Makale Yaz
rammstein83
Bu haberi yazdır
Hem Kel, Hem Fodul Olunmaz!
 Haz
24
 2015

Merhaba Sayın Renktaşlarım;

Daha önceleri yazılarımı okuyan arkadaşlar çok iyi bilir,bu şampiyonluğun bizim için faydadan çok zarar getireceğini,ancak Fb nin 4.Yıldızı bizden evel alacağı fikrinin bizi daha da rahatsız ettiğini paylaşmıştım.

Hamza Hoca karakter olarak çok düzgün bir insan ancak,Prandelliden sonra kim devralırsa alsın başarı çıtamızın yükseleceği kesindi.

Taraftar,futbolcular hatta yönetim bile Prandelliden umudu kesmişti.

Hamza Hoca geldi,Türk futbolcularının dilinden anlayan tavrı,Fatih Terim gibi duygusal motivasyon yüklemesi yaparak takımı büyük taktik hatalara rağmen Şampiyonluğa ulaştırdı.

Ali Dürüst ve Abdülrahim Albayrak 4 ay boyunca bir çok sözleşmesi biten futbolcuyla önanlaşma yapıp yeni yönetime bu listeyi sunarak görevlerinden ayrıldılar,sonrasında ne mi oldu? Dursun Özbek ve ekibi yıllarca menejerlere ödenen paraların futbolcuların paralarından fazla olmasını ve bu durumu ortadan kaldıracaklarını söylediler.Bu başta güzel bir düşünceydi ancak bonservisi elinde olan futbolcuda bu geçerli değildir,bunu idrak edemediler.Adamın bonservisi yoksa,faydalı futbolcuysa  imza parasını da menejer parasını da dert etmeyeceksin,yoksa aynı şimdiki gibi elin boş kalır.

Bilal Kısa ve Sabrinin sözleşmeleri en çok konuşulan durum.Eğer Konopylanka,Huntalear,Van persie gibi 2 oyuncu alınsa sonra da Bilal ve Sabri açıklansa,kimse neden Bilal alınıyor da demez,Sabrinin sözleşmesine de laf etmezdi.

Sabri'nin sözleşmesine ben çok fazla kızmıyorum.Yıllardır takımımızda oynamış,az ya da çok fayda sağlamış,en ihtiyacımız olduğu zamanda çıkıp oynamış bir oyuncu,ayrıca Burak ve Selçuk 3,8 Milyon Euro alırken Sabri 1.6 ya yükseltildi diye çok takıntı yapmanın alemi yok,beceri ve kalite olarak Burak ve Selçuk,Sabri ile bir mi diyenleriniz olacaktır.

Bir değiller ama en azından yarı maaşı almayı hakettiğini düşünüyorum.

Dursun-Hamza-Cüneyt üçlüsü menejerlere para vermeyelim ve bizden kariyerli,bize başkaldıracak oyuncu gelmesin diye sürekli Niesse,Güray gibi isimlere talip oluyorlar.

Çünkü yıldız oyuncuya laf geçiremeyeceklerini biliyorlar.

Bu sezon dikkat edin Hamza Hoca takım önde de olsa yenikte olsa Bruma-Yasin-Olcan değişikliklerini yapıyordu.Neden mi? Diğerleri oyundan düşse dahi söz geçiremiyordu.

Burak ve Emre'yi oyundan aldığında tribünlerden ve Burak ve Emre'den aldığı tepkiyi iyi hatırlayın.Burağa laf söyletmedi ama Emre'yi 2 hafta Kadro'ya almadı.Hamza Hoca tamamen gücünün yettiği oyuncuları istiyor.Bu şekilde Şampiyonlar Liginde başarılı olmamız rüyadır.

Bizim Türkiye'de kronil bir hastalık var.Kaliteli futbolcudan anlamama.Bunun en iyi örnekleri Fatih Terim ve Hamza Hamzaoğludur.

Yaşı genç arkadaşlar belki bilmez.1996-2000 arasında Fatih Terim ilk geldiğinde Kaleye Stella(Romanya'nın yedek kalecisi),Oyun kurucuya ise Blomquvist'i istemişti.

Ergün Gürsoy,Faruk Süren ve Ali Dürüst kendisine Taffarel ve Hagi'yi önermiş ve getirmişti.Stella Türkiye'de alt sıra takımlarda futbolu bırakmış,Blomquist ise 1-2 yıl başarısız futbol ortaya koyarak futbolu bırakmıştır.Fatih Hoca Brezilya'dan defans ararken kendisine Popescu getirilmiş ve takım iskeletine kaliteli bir ekiple donatılmıştı.

