Makale Yaz
aschilius
Bu haberi yazdır
ÖZ ELEŞTİRİ !
 Tem
30
 2015

Merhaba renkdaşlar,

Bir önceki yazımda mevcut yönetimi savunuyormuşum gibi yorumlar aldım hep. Fakat durum böyle değil. 

Ben kendimi iyi bir GALATASARAY'lı olarak tanımlarım hep.Kesinlikle objektif olmayı, olaylarda empati yapmayı denerim. Size sadece şunu söylemek istiyorum. 110 yıllık camiamızda bugüne kadar gelen yönetimler, bir sonraki yönetimlere hep enkaz bırakmışlardır. Yeni gelen yönetimlerde bu enkazın üstüne yeni enkazlar biriktirmiştir. 

Başarılı olmak için para harcamak şart kabul.Başarının para getirdiğide bir gerçek.

1-Başarılı olduğunda parayı nasıl harcayacağın

2-Başarısız olursan bir sonra ki sezonun planlaması 

BENCE BU 2 MADDE HEPSİNDEN DAHA GERÇEK.

Ünal Aysal:

2 sene üst üste şampiyon oldu. Çok doğru bir iş yaparak takımdaki bütün gereksizleri gönderip, iş yapacak kaliteli oyuncular aldı.Ama en başta Fatih Terim'i getirdi bu takımın başına. CL'de çeyrek final 2.tur derken Fatih Hoca'yı yediler. (Sebebini açıklayamadılar hala.) Bu 2 sene boyunca takımda yanlış giden ne vardı? Hiç birşey. Sonra ne oldu? Mancini geldi.Bir devre arasında tam 9 Futbolcu aldırdı takıma. Gereklimiydi 2 sene üst üste şampiyon olmuş kadroyu bozmaya? Avrupa'da tam da istediğimiz düzeyde yer edinmeye başlanmışken? Sonrası freni patlamış kamyon misali. Tabii ki takımı fişekleyecek 1-2 nokta transfer daha eklenebilirdi o kadroya. Ünal Başkan ne para harcamasını bildi, ne de planlama yapmayı. İlk sene Fatih hoca ile kurulan kadroya çok sağlam 3-4 transfer yapıp kompleksleri uğruna yemeselerdi hocayı, bugün tozunu attırmıştık Avrupa'nın. 

Adnan Polat:

Bence makamından indiriliş tarzı hep övündüğümüz Galatasaraylılık duruşuna hiç yakışmadı. 

Kewell - Baros - Lincoln - Keita - Meira - De Sanctis gibi futbolcuları bir sezonda topladı takıma.Bu Transferlere kim itiraz ederdi? Zımba gibi kadroydu.Ne oldu sonuç? Hüsran. Peki sonraki sezonlar da ne yaptı Adnan başkan. Haldun Üstünel'i yedi o da.Kim Geldi? Adnan Sezgin. Transferin sihirbazını gönderip, tarifini yapamadığım kişiyi getirdi. Abi bir adamın hiç bir transferi mi faydalı olmaz takıma ya? Vesselam netice ne oldu? Başka bir enkaz.

Rahmetli Özhan Canaydın,

En zor zamanda geldi.Fatih Hocayı o dönem getirmek gerçekten her baba yiğidin harcı değildi. Stad yok, forma satışı yok, Avrupa kupalarında yok.Fatih hoca kulüp için başlı başlına iyi bir maliyet zaten. Rahmetli başkan da bence rumenleri alarak çok büyük yanlış yapmıştı.(Petre-Bratu-Tamas) F.De Boer'a da ilerlemiş yaşına rağmen iyi paralar ödendi.Hemde kulübün geliri neredeyse hiç yokken! ALLAH rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.

Faruk Süren,

Bir önceki yazımda zat-ı muhterem ile ilgili görüşlerimi yazmıştım.Böyle bir başkanın nasıl Efsane olarak anıldığını gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Belki de bu maddi çöküşün başlangıcına sebep oldular. O kadar efsane başkan ki, kulüp ne zaman zor durumda olsa hiç piyasada yoklar. Ama Ünal Başkan'ın ilk geldiği sene takım şaha kalktığı süreçte her kanalda gördüm kendilerini! 

Velhasıl, bu yönetimi savunmak gibi bir misyonum ve isteğim olmadığı gibi sadece geçmiş yönetimlerin yediği nanelerin ceremesini çeken ve sadece 2 aydır yönetimde olup, 360 milyon$ borcun altına giren bir yönetimin acımasızca eleştirilmesine karşıyım.Başarı için transfer şart diyen bazı arkadaşlara şunu söyliyeyim. 

BAŞARILI OLUNAN SEZONLARDA KAZANILAN PARALAR NEREYE GİTTİ? PARA HARCADIN BAŞARI GELDİ. SONRA NE OLDU? 

Bu Yönetim mali tabloyu tabii ki bilerek geldi. Ama hangi yönetim gelse aynı sıkıntıyı çekecek! O çok övünülen Ünal Aysal kulübün 10 senelik isim hakkını 150 milyon$ karşılığında sattı. Nerede paralar anlatsın bizlere. Sen 5 kazandığın yerde 10 dağıtırsan böyle olur işte. 

YENİ YÖNETİM GELDİ NEREDE TRANSFER? Demek kolay.

Geçmiş yönetimlerin nasıl transfer yaptıkları ortada. Ya kredi çeker transfer yapar, ya locaları 3 senelik satar , stadın 10 yıllık isim hakkını satar, kısacası geleceğini İPOTEKLER kulübün. 

Hepimiz transfer istiyoruz, kadro yeterli yetersiz tartışılır. Bu yönetiminde çok ciddi planlama hataları var evet (Özellikle Sabri konusu) saçma sapan şeyler dönüyor. İşleyen bir sistem neden dağılır? Amaç sistem kurmak değil mi ? o zaman Arsenal - Manchester Utd. falan işi bilmiyor ki aşağı yukarı 20-30 sene aynı teknik adamlara bırakıyorlar takımı!! Bu da bir planlamadır. Ama biz 1 sezonda 3 teknik adam değiştirip, 10-12 tane adam alıp, 5-6 tanesine tazminat verip gönderip, yerine 10-12 tane daha alıyoruz.Sıkıntı burada.

4 sene önce ayağımıza gelen fırsatı Sırf insanların egoları ve tek başlılık olma sevdası yüzünden kaybettik. Ama olsun Galatasaray 14 yıl şampiyon olamamış fakat, BÜYÜKLÜĞÜNDEN DE HİÇBİR ŞEY KAYBETMEMİŞTİR. Sıkıntılı bir sezon geçireceğiz evet ama bunun sorumlusu bence bu yönetim değil, bu yönetimi bu davranışlara mecbur bırakan geçmiş yönetimlerin sorumsuzca davranıp har vurup savurduğu paralar yüzündendir.

Saygılar.

Serkan

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
 
Ocak (1)
  2018
  2017
  2016
  2015
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...