Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Dakika 1 Gol 1...
 Ağu
17
 2015

Çok kötü bir 45 dakika ardından vasata yakın ikinci 45 dakika. Kayıp 2 puan mı kazanıln 1 puan mı ? Hamza hoca kaldığı yerden devam mı yoksa yeni bir Hamza hoca mı ? Canımızı yakan beklentilerin altında kalan futbol ve puan mı yoksa rakiplerin ilk hafta coşkusu ve şovu mu ?

İlk sorunun yanıtı Sivas a kayıp 2 puan bize ise beleş 1 puan .G.Saray kadrosunu herhangi bir yerli teknik adamın eline verin kağıda Muslera ,Sneijder ,Selçuk ,Burak ve Podolski yi bir de eğer sağlıklı ve idman eksiği yoksa Melo yu yazar kalan 5 ismi de diğerlerinin arasından seçer. Ama Hamza hoca her ne hikmetse bu maçta Burak a kement attı. Bunun da anlaşılır ,taktikle ,teknikle izah edilecek ,akılla ,mantıkla elle tutulacak bir tarafı yoktur. Podolski nin futbolculuğunu da kariyerini de tartışmaya bu coğrafyada kimsenin beckraundu yetmez. Ancak Podolski nin oynadığı ve çok başarılı olduğu her kulüp ve milli takım maçında "partner" olarak rol aldığıda bir sır değil ki. Hele skorda geri düşüp ardı ardına pozisyon verilmeye başlandığı süreçte Podolski nin kanada çekilip Olcan dan santrfor yaratma düşüncesine komik bile diyemem.

Hamza hocanın geçen senenin 6 aylık döneminden sonra değiştirmesi gereken yönleri olduğu malum. Ancak hoca sanırım bu değişimi yanlış anlamış. Geçen sezon hiç gereksiz bir Yasin - Dzemaili değişikliğiyle 80 dk. da kazanılmış 3 puanın 2 sini hediye edivermiş ve hatasından dolayı özür dilemek erdemini göstermişti. Bu sene için daha otoriter olması ,iplerin kimin elinde olduğunu ,patronun kim olduğunu daha net ortaya koyması isteniyordu. Hoca çıkıp dalga geçer gibi Burak ı neden 11 e koymadığını savundu ve haklı olduğunu anlattı. O anlattı ama anlayan beri gesin.

G.Saray berabere de kalabilir yenilebilir de. Ama ilk devrede oynanan futbola benzemeyen şeyi oynayamaz asla. G.Saray oyun ve oyuncu yapısı itibarıyla defans yapmayı ,kontrollü oynamayı becerebilen bir takım değildir ve bu bir sırda değildir. Biz ya yediğimizden fazlasını atmak için oynarız ya da bir halt oynayamayız. Aklı başında hiç bir hoca da hücum hattından Sneijder ,Podolski ve Burak üçlüsüyle eğer bir ceza ya da sakatlık yoksa oynamaz. Yasin i kesersin anlarım ,Sabri yi ,Hakan ı ,Telles i ,Chedjou yu kesersin tek laf edemem ama bu kadro yapısında bazı oyuncularla kumar oynarsan biz üzülürüz sen yanarsın.

Transfer ,transfer ,transfer ,yönetimle taraftarı tam anlamıyla karşı karşıya getiren olgu. Seçim döneminde bol keseden atmak ,olmaz isimleri açıklamak adamın başını yakar Dursun başkan. Hele rakiplerin böyle delice para saçarsa ,böyle önemli isimleri kadroya katarsa ben diyeyim o yanmayı 5 le çarp sen de 8 le. G.Saray ın seçilmiş başkanısın Dursun bey. Çık medyanın karşısına açık açık yapacaksan söyle yapmayacaksan da yapmıyorum de. Bu şekilde Cüneyt Tanman ı attığın kurtlar sofrasına hocanıda yem etme. Zaten açık ve net söylemek gerekirse bu saatten sonra transfer filan da hikaye. Sezon başı kampları ,hazırlık maçları bitmiş ,lig başlamış gelecek adam ne vakit alışıp takıma yarar sağlayacak ki ? G.Saray başkanı ol Dursun bey ,çık adam almaya paramız yok de ,çık Fifa ve Uefa kriterleri bizi yakar de. Çık hocana ,takımına ,kulübüne sahip çık ,arkalarında dur. 

Basına bakarsak Fener le Beşiktaş at başı gider biz nal toplarız. Aslında sahada oynanan oyunda aynı paralelde. Ancak bizim bu kadar matem içinde erkenden dönmeye başlayan dolapları görmezden gelme lüksümüz de yok. Fener maçı berabere giderken Fernandao ya sarı bile gösterilmeyen pozisyona mahkemede hakim taammüden cinayete yeltenmekten 24 yıl verirdi ki daha 6 gün evvel Emre süper kupa maçında çok daha hafifinden haklı olarak atılmıştı. Bizim ilk golün 20 cm. ofsayt olduğunu anlatanlar 14. dk.da Olcan ın attığı gole kalkan ofsaytı anlatma gereği duymuyorlar nedense. Daha maçın başında yine Olcan ın ceza alanına girerken indirilmesini seyreden kaç hakem görmezden gelmişti ? Sivas ın atağını oynatıp bizim kontraatağın kesilmesi ,üstelik kafa sakatlığı değil ayağını tutan oyuncu için kesilmesi talimatlarda mı yazıyor ? Beşiktaş maçında Mersin in çift sarıdan kızaran oyuncusunun ilk sarı kartında hakem faul gördü mü gerçekten ? O nu neresiyle görmüşse Mersin in buz gibi penaltısını nasıl görmedi aynı hakem ? Sivas ta Selçuk un çelmesini anında görenler Mersin de Hem Necip in hem de Atiba nın bariz uçan tekmelerini göremiyorlar. Derler ya dakika 1 gol 1 ,işte öyle başladı bizim federasyon ,medya ve hakemler ,sonumuz hayır olsun. Hiç kimseden bağış ,yardım filan istemeyiz de Kadıköy de Fernandao atılsa ,Mersin de haksız kırmızı çıkmayıp haklı penaltı çalınsa ,Sivas ta da Olcan ın buz gibi golü verilse ne olurdu acaba ?

Elbette bizim sorunumuz takımımızın oyna -ma- dığı futbol. G.Saray forması giyen futbolcu özellikle ilk 45 dk. yaptığından utanır. G.Saray ı çalıştıran teknik adam o 45 için çıkar özür diler. Ve G.Saray ın seçilmiş başkanı ile yöneticileri ilgili her sorumludan bunun hesabını sorar. G.Saray ın hangi şart altında olursa olsun böyle futboldan bihaber olmaya hakkı olamaz.Transfer döneminde G.Saray başkanı ve yönetimi Sivas ta ise G.Saray hocası ve futbolcuları son derece kötü birer sınav verdiler. Bakalım bu hafta G.Saray taraftarı geçen sene kaldığı sınıftan bu sene iyi bir sınavla başlangıç yapabilecek mi ?





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...