bir bildiği vardır demektir. Bekleyip, göreceğiz.

Hayırlı Ramazanlar...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...