Makale Yaz
erhannn
Bu haberi yazdır
C.VİGO MAÇI ARDINDAN DERİN ANALİZ
 Tem
24
 2015

C.Vigo maçını 90 dk izledim.. ilk 10 dk hariç 80 dk adamlar paslaşmalarla bizim sahamıza yerleştiler ve bizi yarısahamızdan çıkartmadılar. Biz ise tam  bir “ANADOLU TAKIMI” edasıyla kendi yarısahamızda İspanya bilmemkaçıncısının !! ataklarını savuşturmak için sağa sola şuursuzca koşturup durduk..Eray hayatının maçını çıkartmasa (ki onada birazdan değineceğim) yada Poldi karşı takımda oynasa heralde 5-6 yerdik..Kısaca maçın özeti bu..

Peki bu size geçen sezon boyunca oynadığımız maçları anımsatmadımı ? Evet ! Aynı geçen sene ne oynadıysak onu oynadık .. Kifayetsiz bir oyun + sadece yıldızlarıyla gol bulan bir takım..Yani değişen hiçbirşey yok!!

Demek ki geçen seneki problemler aynı ve çözüm bulunamamış..

BİZ NE DİYORUZ ? BİZ BÜYÜK TAKIMIZ . BÜYÜK TAKIM NASIL OYNAR ? ORTASAHADA İNSİYATİFİ ELİNE ALIR OYUNU RAKİP SAHAYA YIKAR, ATAK SÜREKLİLİĞİ YAKALAR RAKİBİNİ KENDİ SAHASINDA BUNALTIR VE OYUNU 3. BÖLGEDE OYNAR. BÜYÜK TAKIMIN TARAFTARININ GÖRMEK İSTEDİĞİ BUDUR İSTENEN BUDUR DİMİ ?  PEKİ GEÇEN SENEDEN BERİ BİZ BÖYLEMİ OYNUYORUZ ? HAYIR.. !

Herkesin gözünden kaçıyor,  evet defansa bir tecrübeli lider gerek , evet birde fiziki açıdan güçlü çabuk bir sağ bek (bu açıdan sabri ile aynı fizik dezavantajına sahip Rafael den ziyade 1.90’lık ama çabuk olan MEUNİER bizim için biçilmiş kaftan) ama bunların hepsinden öte bizim en büyük defansif zaafımız ORTASAHA dan kaynaklanıyor. Geçen sene ve görünen o ki bu senede en buyuk eksiğimiz FORVET filan değil hatta defans dörtlüsü bile değil,  en büyük eksiğimiz ÖNDE PRES YAPABİLECEK , DİNAMİK , AÇIK KAPATACAK , SAVAŞAN , ISIRAN , KALİTELİ AMA GERÇEKTEN KALİTELİ  BİR ORTASAHA!! Tabiki bu adam 30-31 degil max. 26- 27 olmalı ki en az 3 sene bize hizmet etsin.

Şimdi bu tez imi biraz açayım;  bir takımın direnci ortasahadır , ortasahanız dirençli değilse defansınız en iyi adamlardan bile kurulu olsa, ortasahayı rahat geçen, oyununu orta sahada size kabul ettiren  rakip mutlaka  mükemmel defansınızı zora sokacaktır bundan kaçış yoktur.Çünkü oyunun insiyatifini ortasahada rakibe verdiğiniz anda çözülmeye ve atak yemeye mecbursunuz. Özellikle 4-2-3-1 de  defansın önündeki 2’ li nin  ideal olanı birtane ayağına hakim topu defanstan forvete aktaracak bu bağlantıyı kuracak bir futbolcu (selcuk) ve birde rakibi bozacak pres yapacak rakibi ısıracak açık kapatacak nefesli sert bir ortasaha. Bu görevi 4 sene boyunca MELO yaptı.Ama  geçen seneden bu yana   MELO hernekadar ısırır gözüksede defansta rakibe refakat ediyor top rakip defanstayken veya ortasahadayken  hemen defansın içine koşup orada bekliyor bir dinamizm yok ortasahada karşı takımın ortasahasına basmak yok ortasahada top kapmak yok  vücut vücuda bir mücadele yok ancak rakip oyuncular bizim 18 e yaklaşınca melo devreye giriyor çünkü nefesi o kadar artık..Buna SELÇUK ta refakatçi olarak katılınca biraz ayağa top yapan takımlara karşı kendi yarısahamızda atakları savuşturmak için şuursuzca koşturuyoruz çünkü ortasahada top kapacak  adama basacak dolayısıyla  ortasahayı ele geçirecek rakibe oyunumuzu kabul ettirecek bir ortasahamız yok.  Bunlara ileri uçtaki  BURAK gibi topu önüne isteyen ve ayağında tutamayanTUTUPTA ARKADAŞLARINI RAKİP SAHAYA YAYILMASINI SAĞLAYACAK VE ONLARA SERVİS YAPACAK bir forvet ve sağ açıkta oynayan herhangi bir kanat oyuncunuz olmayınca  rakipte oyun ustunlüğünü eline geçirip bol pozisyona giriyor. YANİ EVET DEFANSIMIZ SIKINTILI AMA ASIL OLAN ORTASAHAMIZIN  “ARTIK “ YAVAŞ YAŞLI  OLMASI VE SAVAŞAMAMASI.  Burada değişmesi gereken adamda daha cok MELO DUR!! Selcuk hala defans forvet bağlantısını iyi kurabilen nadir oyunculardan çünkü..

