Makale Yaz
uitras
Bu haberi yazdır
Çare Nani - Valencia
 Mar
24
 2015

SİZDEN RİCAM HEPSİNİ OKUMANIZ,BANA HAK VERECEKSİNİZ ! 

Şuan elimizde bulunan kadro şampiyonluk için yeterli olduğu söyleniliyor.Evet kötü bir kadro değil ama 2-3 oyuncuyu kadrodan cıkarttığımızda inanın ilk 5e zor oynar bu kadro,diyelim ki sneijder sezonu kapattı melo'da yok.ortasaha çöktü şampiyonluk resmen çimlere gömülür.Kadromuz çok ama çok yetersiz arkadaşlar çok kalabalık ve yetersiz bir kadromuz var.Ben sıkıldığım derslerde defterimi açar Galatasaray'ımızın durumunu yazmaya başlarım.Son günlerde düşündüğüm tek konu kadro yetersizliğimiz.Günümüz futbolunda çoğu avrupa takımının kanat oyuncularının bilekleri cok teknik ve bireysel özellikleri var.Kanat oyuncularıyla oynuyorlar oyunu 10 gol oluyorsa 6-7 tanesi kanat bindirmelerinden,kanat oyuncularının bireysel yeteneklerinden oluyor.Bizim kanatlarımızda kim var ? BRUMA ? OLCAN ? YASİN ? Bruma bir türlü istenen patlamayı gösteremeyen sürekli geriye giden aldığı topu ayağında ezen bir kanat oyuncusu,olcan bire birde zayıf ve bireysel yetenekleri olmayan bir oyuncu,Yasin diğerlerine nazaran daha iyi ama bizim takıımımızın kanatlarında direk oynayabilicek kalitede değil,aralarında sırıttığı için oynadığı futbol hoşumuza gidiyor,ha asla ve asla kötü topcu değil kesinlikle çok kaliteli bir yedek kanat oyuncusudur.Bizim kadromuzun tandemlerinde sorun yok stoper ikili,ortasaha ortasındaki 3lü ve ilerideki forvetimizde bence sıkıntı yok,kaliteli 2 bek ve 2 kanat oyuncusu bizi uçurur.

Benim düşüncem şuan Sporting Lizbonda kiralık olarak forma giyen Manchester United'ın gözden çıkarttığı  futbolcusu Nani ve yine nerdeyse gözden cıkartmak üzere olduğu bir diğer kanat oyuncusu Valencia.2 sene önce arenada iki kanadımızıda otobana çevirdiklerini unutmadık heralde ? 

Nani çok yetenekli bire birde çok etkili çok seri bir futbolcu ilaç olur ilaç.ve daha 29 yaşında en az 3-4 sene iyi futbol oynayabilir.Manchester bu futbolcuyu gözden çıkartmış durumda 8-10 m dolara alınabilcek bir futbolcu hatta daha aşşağısınada alınabilir.8-10 milyon euroya sağ kanadımızı resmen 4-5 gömlek üste taşıyabiliriz uçurur bizi.

Gelelim diğer kanadımıza.Yine Manchester Unitedın gözden çıkarttığı diğer yetenek Valencia.Valencia gerçekten inanılmaz seri ve teknik bir futbolcu.Nani kadar etkili ve yetenekli ya bu ikili bizim kanatlarımızı uçurur efsane oluruz.bu adamda 29 yaşında ve değeri hemen hemen maximum 8-10m euro arasındadır.Uğraşlar sonucunda bu iki topcu  maximum 20M EURO'ya bizim ofansif gücümüzü çağ atlatır emin olun.

Gelelim beklerimize,aklımda 2 isim var hem tecrübeli hem yetenekli ve piyasası cok yüksek olmayan.Sağ kanat için suan manchester city'de yedek olarak forma bekleyen Bacary Sagna.Son zamanlarda iyi performans göstermesede hala çok iyi bindirmeler yapabilen,defanstada iyi kademelere girebilen bir zenci.Hem seri hem kalıplı bir futbolcu.32 yaşında şuan ve rahat 3 sene daha top oynar.Yaşına takılan olursa şuan Sivassporun sağ beki Cicinho ligin ASİST krallarından birisi dikkatinizi çekerim.Sagna gibi bir beke yıllardır sahip olamadık hem tecrübeli hem seri hemde yetenekli bir futbolcu.Sagna 32 yaşında olduğu için 2-3m euro sembolik bonservis bedeliyle city'den alabiliriz.

