Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Ambargocu....
 Ağu
10
 2015

Hadi bakalım şimdi ne olacak ? G.Saray kupaları 3 ledi ,kaldığı yerden aynen devam yani. Hamza hoca kısacık büyük takım kariyerinde bir sürü profesörü çoktan geride bırakıverdi. Birilerinin hayalleri değil sarı kırmızı gerçekler hep vizyondaki yerini alıyor. 

G.Saray iyi futbol oynamıyormuş. Bu kadro bırak Avrupa yı lig için bile yetersizmiş. Hamza hoca vizyonsuzmuş. Takımda iç problemler varmış. Yönetim yetersizmiş. Transferler berbatmış. Burak ,Selçuk çeteymiş. Sabri zaten futbolcu bile değilmiş. Ne diyelim ,yeni bir şey değil ki bu. Atalarımız ne güzel söylemişler "İt ürür kervan yürür" diye. 

Sezon başı ,hava ve nem değil top oynamayı yürümeyi bile işkence haline çeviriyor. Maç sözde Ankara da ama Osmanlı stadının Ankarayla alakası yok. Bu şartlarda futbol oynayan ,koşan ,mücadele eden tüm sporculara her spor sever teşekkür edecek önce. 

Gelelim futbola ,bu şartlarda henüz hazır olmayan 2 takım için oldukça iyi bir maç oldu. Her iki takımında hem bu ligin en kalbur üstü ,en güçlü ekipleri olduğu hem de eksikleri olduğu ,tam hazır olmadıkları net olarak gözüktü 90 dk. da. Transfer için eksik bölgelerini de teknik adam ve yöneticiler net olarak algılamışlardır sanırım.

G.Saray da Muslera için söylenecek laf yok zaten. Bıraktığı yerden devam ediyor. Hakan ve Chedjou son derece iyi ve kaliteli bir tandem oluşturuyorlar. Ancak sorun defansta olmasada kompakt takım savunmasında görülüyor. Telles i geldiğinden bu yana ilk defa iyi futbolcu olarak gördüm ve şaşırdım. Yasin çok iyi ama biraz defansına da yardımcı olursa gerçekten harika olacak. Podolski nin kalitesi de mantalitesi de zaten belli. Bilal yıllardır izlediğimiz ,bildiğimiz kalite Bilal. Selçuk iyi ve daha iyi olacağı zamanı o bilir. Sneijder bir dünya starı ama aynı derecede de takımın parçası. Burak ın kalitesini de kapasitesini de bildiğimize göre endişeye gerek yok. O da Selçuk gibi ihtiyaç anında ortaya çıkar. Emre iyi ,hoş ama yaptığı yanlışın ağababasıydı ,kulağını çekeceklerdir. Umut yetenek eksikliğini iyi niyet ,çalışkanlık ve takım oyunu fazlalığıyla dengeler yine. Jem Paul Karacan ı hiç beğenmedim ama ilk maç yorum için çok ama çok erken. 

Dün gece maça gelip futbolcu izlemek isteyen bir yabancı takım menajeri olsaydı sanırım gençliğinden ve potansiyelinden dolayı Bursalı Emre yi ,futbolculuğundan dolayı da Sabri yi alıp götürürdü. Bazı çok bilenlere sormak lazım bu Sabri nin aldığı para az mı çok mu ? Dediğim tek şey bırakın G.Saray ın yakasını ,ihsan filan istemez ,gölge etmeyin yeter bu takıma. Atılan golü yaratan Sabri ,maçın en net asistini yapan ama Serdar ın imkansız müdahalesiyle gol olmayan Sabri. 4 tane kademe ,2 tane ters kademe ile defansif görevini yerine getiren ,Bursa nın umutlarını tüketen Sabri. Yaisn in defansif zaaflarına rağmen sağ kanadı neredeyse tek başına hiç çalım yemeden savunan Sabri. Ama Sabri çok para alıyormuş ,aldığını hak etmiyormuş.  İşte bu ayıptır ,bu çifte standarttır ,bu adaletsiz ,kasıtlı ve maksatlı eleştiridir. 

Bu takım yeterli midir ? Asla. Bu futbol başarıyı getirir mi ? Özellikle kıstas Şampiyonlar ligi ise asla. Transfere ihtiyaç var mıdır ? En az 2 oyuncuya mutlaka. Bir kere Melo ya ikna edilip kalmalı ya da orta sahaya aynı ölçekte bir takviye mutlaka yapılmalıdır. Kademe bilgisi ve oyun kurma becerisi iyi olan futbol topuyla barışık bir stoper bulunmalıdır. Forvet hattına da en az 1 oyuncu alınması zaruridir ,elzemdir. Zaten yönetim olsun ,hoca olsun kadro derinliğine hitap edecek bir kaç transfer daha olacağını söylüyorlar. Bu maçta şans bulamayan Olcan ,sakat Hamit ve Semih gibi önemli oyuncularda takımın zenginliklerindendir. Yarın mesela zorlu bir Gaziantep maçını Olcan alıp götürse ya da bir Mersin deplasmanında takımı Hamit taşısa kimse şaşırmaz buna. Ama ben özellikle Hamza hocanın Sinan Gümüş e daha çok şans vereceği günleri görmeyi çok istiyorum.

G.Saray takımı bu ülkede tüm kupalara ambargo koymuş bir kadro. Gerçekçi olursak şampiyonlar liginde guruptan çıkmak Türk takımları için önemli bir başarıdır. Bakın onlarca milyon euro parayı transfere saçanlar ilk önelemede bile silinip gidiyorlar bu kulvarda. İçeride ise tek başarı şampiyonluktur ki bunun haricinde her sonuç başarısızlık olarak adlandırılabilir. Bu kulübün ciddi mali problemleri de bir sır değil. Yönetimin de belli bir mali disiplin içerisinde hareket etmeye çalışmasını ,hocanın fedakarlık ederek daha sınırlı imkanlarda çözüm aramasını nasıl bir hastalıklı beyin bu kadar ağır eleştirebilir ? Sanki Hamzaoğlu da Fener in hocası gibi her mevkiye isim yapmış transferler isteyip elini güçlendirmeyi bilmiyor ,akıl edemiyor. Sanki Dursun başkan da birileri gibi kendi şovunu yapıp yaşı geçmiş çileklerin son sahibi olmayı ,milyon tane yalanla ,tutulması imkansız vaadlerle  büyük kariyerleri getirmeyi ,hesap zamanı gelirken de kaçıp gitmeyi bilmeyecek kadar saf. Elbette bu gerçekleri dile getirenlerde trol olacak bu bağlamda.Çünkü bizler salağız ya ,aptalız ya para verdiğimiz stadımızda ,decoderlerimizde İbra ları değil Burak ları ,Dani Alves leri değil Sabri leri ,izlemek isteyelim. Ne diyelim yüce yaradan G.Saray ı bu akl-ı evvellerin şerrinden korusun ,herkese de akıl fikir ihsan eylesin.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...