Bu yukarıda yazdıklarımdan çıkan özet sonuç ise zaten problemli olan 31 yaşındaki MELO’NUN DERHAL gönderilip yerine daha genç dinamik ortasahayı toparlayacak NAINGGOLAN!!  TARZI BİR OYUNCU HATTA TA KENDİSİNİN GELMESİDİR!!  Bu durumda defans oyuncularının üzerindeki baskı azalıp daha az hata yapar duruma geleceklerdir.

Dünkü maçta gördük yedek ortasahalarımızın hepsi oynadı ve hamit ve emre dışında yedek te bile oturacak ortasahamız yok .

AYRICA BANA KİMSENİN JEM POUL KARACAN ‘IN NEDEN TRANSFER EDİLDİĞİNİ İZAH EDEBİLECEĞİNİ SANMIYORUM ..RESMEN GALATASARAYIN PARASI ÇALINMIŞTIR!! BUNUN SORUMLULARI HESAP VERMELİDİR!! ORTASAHADA HAMİT EMRE DZEMAİLİ YEKTA BİLAL VARKEN VE BU 5 OYUNCUDA JEM DEN 2 GÖMLEK ÜSTÜNKEN HATTA BU 5 OYUNCUNUN 3 Ü GÖNDERİLMELİYKEN NASIL VE NEDEN ÜSTÜNE ÜSTLÜK JEM ALINIP GS NIN PARASI SOKAĞA ATILDI? HANİ HİÇ YEDEĞİ OLMAYAN BİR BOLGE OLSA ANLARIM AMA ONDAN ÜSTÜN 5 FUTBOLCU VAR YEDEK OLARAK BEKLEYEN !! BU RESMEN GS NIN PARASININ ÇALINMASI DIR !! HIRSIZLIKTIR !! BÖYLE BİR TRANSFER POLİTİKASI OLAMAZ!!SORUMLULARI HESAP VERMELİ!!

Dünkü maçtan bahsederken birazda ERAY’ a değinelim.. Evet hayatının maçını oynadı iyiydi tebrikler fakaaatt! Futbol akıl ile oynanan bir oyun, biraz aklını katmalısın .Nasıl mı ? ilk yarı  ,kafa toplarını indirebilen şu an kadrodaki yegane adam olan, PODOLSKİ  ısrarla yüksek top istemesine rağmen Podolski’ye top atmakta geciken ERAY,  ikinci yarıda hayatı boyunca birtane bile hava topu alamamış, arkadaşlarına hava topu indirememiş UMUT’A  yaklaşık 10 tane yüksek top attı..Ne mi oldu ? Bu yüksek topları UMUT YİNE ALAMAYIP bütün bu toplar atak olarak bize geri döndü ve oyunun kontrolü hepten bizden gitti..İşte bir kalecinin oyunun gidişatını nasıl etkilediğine bir örnek!! Kaleci direk olarak kendi takımının direncini kırıp rakip takıma 10 atak hediye etti ve UMUT UN kafa topu alamadığını bile bile ve 3 te 4 te 5 te OLMADIĞINI  görüp yine ve ısrarla UMUTA yüksek top atmaya devam etti..Sadece gülüyorum .. Futbola aklını katmazsan(eğer varsa) futbolcu olamazssın..

Eksiklerimize gelelim;  uzuun yazımın başında nedenlerini açıkladığım üzere:

1)     1) ilk olarak ortasahamızı toparlayacak NAINGGOLAN  tarzı kaliteli dinamik bir ortasaha bence herşeyden önemli.. ŞL de aynı ortasaha, yine hüsrana yakın bir oyun demek. Demedi demeyin MELO VE SELÇUĞU DİKKATLE İZLEYİN.. OYUNU KARŞI YARI SAHAYA YIKIP TOP ÇEVİRDİGİMİZ, ORTASAHAYI VE OYUNUN İNSİYATİFİNİ  ELEALDIĞIMIZ BİRTANE MAÇIMIZ YOK ..BU ORTASAHA İLE DEVAM EDERSEK MÜMKÜNÜDE YOK!!

2)      2)Rakiplerimizin de iriyari kuvvetli forvetlerini düşünürsek mutlaka defansta takım boyunu uzatacak, kafa toplarına hakim, tecrübeli bir stopere ihtiyacımız var. Bence bu isim SKERTEL VEYA MUADİLİ

3)      3)Yine defansta fizik gücümüzü yükseltecek çabuk MEUNİER  SAĞ BEK İÇİN tam isabet olacaktır hemde takım yaşını düşürecektir.

