Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Kaleci Farkı....
 Mar
08
 2015

Bir futbol maçının her sonuca açık olduğu gerçeği maalesef bizim Kadıköy deplasmanları için geçerli değil. Şimdi hiç ağlamanın ,dövünmenin gereğide yok asla. Yenildik ama kızgın bile değilim. Çünkü utandıran bir yenilgi almadık. Çünkü mücadeleden tek geri adım atmadık. Çünkü bu mağlubiyetin hakemle uzaktan yakından bir alakası yoktu. Daha atak oynayan ,oyunun ofansif yönünü daha fazla düşünen ve daha iyi baskı yapan takım maçı kazandı. Aslında benim gözümde bu 90 dk. kalecisi daha iyi ,daha kaliteli olan takımdı bu maçın galibi.

Arkadaşlar lütfen objektif olalım. En başta Fener in taraftarı bu maçta beklenen çirkinliklerden mümkün olduğunca uzak durdula ,tebrikler. Daha sonra Fenerli futbolcular sadece mücadele ettiler ,futbol dışı pisliklere tenezzül etmediler ,tebrikler. Ve beni en çok şaşırtan ise Cüneyt Çakır bu mağlubiyete en küçük bir etkide bile bulunmadı ,tebrikler. Hatta eğer Muslera kapalı köşeden golü yemeseydi muhtemelen Fenerliler çıkmayan 2 kırmızı için tefe koyarlardı hakemi.

Hamza hocaya kızmanın hiç gereği yok. Son 3-4 ayda olduğu gibi geçtiğimiz haftayıda takımla ,oyuncularla geçiren ,idmanlarda tüm futbolcuları en iyi takip eden isim kendisidir. Bu maçın özelinde düşündüğü taktik varyasyonları uygulamaya çalıştı. Geçen sene Kadıköy de 90 dk. tek şut çekemeyen ,tek bir atak girişimi olmayan takım nerede bu aslan gibi takım nerede ? 

Bu maçı neden kaybettik biz ? Açık ve net olarak söylüyorum ,her açıdan en çok sevdiğim sporculardan birisi olan Fernando Muslera ,ülkede en sevmediğim ,en antipatik bulduğum insanların başında gelen Volkan  Demirel kadar iyi bir kaleci olmadığı için kaybettik. Gelin maça bakalım ,özellikle 20. dk. dan sonra topa hakim olan ,atak oynayan F.Bahçe gibi gözüktü. Ancak Emenike ile auta giden bir top ,Emre nin direkten dönen şutu haricinde yüreğimizi ağzımıza getiren tek pozisyonları Sow ani dönerek şutuydu ki Muslera inanılmaz çıkardı o topu.Oysa Selçuk un vuruşuna Volkan ın inanılmaz kurtarışı ,Hamit in füzesini terse giderken dönüp çıkartması ve son olarak da Yasin in şutuna gösterdiği insan üstü reaksiyon bir kalecinin nasıl bir maçı rakibinden alıp takımına kazandıracağının kanıtı gibiydi. Keşke diyorum Muslera Sow un o topunu çıkartacağına yeseydi de Kuyt un kapatığı yere vurduğu ve bu ligde en az 15 kalecinin rahatlıkla kurtaracağı topu yemeseydi. O zaman bu kadar da üzülmezdim. Hayalperestler istediğini söylesin ama fubolun gerçeği bu maçta kalecileri değiştirsen maçı G.Saray ın kazanacağını söylüyor. hem de en az 2-3 farkla.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...