Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Para Edeni SAT, Bedava Olanı AL, BATMA !
 Nis
16
 2015

Parma 100 milyon zarar da battı... Galatasaray 800 milyon zarar da batar mı? Tabi bilinmez ama bana sorarsanız şampiyonluk gelmezse batabilir.

Galatasaray'a acil sıcak para lazım!

Şampiyonluktan elde edeceği para, Ş.ligine katılacağı için alacağı para, forma ve ürün satışlarından 2-3 ay içerisin de kasaya derin nefes alacağı bir rakam koyabilir. Ayrıca Galatasaray şampiyonluk ve Ş.ligine direk katılımından dolayı çok iyi bir de sponsorluk bulursa, kısa vaadeli nakit çözümlerine ciddi bir çare bulabilir...

Galatasaray'ın sorunlarını tamamen çözmese de, 3 ay içerisin de Galatasaray sadece şampiyonluktan tüm bunları varsayarsak 20-30 milyon euroluk bir bütçeyi kasaya koymuş olur.

Bu borç batağında ki kurtuluş çözümünün 100'de 5'i bile değil çünkü Galatasaray borçlarını bir anda kapatamaz. Uzun vadeli çözümler gerekiyor lakin kısa vadeli çözüm arayan birisi yok.

Sahayı da düşünmek gerekiyor. Kimse kötü futbol oynayan, ligde ve Avrupa da başarısız bir takım ile menfaat anlaşması yapmaz. Bu yüzden Galatasaray özellikle futbolda da başarılı olmaya devam etmek zorunda. Bu sene mutlaka şampiyon olunması gerek!

FUTBOL TAKIMININ REVİZYONA İHTİYACI VAR VE GİTMESİ GEREKENLER ÇOK

Evvela Aydın Yılmaz, Eboue, Dzemaili, Pandev, Tarık Çamdal, Sinan Bolat, Yekta ve Gökhan Zan'dan kurtulmak gerek.

Bunların zerre kadar yararı yok. Kiminin zaten sözleşmesi bitiyor zira bitmeyenlerin de iyi kötü bir rakama satılması lazım. Durdukları sadece zarara yol açıyor.

Evvela bir de para eden adamların satılması gerekiyor.

Bruma mutlaka satılmalı. 2 senedir yokları oynuyor. Kendini geliştiremedi. 3 hoca geldi hepsin de yedek. Sakatlığı tek bahanesi ama bence GS kapasitesin de değil. Tam anlamı ile fiyasko.

Yaşı bir iki sene daha ilerlemeden ve tabiri caizse kimse ne olduğunu tam olarak anlamadan mutlaka satılmalı. Yoksa ileri de tam zarara dönecek... 5-6 ne koparsan kardır. Satacaksın tam bu yıl... Bekletmenin zarardan başka bir getirisi yok.

Aynı şey Telles için de geçerli.

Her maç olduğu kanattan 10 pozisyon yediren başka bir sol bek anca anadolu kulüplerinde vardır. Piyasasından yararlanıp, 3 veya 4 milyona mutlaka satılmalı. Zaten bizim gibi kimse çıkıp Telles'e 6 milyon vermez. Veren varsa tabi ona satalım. Hatta bir de kardeş kulüp olalım!

Yasin Öztekin lig için ideal bir futbolcu ama 14 yabancının olduğu bir yerde para kazanmak için satarım. 2 milyon euroya satsam, gider bonservisi yıl sonunda elinde olan Ayew'e çok çok daha ucuzdan imza parası verip transferini sağlarım.

Olcan Adın var mesela...

Ben zerre kadar Galatasaray kapasitesinde olduğunu düşünmüyorum.  30 yaşına gelmiş. Bana kalırsa, anadolu kulüplerinden bir takıma üstüne 2 milyon euro ve yanına 2 tane de adam verilip birini almakta yarar var.

Mesela; 2 milyon euro Olcan+Yekta= Ozan Tufan olabilir.

Ozan'ın önü açık çokta yetenekli. Almaya açık bir futbolcu. Üstüne çok koyar. Kadro derinliği için önemli. Üstelik zarar da etmezsin.

Chedjou'da satılmalı.

Ne verirlerse artık... Bonservisi elinde olan Chedjou'dan iyi onlarca adam var. Chedjou çok ağar. Galatasaray defansına daha uzun ve daha hızlı bir adam gerekiyor. Üstelik daha teknik olmalı. Yaşı daha fazla ilerlemeden satılması en doğru olandır.

YAŞ ORTALAMAMIZ ÇOK YÜKSEK

Galatasaray'ın yaş ortalaması çok yüksek. Genç futbolcu yok denecek kadar. Bu yüzden kondisyon sorunu yaşanılıyor. Mutlak suretle gençleşmemiz lazım.

Daha genç isimlere ve ileri de iyi rakamlara satabileceğimiz transferlere yönelmemiz gerekiyor. Alıp, faydasını görüp satmak gerekiyor. Yoksa kar yapmayan bir yerin batmaması mucize olur.

