Makale Yaz
ayhandayan
Bu haberi yazdır
Uydurma Övünçler, Saplantı VE Eziklik Üzerine
 Mar
10
 2015

Futbolun efsane ismi Platini ne güzel söylemiş: “Büyük takımlar kazandığı kupalarla, küçük takımlar kazandığı maçlarla övünür.”

Son yıllarda Kadıköy’deki gelenekten söz ediliyor. Bu tümüyle sığınılan uydurma, saptırılmak istenen bir bahane, bir savunma mekanizmasından başka bir şey değildir. Çünkü altında eziklik görürsünüz. Bu ezikliğin dışavurumundan başka bir şey değildir bu durum.

Neden mi? İsterseniz fb açısından bir bakalım.

1-Sen Türkiye Kupası’nı tam 29 yıl sonra almışsın.

2-On altı yıl içinde rakibin senin rüyanda bile göremeyeceğin UEFA Kupası ile Süper Kupa’yı almış.

3-Tarihe bakınca en farklı skor 7 kişiyle 7-0. Yıl 1911. Sen bunu görmezlikten geleceksin. Diline 6-0’ından başka skor dolamayacaksın. Sormak gerek anlayan olursa tabii ki. 6 mı büyük 7 mi? 1907’de kuruldum diye tarihinle övünüyorsun. Öyleyse 1911 yılı, 1907’den önce mi sonra mı?

4-On altı yıldır galibiyet alamadıkları dedikleri o stadın ortasında Greeam Souness’in diktiği bayrak her fblinin yüreğinde zehirli bir hançer gibi durmuyor mu?

5-Saraçoğlu’nun duvarları GALATASARAY’ın orada karartmaya çalıştığınız şampiyonluğa tanıklık etmedi mi?

6- O çok övünüp diline sıkça doladığın 6-0’dan sonra hem de bir final maçında 5gol yiyensiniz, bunu neden görmezsiniz, anlamazsınız, akıl tutulması hastalığı mı var topunuzda?

7-Takmışsın 4. yıldıza. Unutma dördüncü yıldıza GALATASARAY önceki sezon şampiyon olarak ilk yaklaşan oldu. Sen geçen yıl şampiyon olunca bu kadar dillendirdin.

8-Unutma olayın kara lekesini hiç unutma, isminiz ŞİKEBAHÇE’ye çıkmadı mı? Oyuncuların onurla mücadele etmiş olabilir, yöneticilerin resmi iddialarla bu konuda yargılanmadı mı?

9-Size karşı tek kale oynadığımız maçlarda bile istediğimizi alamadık. Son on altı yılda Kadıköy’de berabere bitince yenilmedim diye sevinen sizdiniz. Hagi’nin teknik direktörlüğünün ikincisinde son dakikada topu gol çizgisinden çıkarıp yenilgiyi önleyen kimdi? Fatih Terim’in teknik direktörlüğünde Kadıköy’de 2-2 biten ve 70 dakika kendi sahanda o kadar mahkûm oynadığınız maçta Baros’un son dakikalardaki topu direkten dönmese bugün uydurma övüntün adına elinde neyin olacaktı?

10- Futbolcuların dahil, içinizdeki eziklikten dolayı hem Galatararay’ı küçük, basit göreceksin hem de Kadıköy’de gelenek bozulamadı diyeceksin. Kendinizin savunma mekanizmasından, sığındığınız uydurmadan başka bir şey değil. Çünkü bu yaklaşımın aslında ben büyük bir takım değilim anlamına geliyor. O zaman çıkıp ben de büyüğüm diye övünmeyeceksin. Sen cücesin, el kadar kuşsun, kendin de beynin de kuş, unutma.

Ve şimdi soruyorum:

“Bayrak dikilen yerde, duvarına şampiyonluk kazınan yerde, o çok övündüğün yenilmemenin üstüne bir yenilgi mutlaka gelecek. O zaman kendince sığındığın hangi liman kalacak, neyle övüneceksin?

Büyüklerin yanında küçükler konuşmaz. Sen ancak benzer bir Avrupa kupası alırsan benim seviyeme gelebilirsin. Beni de ancak Şampiyonlar Ligi’ni alırsan geçebilirsin. Bu dünyanın sonuna kadar gerçekleşmesi mümkün olmayan bir durum olduğuna göre hadi çekinmeyeyim, senin adına dua edeyim: “AMİN”





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2020
  2019
  2018
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...