Buna rağmen 1996 ve 1997 senelerinde 17 hafta sonunda Fb'nin 10 puan arkasına düşmüş 2 sene boyunca Florya'yı taraftar bir çok defa basmış,Fatih Terimi istifaya çağırmıştı.

Sonrasında Faruk Süren kendisine inanmış ve Uefa Kupası ve 4 Şampiyonluğa giden yolda kendisini efsaneleştirmişti.

2.Geldiğinde ise transferi ben yaparım diyerek saçma sapan adamlara Bratu,Petre,Tamas,Almaguer,Pinto vs dünyalarca para ödeyip,bütçem kısıtlı diyerek insanları kandırmış ve sonunda başarısız olarak takımdan ayrılmıştı.

Son gelişinde yine Sneijder,Drogba gibi adamları veto etmiş ama Ünal Aysalın baskısıyla oynatmak zorunda kalmıştı.Bu sayede de yine başarılı olmuştu.

Bunları ne için mi hatırlattım?Şunun için; Hem Kel,Hem Fodul Olunmaz !!

Senin Hocanın kalibresi düşükse,taktisyenliği ve futbolcu yeteneğinden anlaması kısıtlıysa,yönetim olarak sen bu açığı kapatacaksın.

Eğer Hocan iyi ama malzemen kötüyse,hocana sahip çıkacaksın,tıpkı 2002 sezonunda Lucescu'da olduğu gibi.Belki paramız ve yıldızlarımız yoktu,küçülmeye gidiyorduk ama Lucescu gibi her kadroyu başarıya ulaştırabilecek bir Teknik Adamımız vardı.

Bu sezon ne düzdün transfer var,ne futboldan anlayan bir teknik kadro ne de kaliteli bir yönetim.

Daha 5 ay önce yazdım.Hamza Hocanın kalması durumunda Avrupa'da 4 değil 6 yeriz diye.Ne bu yönetimin ne de Hamza Hocanın Ocak ayına kalmayacağını şimdiden söylüyorum.

Chedjou gibi arkasına sürekli adam kaçıran defansı varken defans istemeyen,Dany bana yeter diyen.Melo giderse yerine transfer gerekmez diyen bir teknik adam Galatasaray'ın Hocası olamaz!

Bruma ve Sinan kiralık gitsin diyen arkadaşlara da bir çift sözüm var.Bruma 21 yaşında,eğer bu sene de 7-8 değeri ne ederse deyip satılmazsa,22 yaşından sonra hiç bir avrupa kulübü gelişmemiş bir futbolcu'ya 5 Milyon Euro'dan fazla para vermez.Çünkü yeteneği yok ve bunun üstüne çıkamaz.22 sinden sonra oyuncunun Mental olarak gelişmesinin zor olduğunu bilen Avrupa kulüpleri kendisini almaz ve 2018 de bedelsiz olarak elimizden çıka, 3.sınıf bir kulübe bedava gider.Adam geçme yok,fizik kondisyon yok,hırs yok,çalışkanlık yok,şut ve pas becerisi,oyun zekası sıfır.

Sinan'a gelince bence bizde bu sene banko oynasın.Olcan ve Umuttan kötü mü oynayacak?En gelişmemiş hali bu 2 oyuncudan iyidir.

Biz kazmalar elimizden çıksın derken hepsiyle sözleşme uzatacağa benziyoruz.Aydın ve Dzemali kalsın diyen bir yönetimimiz var.30 una gelecek Aydın ne zaman oynadı ki oynayacak?

Dzemali ise kaliteliydi ama devri bitmiş.Kupa maçları dışında fayda getirmedi,getirmezde.Kondisyonu eksik demişler.Hamza Hocayla kimsenin kondisyonu yükselmez tam tersi düşer,çünkü topsuz çalışmayı ve kondisyon yüklemesini saçma bulduğunu çok defa beyan etmişti.

Ayrıca Otel yapacağız diye kaynağı oraya akıtan bir Dursun başkanımız var.Senede 5 Milyon Euro getirisi olan otelmi bizi kurtaracak?Bilalin maliyetini anca karşılar.Büyük proje diye oteli beyan edip durma,adama gülerler.

İşin açıkçası arkadaşlar bu sezon bizi güzel sonuçların beklediğini hiç düşünmüyorum.Umutlarım Ocak ayına kaldı.Umarım iyi bir yönetim ve iyi bir Hoca gelirde Avrupa'dan elenmek zorunda kalmayız.

Sevgi ve Saygılar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...