Makale Yaz
ua-gs-1905
Bu haberi yazdır
TRANSFER POLİTİKALARI VE MALİ TABLO
 Tem
23
 2015

Bir GALATASARAY sevdalısı ve taraftarı olarak Galatasaray’ımızın sezon bitiminden bu yana izlemiş olduğu yanlış transfer ve mali politikalarından dolayı bir şekilde kulüpte çaycı olan abimiz bile okusa bir mail atma ihtiyacı duydum.

Türkiye de dört yıldızı armasına takmış ilk takım olarak böyle bir başarıyı nasıl pazarlayamayız da hala mali sıkıntılardan bahsederiz anlam vermek mümkün değil. Sponsorların bize başvurması gerektiği dönemde biz sponsor bulamıyoruz. Biz taraftar olarak hepimizin bütçesi yettiği kadar hatta bütçemizi aşarak, gerek kulüp ürünlerini alarak, gerekse maçlara gelerek kulübe ‘elimizden bu geliyor ama destek oluyoruz mantığı’ ile davranıyoruz. Galatasaray kulübünü bu mali tabloya ne biz getirdik ne böyle olmasına katkı sağladık. Mali sıkıntı yaratan başkanları da yöneticileri de hocaları SİZ destekleyerek ayakta alkışlayarak yönetime getirdiniz. Şu anki yönetimin yine de eski yönetimler gibi finansal olarak hata yapmamak istemesini anlıyoruz fakat Dursun Özbek başkan seçilmeden önce 6 ay boyunca bu kulübün yönetiminde yer aldı. Hem Galatasarayımızın içinde bulunduğu mali sıkıntıyı biliyor hem de eldeki kaynaktan haberdardı. Buna rağmen başkan olup taraftara yıldız sözleri dağıttı. Biz başarının sadece yıldız transferleri ile gelmeyeceğini biliyoruz. Bizim kulübümüzde çalışan Temizlik İşçisi abimiz kardeşimiz bile çıksa sahaya bacakları kırılana kadar oynar onu da biliyoruz, ama göz göre göre dönüp dönüp de yetersiz topçuları alıp yıldız gibi davranılmasından, aynı sıkıntıları yaşamaktan taraftar olarak bıktık.

Galatasaray yönetiminde, idari kadrolarında, teknik heyetinde bulunan hiçbir kimse ile hiçbir taraftarın kişisel bir sorunu yok ama her insanın bir yeteneği bilgi ve başarı alanı vardır. Hocamızı ayrı bir yere koyarsak yönetimde bulunan her yöneticinin, sportif direktörümüzün, teknik heyetimizin ve transfer ekibimizin biraz daha gözlerini açmalarını gerekiyor. Geçen sezon tekrar A takımda oynamaya başladıktan sonra her maçımızda rakip takımın yol geçen hanına çevirdiği 'ki yapmış olduğumuz hazırlık maçlarında da bu aynı' sağ bek bölgemizde bulunan Sabri ve iyi ama yetersiz olan Tarık'a Dani Alves muamelesi yapılması, transfer etmek istediğimiz futbolcuların istedikleri para ile bizim önerdiğimiz para arasında bulunan farkın Jem Karacan yada Bilal Kısa transferlerinde harcanan paradan daha az olması, Geçen sene şampiyonlar liginde başarısız olan takıma o kulvarda oynayabilecek oyuncu olarak sadece Podolski eklenerek başarı beklenmesi ve her fırsatta takımı yeterli görmesi sportif direktörümüz ve teknik heyetimizin ‘’hangi takımın maçlarını izliyor bunlar’’ dememize neden oluyor. Tamam şampiyon bir takım olabiliriz ama rakiplerimiz geçen seneki rakiplerimiz değil bunu anlamamak bu kadar zor olmamalı.

Takımda 40’ın üzerinde futbolcu var bu sene 28 futbolcu lisans alacak ama hala biz Sercanları Dany’leri kamplara götürüyoruz başka takımlara satmak yerine, sezon başlayacak çoğu yine oynamadan kulüpten para kazanacak.

 Biz taraftar olarak her koşul ve şartlarda Galatasarayımızın yanında yıllardır olduğumuz gibi yine oluruz. Gerekirse hiç transfer yapmayın çıkın paramız yok diyin biz her futbolcumuza saygı duyarız yeter ki yüreğini sahaya koysun ama paramız yok açıklaması yapıp Bilal gibi, Jem Karacan gibi bizi bir gömlek üste çıkarmayacak oyunculara para verilmesine anlam veremiyoruz.

Eğer teknik heyet ve yönetimimiz takımın eksiklerini görmezden gelmeye devam ederse yine saç baş yolacağımız bir sezon bizi bekliyor. Saygılarımla.Uğur Albayrak.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...