Gelelim sol kanada,bu transferler klubümüzü biraz zorlayabilceğinden dolayı sol beke kiralık bir futbolcu alıp seneye bir eksiğimiz kalmayacağı için bu oyuncuyuda seneye bonservisiyle alırız diye düşündüm.Barcelona'da yedek bekleyen Adriano.Zor bir transfer ama uğraşılırsa kiralık olarak kadroya katılabilir.muhtemelen 2 Euro civarı kiralama bedeli isterler 8-10 m euroda opsiyon koyarlar.Çok seri ve ofansif bir bek inanılmaz beğendiğim bir topcu ama barcelona'nın topcusuda değil.bizde yıldız bir bek olabilir,bindirmeleri cok etkili ve geri dönüşleride seri.

toplamda 4 transfer ve Nani+Valencia ( maximum 20m euro) + sagna ( 2.5m euro ) + Adriano (kiralık 2m euro ) toplam 25m euro bonservis bedeli ile bunları halledebiliriz,piyasaları az çok böyle bu topcuların,bundan 3-4 sene önce 1 tanesini bile bu fiyata alamazdık doğru ama şuan ölü zamanlarındalar ama hepside birbirinden yetenekli,Sneijderide sudan ucuza aldık ve şuan takıma katkısı çok büyük.Toplam 20m EURO klubün kasasından bonservis ücreti cıktı.Bu futbolcuların her birini 3M EURO senelik ücrete türkiyeye getirebilirsin malum vergi yok.

 

Gelelim kadrodaki fazlalıklara

Pandev,Dzemaili,Eboue,Ontivero,Amrabat,Engin Baytar,Sercan Yıldırım,Bruma,Alex Telles,Gökhan Zan,Tarık Çamdal,Hamit Altıntop

Pandev gidecek 2.5m Euro maaş azalacak

Dzemaili 1-1.5m Euro bonservis bedeline satılır 2.5m Euro maaş bedeli cebe gelir

Eboue gidecek 2.5m Euro maaş cepte kalır

Ontivero 500bin euro civarına satılır 1m euro maaş cepte kalır

Amrabat 3.5m euroya satılacak 1.5m euro maaş cepte kalacak

Engin baytar serbest kalacak 1meuro cepte kalacak

Sercan Yıldırım piyasası olan bir topcu 1-1.5m euro civarına satılır 1m euro maaş bedeli cepte kalır

Bruma kötü oynasada piyasası olan bir topcu 10m euroya okutabiliriz 1meuro maaş cepte kalır

Alex Telles aynı şekilde piyasası olan bir futbolcu 7-8m euroya satılır 1.5m euro maaş cepte kalır

Gökhan zan serbest kalır 1.m euro maaş cepte kalır

Tarık çamdal 1-1.5m euroya satılabilir 1meuro maaş cepte kalır

hamit altıntop bedavaya gider 2.5m euro maaş cepte kalır

bunları toplayacak olursak sadece maaşlarından klubün kasasına 20m euro para kalır senelik fazladan ve sadece bunları satarak ortalama 25m EURO bonservis bedeli klubün cebine kalır zaten dediğim transferleri yapmak icin 25m euro yeterli bir ücrettir.Hem gereksiz futbolculardan kurtulmuş oluruz hemde klup resmen çağ atlamış olur teknik kadro açısından.Çoğunuz diyecek ya fıfa mı oynuyorsun cm fm mi oynuyorsun o kadar kolay mı diye.kOLAY DEĞİL AMA ORAYA GEÇİP O KLUBÜN BAŞKANI OLUYORLARSA BUNLARIDA YAPACAKLAR ARKADAŞ! Ben oraya hic bir sekilde ne ucuz bir piyasa nede fazla bir piyasa yazmadım ortalama ederlerini yazdım.

 

Kadro

 

                         MUSLERA

SAGNA          CHEDJOU   SEMİH          ADRİANO             

 

                    MELO     SELÇUK 

 

NANİ                                               VALENCİA 

                      SNEİJDER

 

                     BURAK YILMAZ

O KADAR OYUNCU İÇİNE BURAK YILMAZ NEDEN DİYENLER İSE BURAK OLMAYINCA TAKIMIN GOL ATAMADIĞINI GÖRMEK ZOR OLMASA GEREK,AYRICA İYİ BİR FORVET ALMAK ŞUAN 8 12 M ARASI VE KLUP BU DEDİĞİM TRANSFERLERİN ÜSTÜNE İYİ BİR FORVET ALMAYI KALDIRAMAZ BURAK KÖTÜ FORVET DEĞİL BİZİ HER KULVARDA İDARE EDEBİLİR.TABİ BUNLAR HAYAL ÜRÜNÜ AMA KEŞKE OLSA

 YEDEK KADRO İÇİNDE SCOUT EKİBİNİN GÖZÜNE ÇARPAN UCUZ YOLLU GENÇ 18 19 YAŞINDAKİ TOPCULAR ALABİLİRİZ YABANCI YERLİ FARKETMEZ NASILSA YABANCI KURALI DEĞİŞİYOR.

BU KADROYU KURMAK İÇİN ZATEN KLUPTEKİ FAZLALIKLARI SATSAK BİRBİRİNİ KARŞILIYOR EN FAZLA 3-5M EURO FAZLADAN PARA CIKAR KLUP KASASINDAN.

 

ŞU KADRO İNANIN KLUBÜ FAZLA YÜKÜN ALTINA SOKMADAN KURULABİLİR VE BİZİ ÇAĞ ATLATIR ÇAĞ ! AH ULAN CİMBOMUM SENİ BİZİM KADAR DÜŞÜNEN SEVEN VAR MI LAN !!

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...