TRANSFER EDİLMESİ GEREKEN FUTBOLCULAR

Başkan adaylarımızdan Turgay Kıran, 3 transfer ismini şimdiden verdi.

PSG'de 20 yaşın da ve 1.89 boyunda ki geriden oyun kurma özelliğine sahip ön libero Adrien Rabiot ile anlaştığını söyledi. 5 milyon avroya bitirmişler.

Sol ayaklı ve oyun tarzı olarak Mehmet Topal'ı andırıyor. Bence gerek yok. Risk alınılacak bir dönem değil. Daha banko ve ne olduğu belli transferler yapmalıyız. Evet genç olsun ama risk olmasın. Ayrıca 5 milyon avro verip, risk almak son derece yanlış. Hele ki bu dönemde...

 

Turgay Kıran'ın söylediği diğer isim Montpellier'den Morgan Sanson , oda 5 milyon avro.

Zira yeni okudum.Sayın Kıran'ın açıklamasından 2 gün sonra öğrendik ki 6 ay sahalardan uzak kalacak. Çapraz bağları kopmuş!

Kıran'da vazgeçecek anlaşılan bu işten. Ben de olsam vazgeçerdim. Lakin sakatlığı olmasa mutlaka gelmesini isteyeceğim bir isimdi. Selçuk'u kulübeye gönderebilirdi. 1.82 civarı bir boya sahip, çok süratli ve bileklerine son derece hakim bir ön libero. Dikine oynuyor ve çok iyi adam geçiyor. İki ayağına da hakim ama ağarlıklı olarak sağ ayaklı.  5 milyon böyle bir transfer için son derece ideal. Üzüldüm. Yazık olmuş çocuğa...

Diğer isim ise, Diego Rigonato !

Turgay Kıran gelirse, 2 milyon avroya bitirilecekmiş. 27 yaşın da... 1.75 civarı bir boya sahip. Sol ayaklı. Bilekleri iyi. İyi de adam geçebiliyor ama Galatasaray'ın ihtiyacı olan bir santrafor değil. Kuyt'un sol ayaklısı diyebiliriz. Tam bir Pandev diyeyim. Daha hızlı tabi...

Gerek olan bir takviye değil. Galatasaray'ın tam anlamı ile bir golcüye ihtiyacı var. Çakma golcüye ihtiyacı yok ki...

Anlamsız bir transfer olur diye düşünüyorum

DAHA KALİTELİ VE BEDAVA ÜSTELİK GENÇ TRANSFERLER YAPMALIYIZ

Evvela Muslera'nın arkasına gerçek bir yedek kalesi bulmak zorundayız. Kulübe için Türk kaleciye çok para vermeye gerek yok. Zaten para vermeden alacağın bir kaleci de yok. Genç bir yabancı kaleci şart.

Benim önereceklerim BEDAVA İSİMLER;

Loris Karius, Sergio Rico, Rory Watson, Robin Zentner, Mory Diaw, Hendrik Bonmann !  

En büyük olan 22 yaşındadır sanıyorum... Gelecek vaat eden isimler. Hepsi de yıl sonu bedava.

Stoper için önereceğim BEDAVA İSİMLER;

Jan Kirchhoff, Mexês, Diego Llorente,

 Sağ bek için önereceğim BEDAVA İSİMLER;

Serge Aurier, Ignazio Abate,  Mitchell Weiser, Glen Johnson ve Pereira ! 

3 tanesi  yıldız ve 28 - 31 yaş arasın da...  Diğerleri 20-22 yaş civarların da. Hepsi de kaliteli futbolcular. Daha da önemlisi yıl sonun da bedava olmaları.

Başka takip edebildiğim ve bedava olduğunu görebildiğim bir isim aklıma gelmiş değil. Yaptığım araştırmalardan da ortaya çıkardığım en iyi isimler bunlar.

Sol bek için önereceğim çok isim var ama bedavaya önerebileceğim bir isim yok.

Öyle görüyorum ki Galatasaray sadece sol beke alacağı isme para harcayacak gibi gözüküyor. Telles'i 3-4 milyon civarlarında bir rakama satabilirsek, 3-4 milyon euro da üstüne koyup çok kaliteli bir sol bek alabiliriz.

Orta saha sağ ve sol açık için önereceğim BEDAVA İSİMLER;

Rodrigo Moreno Machado, Alexy Bosetti  

 

Ön Libero için önereceğim BEDAVA İSİMLER;

Sami Khedira, Oriol Romeu

Forvet için önereceğim BEDAVA İSİMLER;

GİGNAC, ANDRE AYEW, Will Keane, James Wilson    

Yazdıklarım Galatasaray'ı düzlüğe çıkaracak bir fikir. Tabi kendi düşüncem bu. Başka formül ne olabilir? Kısa vaade de nasıl büyük derin nefes alınılabilir ve de nasıl çok kaliteli gelecek açısından da bizi rahatlatacak kadro kurulabilir, her Galatasaraylının yazmasını temenni ediyorum.

Saygılarımla...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...