Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Kadıköy'ü Yakın Şampiyonluk Daha Yakın
 Mar
04
 2015

Bir kez daha Kadıköy’deki Fener maçını düşünmeye başladım. Yıllardır Galatasaray’ı yakından takip eden bir taraftar olarak öncelikle şunu çok net söylemeliyim. Camia ve taraftarlar olarak bu galibiyete gerçekten ihtiyacımız var. Ne zaman Kadıköy’de maç olsa Fenevlilerin o salak muhabbetlerinden bıktık usandık.

Tabi yıllardır kazanamamamız sadece takımın suçu değil. Her maç Fenevli topçuların yaptığı provokasyon ve tacizlere göz yuman hakemlerin ve federasyonların da bunda payı büyük. Bir de en olmadık golleri yediğimiz gerçeği var.

Peki bu sene ne olur. Sonuç ne olursa olsun şampiyonluk için avantajımız devam edecek. Eğer kaybedersek rakibimizi tekrar havaya sokmuş oluruz. Alacağımız bir beraberlikteyse bile Fenev yarıştan kopacaktır. Zaten sezon başından beri hakemlerin kollaması ile ayakta kalıp bu güne geldiler.

Maçı kazanmak içinse oyun düzeni ve oyuncu seçimi çok önemli. Şu anki oyun sistemimiz bence doğru olan. Ama özellikle Kadıköy’deki derbi maçlarında sahada oynanan şey pek futbola benzemiyor o yüzden mutlaka derbi oynamayı bilen, fiziği kuvvetli oyuncularla sahaya çıkmalıyız. Topa sert olmak, ikili mücadelelerde ayakta kalmak ve rakibin presini pasla kırmak çok önemli. Benim kafamdaki kadro şöyle: Muslera – Sabri – Chedjou – Koray – H.Balta – Hamit – Selçuk – Dzemaili – Yasin – Sneijder – Burak.

Dzemaili kupa maçında çok formda ve istekli gözüktü. Bence mutlaka orta sahanın göbeğinde Selçuk’la birlikte oynamalı, böylece Hamit’i sağ kanatta kullanabiliriz. Yasin’in de sol açıkta Sneijder ile uyumu çok iyi. Burak’ın performansı da belirleyici olacaktır. Defansta ise Semih hazır değil. Uyumu yakalayan Chedjou-Koray ikilisiyle devam edilmeli. En sıkıntılı bölge sol bek. Diğer maçlarda Olcan çok iyi bir tercih durumundayken, derbi maçı için bence büyük hata olur. Telles ise hala formsuz. En iyi tercih H.Balta olacaktır. Hakan Fenev maçlarında her zaman iyi oynar. Bu kadro ayrıca çok şutör bir kadro. Maç boyunca sıkıştığımız zamanlarda, uzaktan kaleyi yoklayacak çok oyuncu var. En çok dikkat etmemiz gereken konu duran toplar ve defansta eksik yakalandığımız pozisyonlar. Özellikle Gökhan’ın sağ kanattan uzak direğe keseceği toplara Sabri’nin çok dikkat etmesi lazım. Son maçlarda böyle çok pozisyon veriyoruz. Sneijder ise formunu arttırdı ve en önemli kozumuz haline geldi.

Sahaya çıkan oyuncular şunu unutmamalı bu maçı kazanan kadro hem 4. yıldızı takar hem de taraftarın kalbinde ölümsüz olur. Kalbimizde Galatasaray ateşi, kulaklarımızda o şarkı artık maçı bekliyoruz.

Hepiniz Metin gibi oynayın, yenilmekten sakın korkmayın. Üstünüzdeki forma güç verir size hakkını verin sadece. Hakkını verin sadece… 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...