Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Ligin Boyu Kısaldı
 Mar
23
 2015

Maç günü hem Galatasaray hem de Kasımpaşa mutlak galibiyet için sahaya çıkmışlardı. Ama iki takımda oyun disiplininden uzak, sadece hücumu düşünen bir oyun ortaya koydu. Öyle ki skor her iki taraf adına da çok farklı olabilirdi.  

Önce iyi oynayan oyuncular özelinde maça bakarsak; Selçuk, Yasin, Hamit, Muslera ve 2-0’dan sonra Sneijder etkili oldu. Özellikle Yasin geldiğinde bana pek umut vermese de her gün daha iyi oynuyor ve şu an takımın en önemli adamı haline geldi.

Kötülere gelirsek Olcan başlı başına rezalet. Geldiğinden beri 3-5 maç sol bekte etkili oldu. O maçlarda da defansif hataları vardı. Ama Kasımpaşa maçında resmen döküldü. 45 dakika sahada kalması bence Hocanın suçu. Düzenli oynayan bir oyuncu, normal antrenmanını da yapıyorsa bu kadar kilo fazlası olamaz. Bunun tek bir açıklaması var: Olcan’ın gece hayatı ve alkole arası çok iyi. Resmen davul gibi olmuş daha maçın ilk çeyreğinde yürümeye mecali yoktu. Hamza Hoca antrenmanlarda bunu görmüyor mu? Bu haldeki adam sahaya çıkarılmaz.

Defansın tamamı kötüydü. 2 yabancı hakkımızı defansta kullanıyoruz ama nafile. Chedjou ve Telles sanki mahalle maçındalar. Chedjou sürekli kademe hatası yapıp yerini kaybediyor. Geldiğinden beri yediğimiz golleri neredeyse tamamında pozisyon hatası var. Arada iki kafa topu vuruyor o kadar. Telles desen hiç gelişim göstermiyor. Onun yaşındaki bir oyuncunun gelişim göstermemesi demek kariyeri bitiyor demektir. Kimle ikili mücadeleye girse Telles yerde. Bu kadar güçsüz ve çelimsiz defans oyuncusu olmaz. Hakan Balta zaten idare ediyor Telles ve Chedjou’nun arasında ne yapacağını şaşırmış halde. Sabri sakatlığı atlatamamış bir görüntü verdi. Bu sene neredeyse ligde gol yemediğimiz maç yok. Dandik Anadolu takımları bile bize rahat gol atıyor. CL’de gelen geçen 4 attı onu saymıyorum bile.

Umut Bulut ise başka bir konu. İyi niyetinden kimsenin şüphesi yok ama bir oyuncu sadece koştuğu için Galatasaray’da tek forvet oynamaz. Babel resmen tek başına bizim savunmayı dağıtırken, Umut ayağına aldığı hemen hemen her topu ezdi. Attığı gole ve yaptığı asiste aldanmayın. Gol boş kale, asist ise defansa çarpıp yükseldi.   

Sonuçta bizim ligimizde hücum eden büyük takım maçı genelde kazanıyor. Kasımpaşa maçı da böyle oldu. Hamza Hoca 3-2’yi bulduktan sonra anlam vermediğim bir hareketi tekrarladı ve Umut’u sağ kanata çekti. Eğer hala dersini almadıysa diyecek bir şey yok. UMUT’TAN KANAT OYUNCUSU OLMAZ.

Lig yarışı çok kızıştı. Az hata yapana ipi göğüsleyecek. Şampiyon olmak için defansif problemlerimizi mutlaka çözmemiz lazım. Bence en makul görünen defans hattı: Sabri – Semih – Koray – H.Balta. En azından daha az kademe hatası yapan bir takım oluruz. Ligin boyu kısaldı hata yapma şansımız kalmadı. Ne oyuncu seviyesinde ne de Hoca seviyesinde.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...