Makale Yaz
kutlugs43
Bu haberi yazdır
Mantıklı Transfer Yolu izlenmeli
 Haz
18
 2015

Geçen yıl ki şampiyonluğumuz gerçekten takdire şayan bir şampiyonluktu fakat unutulmaması gereken bir şey var ki hem fenerbahçenin hem de beşiktaşın genel anlamda bizden iyi kadroları vardı onların yaşadığı teknik sorunlar bizi şampiyonluğa ulaştırdı. Yalnız bakıyorum onlar bunun farkına vararak hareket ediyorlar bizde ise durum farklı sanki kadro yeter düşüncesi hakim konuşmalar bunu yansıtıyor hem hocanın hem başkanın. Bir an önce bu düşünceden sıyrılıp kamp öncesi kadro şekillenmesi yapılmalı.

Kadroya gelince kalemizde şükür sorun yok aksine maç kazandıran bir Muslera ‘mız var yanına iyi bir yedek alınacak ve doğru bir hareketle Mert Günok’a yönelinmiş durumda kulübümüz. Bu çok doğru bir hamle olur.

Defansa geldiğimizde Sabri iyi niyetli ama ancak iyi bir yedek olur. Glen Johnson bonservisi elinde ekstra bir maliyet gerektirmiyor fiziği çok kuvvetli ileri çıkışları olan da bir oyuncu. Göbeğe gelince Chedjou çok ağır Semih te ağır oyuna top sokmada da yeterince iyi değiller. Kasımpaşa daki Ryan Donk hem tekniği hem fiziğiyle buraya ilaç olabilir. Semih-Donk ikilisi düşünülebilir. Chedjou nun istendiği söyleniyor 5Milyon Euro bir para civarında bir kazançla satılabilir onun yerine gelecek vadeden bir defans oyuncusu alınabilir. Sol beke gelince Telles varsa isteyeni ve 7 Milyon Euro veriliyorsa mutlaka satılıp yerine fizik gücü yüksek bir oyuncu alınmalı ileri çıkışları etkili olan. Coentrao tarzında hatta bu oyuncunun satılık olduğu gündemde düşünülebilir.

Orta sahamız en iyi yerimiz. Selçuk-Melo ikilisi bozulmamalı ama Melo kalmak istemiyorsa gönlü ile oynayan bir oyuncu olduğu için derhal gönderilmeli bu durumda yerine oyuncu bakılabilir en doğru aday da tazrı Melo ya benzeyen De Jong olur. İyi yedekler alınıyor zaten Bilal gibi. !0 numara konuşmaya zaten gerek yok Sneijder imiz var. Açık konusunda mutlaka takviye yapılmalı Bruma satılabilir 10 Milyon Euro civarında. Amrabat kesinlikle gönderilmemeli tam Sneijder in oyucusu Yasin i bile bu hale getiren Sneijder Amrabat ı şahlandırır. Bir de Boateng transferi konuşuluyor keşke yapılabilse o zaman Yasin iyi bir yedek olur.

Forvete gelince bence en sıkıntılı yerimiz. Yakın tarihimize bile baktığımız da en başarılı dönemlerimiz PİVOT SANTRAFOR ile oynadığımız yıllar. Hakan Şükür, Elmander hatta bunlara Ümit Karan ve Necati yi de ekleyebiliriz ama Burak kesinlikle bu kategoriye girmiyor. Yaşı da 29 hızıyla oynayan bir oyuncu olduğu için yaşı geçmek üzere. Mutlaka PİVOT SANTRAFOR alınmalı bence bu tanıma Fernandao girebilirdi gerçekten çok kuvvetli. Ama kaçırdık Huntelaar en iyi uyacak futbolcuya benziyor keşke Leverkusen deki KİESLİNG alınabilse o da çok kuvvetli Elmander etkisi yapar bizde. Sonuçta mutlaka santrafor alınmalı ve egosu olan Burak yedek durduğunda sıkıntı yapacağı için mutlaka satılmalı para ediyorken iki yıl sonra etmeyecek. İyi bir yedekte bulunabilir böylece.

Kazanç: Chedjou 5 Milyon Euro

                Telles     7 Milyon Euro

                Burak  en az 5 Milyon Euro

Sadece bu parayla bile doğru kadro kurulabilir bir de normal bütçemiz de var halihazırda.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...