Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Hamza Hocam Kendine İhanet Etme ....
 Mar
22
 2015

Bu takım bu maçı nasıl kazandı ? Kasımpaşa stadında seyrettim maçı ,anlayamadım. Eve geldim 2 kere daha seyrettim yine anlayamadım. Ancak şu bir gerçek ki sanırım sadece Türkiye nin değil tüm Avrupa nın en kötü takım savunmasına sahip 2 takımının saçma sapan maçıydı bu. Arkadaş uzun atılan her topta defansın arkasına koşan her oyuncu kaleciyle burun buruna kalır mı ? Hiç bir oyuncu yanından geçen adama bir müdahelede bulunmaz mı ? Topu alanın yanına rakibin yaklaşmadığı bir maç olur mu ?

Hamza hoca hangi sebeple bilmem ama Burak ı yedek başlatmak hatasına nasıl düşer ?  Bu takım sadece 3-4 oyuncunun yokluğunu eksik sayarım. Muslera ,Selçuk ,Burak ,Sneijder oynasın yeter. Bir de Hamit ile Sabri sağlam ve cezasız ise kim  oynamazsa oynamasın G.Saray eksik demem. Eğer bu 6 oyuncu takımdaysa Chedjou olmamış ,Melo olmamış ,Umut ,Olcan ,Semih olmamış hiç fark etmez. Hele Bruma ve Telles hiç olmasa daha hayırlı olur. Hamza hoca iyice saçmalamaya başladı ve her takım Kasımpaşa değildir. Yarın çıkar birisi şampiyonluk umutlarımızı çimlere gömer ,ondan sonra özür dilesen ne dilemesen ne ?

Bakın arkadaşlar bu takımın defoları vardır ,eksikleri çoktur ,kadro yapısı yanlışlarla doludur ,burası kesin. Ancak bu takım bu ligde şampiyon olacak güce de fazlasıyla sahiptir. Evet Avrupa için hele Şampiyonlar ligi seviyesi için çok yetersizdir ama bu lige yeter bu kadro. Yönetim saçma sapan İtalyan tercihleriyle ,plansız programsız bir oldu bittiyle bu kadroyu kapasitesinin çok altında oynamaya mahkum etmişti. Sayın Yarsuvat yönetimi ise Hamza hoca hamlesi ile takımı en azından seviyesine çıkartmayı başardı. Hamza hoca çok iyi bir teknik adam olduğu için ,Mancini den ,Prandelli den daha üst düzey bir çalıştırıcı ,daha iyi bir taktisyen olduğu için değil sadece Türk futbolunu ve futbolcusunu ,Türkiye şartlarını ve G.Saray ı çok daha iyi bildiği ve benimsediği için takıma ciddi bir seviye atlatmıştır. Öyle Prandelli döneminde şu kadar puan almışızda şimdi bukadar ,arada fark yok gibi palavralara hiç gerek yok. Şu anda sahada oynayan G.Saray ile Mancini ve Prandelli dönemlerinde oynayan G.Saray arasında dağlar kadar fark var. Futbolcuların suratlarına baksanız bile farkı net anlarsınız. Hamza hocam son derece düzgün bir kişilik ,iyi bir karakter yapısı ve sportmen bir duruşa sahiptir. Ancak ilk geldiği dönemde olduğu gibi sadece işini yapıp macera aramaya kalkmasa çok daha doğru yapar. Çünkü en azından şimdilik ve 2-3 sene daha bir Fatih Terim değildir.

Hoca geldiği günden beri aldığı her şansı kötü değil hiç değerlendirmeyen Bruma dan vazgeçti sonunda ,bu doğru. O bölgeye Olcan ı kaydırıp sol beke Telles i tercih etti ,bu da olabilir. Stoperde Chedjou nun yanına Hakan ı tercih etmeside anlaşılabilir. Ancak biz atak yaparken Kasımpaşa nın ilerde tek bıraktığı ve uzun toplar atmayı planladığı Babel ile Hakan ı eşleştirmesinı anlayamam asla. Hakan hızlı ve ya çabuk değildir. İyi ve doğru kademe yapar ,tecrübeli ve soğuk kanlıdır. Pas kalitesi ,isabet oranı ,oyun kurma becerisinde takımın en iyi defans oyuncusudur. Ancak birebir markajda Chedjou çok daha üst düzey bir defanstır. Ayrıca Burak ı alırken Olcan ı çıkartmak yerine Telles i çıkartmak çok daha doğru bir seçim olurdu. Hoca Olcan ı sol beke koymasının sebebinin Telles in kötü oyunu olduğunu unuttu herhalde. Ayrıca o esnada takım 2-0 gerideydi.

Yediğimiz ilk golde Selçuk 10 saniye eli belinde pozisyonu seyretmek yerine sadece yürüyerek o bölgeye hareket etse değil gol pozisyon bile olmazdı. 2. golde ise Chedjou ya da Hakan pası atan oyuncuya yakın olsalardı ki stoperlerin işi tam da budur yine pozisyon bile vermezdik. Direkten dönen top ise geçen hafta Başakşehir den yediğimiz ilk gol gibi defansif yerleşimin tam bir rezaletiydi. Anlamadığım şey ise Hamza hoca ve futbolcular da bu maçları bizim izlediğimiz gibi tekrar tekrar izlemiyorlar mı ? Yapılan hatalar ,yenilen goller ,verilen pozisyonlar hep birbirlerinin kopyası gibi. Sezon başından beri Selçuk ,Melo ,Hamit ,Yekta ,Emre ,Dzemaili kaç kere "bir anlık dalgınlık" sonucu gole sebebiyet verdiler ? Kaç kere tam kadro ceza alanındayken rakip bomboş vuruş imkanı yakaladı ? Kaç kere stoperlerimiz adam ve alan paylaşımında anormal hatalar ,uyumsuzluklar yaptılar ? 