4)     4) Sağ açık mevki.. Aslında Yasin i çok beğeniyorum fakat Avrupa maçlarında güçsüz kaldığını gördük. Şu sıralar basında çıkan GERVİNHO hem bizi heycanlandırır hem gücümüze güç katar hem şl de fiziği ile de işe yarar yani forvetin arkasındaki  PODOLSKİ SNEİJDER GERVİNHO üçlüsü şl için bile iyi bir üçlüdür. Fakat GERVİNHO da bile durup biraz düşünmek gerek .Neden mi ? Biz demedik mi biz büyük takımız oyunu rakip sahaya yıkmalıyız? O zaman topu önüne istiyen geniş alan oyuncusu olan siprinter bir GERVINHO’ dan ziyade sıkışık alandada iş görebilen SHAQIRI tarzı bir oyuncu takım mühendisliği açısından daha iyi olacaktır..Ama inter daha bu sene 16 milyon Euro verip bu adamı transfer ettiğine ve muadillerininde (draxler  de bruyne depay) 20 milyon üstü olduğu düşünülürse yine GERVINHO İYİDİR CANDIR DİYELİM ..GÖNÜL İSTERKİ SHAQIRI OLSUN HATTA ROBBEN J

Birde İBRAHİMOVİÇ  söylentileri ve taraftarın büyük isteği var.. Şanı şöhreti getireceği hava reklam fb ye karşı üstünlük kurma duygusu falan bir yana Paris i bile beğenmeyen kendini sürekli takımdan üstün gören bir adamı Akhisar a deplasmana götürdüğünüzü bir düşünün ? İşte ozaman hiç sevmediğm TANMAN ın o meşhur “takım içi dengeler” sözüne maalesef katılmak zorunda kalacağım..Tabii bu durumda  BURAĞIN DA sağ açık oynayarak takımı sabote etme  ihtimalini  düşünmek bile istemiyorum!! Sırf bu yüzden bile İBRAHİMOVİÇ transferini veto edebilirim..Zaten dediğim gibi bizim ihtiyacımız olan ibra değil  NAİNGGOLAN DIR. VE HELE GERVINHO GELİRSE    PODOLSKİ  SNEIJDER GERVINHO üçlüsü bizim her türlü gol sıkıntımızı çözecektir zaten. Madem öyle bir transfer yapabiliyorsunuz ROBBEN İ  GETİRİN!! DAHA AKLA VE TAKIM MÜHENDİSLİİĞİNE YATKIN OLSUN VEYA 23 YAŞINDAKİ SHAQIRI YI GETİRİN DİĞER YAZDIĞIM İSİMLERDE GELDİĞİNDE ÇOK GÜÇLÜ BİR ŞL TAKIMI OLACAĞIZDIR.

Fenev e gelincee  arkadaşlar hiç merak etmeyin yapılan transferler sadece medyanın abartması ..tabii gazete satılacak digi türk satılacak forma satılacak vs bunlar sadece şişirmece.. Nani yi ele alalım tmm iyi adam ama Sporting gibi bir klüpte Portekiz liginde yeniden parlamış bir naniden bahsediyoruz..bunu sakın unutmayın.. van persil J tmm oda buyuk gölcü fakat kaç kere milli takımımıza karşı oynadı seyrettik hangi maçta top van persi nin ayağına geldiğinde yüreğiniz ağzınıza geldi?? Benim hiç..iyi adamlarmı ? evet .Fakat asla abartıldıkları kadar değiller persi nin gerçekte olan takıma katkısı  Burağın takıma katkısından daha fazla olmayacaktır . abartılan olmayacaktır yani persi çıkıp 40 gol filan atamayacak nanide 30 asist filan yapmayacak tmm fenerin geçen seneye göre daha iyi kadrosu olacak fakat asla bize öyle 15 puan fark filan atamayacaklar göreceksiniz Anadolu takımlarının oyuncuları kendilerini göstermek için onların karşısında yırtınacaklar..Hele ki bize GERVINHO MEUNİER SKERTEL VEYA MUADİLİ gelirse bizim takımımız fenev den DAHA ÜSTÜN olacaktır.. Kimsenin şüphesi olmasın..

Son olarak kadromuda vereyim TABİKİ GÖNÜL ROBBEN VE BURAĞIN YERİNE İBRAYI İSTER AMA BİRAZ DAHA GERÇEKÇİ OLMAK İÇİN :

MUSLERA  MEUNIER  CHEDJOU  SKERTEL  TELLES(CAROLE)      NAINGGOLAN SELCUK      GERVINHO(SHAQIRI)   SNEIJDER  PODOLSKİ     BURAK 

BU TAKIM ŞU ANKİ  FENEV İ DE VE BİRÇOK ŞL TAKIMINIDA EZER!!





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...