Hamza hocamızdan çok büyük beklentiler içersinde değilim asla. Yaptığı işe ,verdiği emeğe saygı duyarım. Ancak kendi doğrularına sırt çevirip macera aramasını hiç anlamıyorum. Sağ beke Sabri yi ,sol beke Olcan ı monte ederek takımın oyununa önemli bir hareket getirdi. Yasin e şans vererek hücuma yeni bir alternatif kazandırdı. Sneijder i kendi bölgesinde oynatarak önemli bir iş yaptı. Selçuk a serbestlik tanıyarak fark yarattı. Kasadan 5 kuruş çıkmadan sanki 3-4 yıldız transfer yapmış gibi olduk. Bakın Hamit takımın en iyi oyuncusu gibi kaç maçtır. Yasin şu anda ligin asist kralı ,daha kaç maç oynadı ki. Selçuk tekrar golcü bir yapıya kavuştu. Sneijder bir yıldız gibi değil takımın bir parçası gibi oldu. Bruma belki antremanlarda iyidir ama maçlarda hiç bir şey yapmıyor maalesef. Oraya da geldiğinde oynattığı ve verim aldığı Emre yi koyar tekrar olur biter. Sinan a da Bruma ya verdiğinin yarısı kadar şans verirse ne olur ? Hamza hocam çok şey mi istiyoruz sizden ,yapamayacağınız isteklerimiz mi var ? Sadece kendi yaptıklarınıza ihanet etmeyin ,kendi doğrularınıza sırt dönmeyin yeter. Yoksa bu kadro yapısının yeterli olmadığını ,eksikler olduğunu ,belli bir standardın üzerine çıkamayacağını bizde görüyoruz.

Her türlü olumsuzluğa rağmen 2 farklı mağlubiyetten gelip maç kazanmak övgüye de değerdir mutlaka. Bir kere takımda inanç ve mücadele olduğunun göstergesidir. Ayrıca bu lig de söz sahibi olacak bir potansiyele sahip olunduğunun da açık kanıtıdır. Hamit takımın en iyisi olarak göze çarpıyor. Herkese tribünde çıplak gözle seyretmesini öneririm. Sneijder in bu ligde ki her futbolcudan 1 sn. çabuk düşünüp bunu uyguladığını seyretmek de ayrı bir zevk. 2. golde Yasin e attığı pası daha topu ayağına almadan hesaplamıştı. Burak ın rakip defansın üstünde kurduğu psikolojik baskı bile sahada olmasını elzem hale getiriyor. Selçuk un gol bölgesine girişleri çok güzel. Yasin kendini de takımı da farklı bir boyuta taşıyor her geçen maç. Sabri ye hiç antreman bile yapmadan sakat sakat forma verilmesi birilerine bir şeyler anlatır mı acaba ? Telles i gördükçe Riera yı üstüne para verip gönderenleri saygıyla !!! anıyorum.

Bir diğer konu da hafta arası yapılan divan toplantısı oldu. Gözümüz aydın olsun kurumsallaşmanın bedeli olarak borcumuz 800 milyon TL. nin üstüne çıkmış. Ama en ilginci de kelli felli bir divan üyemiz işi gücü bırakmış Sabri nin eşine aldığı 2.5 milyon TL. lık arabaya takılmış. İnsan oraya çıkıp konuşan adamdan daha akıllı ,daha seviyeli daha zeki sözler bekliyor. Hayal kırıklığımın sebebi budur. Amca Sabri kafanıza silah mı dayadı da o paralara sözleşme yaptınız.  Takımda Sabri den çok daha fazla kazanan en az 8 tane oyuncu olduğunu biliyor musun ? Ya da hiç forma giymeyen Eboue nin Sabri nin neredeyse 2 katı ,Gökhan Zan ın ise Sabri kadar para aldığını bilmiyor musun ? Eğer bilmiyorsan ne diye çıkıpta oralara konuşma yapıyorsun ? Ayrıca madem profesyonel futboldan ,Avrupa da başarıdan dem vuruyoruz o halde bu ücretlerin o rakip olarak gördüğünüz ülke takımlarında da aşağı yukarı bu civarlarda olduğunu bilisiniz sanırım. Yani mesela Selçuk un aldığı para büyük ama Arda da İspanya da daha düşük paraya oynamıyor asla. Bir oyuncuda parasını istediği gibi harcamak hakkına sahiptir. İster lüx araba alır ,ister yat ya da yalı ,isterse yatırım yapar isterse babasına verir. Bu da hiç ama hiç kimseyi ilgilendirmez. Yok amcam bozulduğun 950 TL. ücretle çalışan insanların olduğu ülkede bu paraya araba alınması ise kavganın muhatabı futbolcular değil çarpık sistem ,utanması gereken de 2.5 milyona araba satılan yerde bir aylık alın terine 950 TL. ücreti reva gören emek hırsızlarıdır.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...