Makale Yaz
rammstein83
Bu haberi yazdır
Yeni Sezonda Yeni Umutlarımız Var !!!
 Mar
03
 2015

Merhaba Renktaşlarım;

Bazı futbolcular ve teknik heyet hakkında bazı yorumlarım olacak;

Birincisi çok sevdiğimiz,mütevazi kişilik Hamza Hoca,

kendisi ileride belki çok iyi bir teknik adam olabilir,ancak şu an için takımda sadece ağabeylik yapmaktadır. Hazır bir takımın başına geldi,güven ve fizik kondisyonu düşmüş,kaliteli oyunculardan kurulu bir takımın başına,hani derler ya yıkıntı bir takıma geldim diye,bu Hamza Hoca için söz konusu bile olamaz,biraz futbolculara güven veren,doğru takdikle oynatan,futbolcunun dilinden anlayan herkes bu takımı zaten bu seviyelere getirebilirdi.

Düşünün son 30 yıla damgasını vuran Fatih Terim ve Mustafa Denizli Hocalarımızı farklı kılan özellikler neydi diye?

Birincisi müthiş bir disiplin,ikincisi egoları.

Disiplinin yoksa,futbolcu bugün seni sever oynar,yarın bir kesik atarsın takımı aleyhine ateşler ve kendini kapı önünde bulursun.

Ego'n yoksa büyük düşünemez,basın önünde özgüveni eksikmişçesine kendi hatalarını eleştirir ve takıma karşı karizmanı azaltırsın.

Türk İnsanının en büyük eksiği duygularıyla hareket etmesidir.Yıllarca her kulvarda hatalarımızı hep bundan dolayı yaptık. O bizim çocuğumuz,o yapar,o mütevazi,o adam vs. Böyle Profesyonellikten uzak duygularla kulüp yönetilmez.

Prandelli denen futbol yoksununu hiçbirimiz sevmedik,kurtulduğumuz için de hepimiz çok sevindik,ama daha birkaç hafta önce benzeri kadro seçimi ve takdiği Hamza Hocamız yaptı,4-3-3 çıkıp,kanatsız takımı oynatmaya kalktı ve beraberliği zor kurtardı. Ama kimse üzerinde fazla durmadı.Kendisini kişilik olarak bende seviyorum ama Galatasaray'ı henüz Avrupa'da hedeflerine taşıyabilecek bir Hoca olduğunu düşünmüyorum.

Gelelim Futbolculara;

Bazılarınızın çok sevdiği Chedjou;

Yerini sürekli kaybeder,hızlı değil,ofsaytı bozar,rakibini kaçırır. Her maç yediğimiz gollerin %90'ında pay sahibi renkli kişilik.Neymiş hava hakimiyeti varmış,gol atıyormuş. Sen önce takıma gol yedirme,atma işini yapmasanda olur.Pozisyon bilgisi olmayan renktaşlar kendisini beğenebilir ama,profesyonel bir stoperle sadece yediğimiz golleri izlerseniz size yaptığı hataları tek tek gösterir.

Welbeck isimli oyuncu yıllardır yedek kalmasına rağmen,bizim üstün fizikli dediğimiz Melo ve Chedjou'yu amatör futbolcu gibi sallayıp geçti unutmayalım.Melo'yu çok severim ama yaşlanmaya başladı,Avrupa maçlarında fizik gücü yetmiyor ve sık sık adelesi çekiyor.Buna dikkat edin,adele çekmesi yaşları artmış oyuncularda,rakibi tarafından fazla zorlanmasında oluşur.Önümüzdeki yıl alternatifsiz bırakılıp sadece Melo'ya güvenip Avrupa sahnesine çıkarsak işimiz çok zor.

Bruma'ya gelirsek;hani diyorlar ya maç eksiği var,Hamza Hoca kondisyon idmanı yaptırmıyor diye,36 yaşındaki Drogba gibi özel antrenör tutsaydı,bireysel antrenman programı isteseydi,kendini geliştirseydi.Adamı pohpohlamaktan adam kendini Ronaldo sandığı için parayı alıp yatıyor.Dribring zayıf,adam geçemiyor,devriliyor,fizik gücü yetersiz,isabetli orta yok,gol pozisyonuna giremiyor,sadece hızlı,ee kardeşim koşucu alın o zaman koşsun dursun,al bi 100 metre koşucusu daha da hızlı koşar.İddia ediyorum bu sezon sonu da satılmazsa kimse verdiğimiz parayı bize verip Bruma'yı almaz.Avrupalılar 22 yaşından sonra futbolcunun zor gelişeceğini bilir ve büyük paralar vermez.Zaten o paraya alınması büyük aptallıktı.Türk statüsünde oynayan Arda Turan'ı 12 Milyon Euro'ya satıyorsun.Daha yıldız olmamış yıldız adayı yabancı futbolcuya aynı parayı veriyorsun.Ee kar nerede?Amaç ne?Bruma'yı 5 Milyon Euro'ya alsalardı haklılar derdim.

Ayrıca kendi liginde müthiş Scout ekibi olan Porto Bruma'yı görememişte bizim beceriksiz Scout ekibimiz mi görmüş yeteneği?Beni güldürmeyin.Bizim ekip fidanı değil,ancak ağaç olmuş meyveyi ya da çürümeye yüz tutmuş ağacı keşfeder ancak,futbol zekaları çok üstün Türk Scout ekiplerimiz var :)

Yasin Öztekin çok çabalıyor ancak Galatasaray'ın oyuncusu değil,29 yaşında olduğu için çokta basamak atlayacağını sanmıyorum.

Olcan Adın şu aralar yeni Hakan Ünsal olarak lanse ediliyor ama,ikili mücadelelerde ne kadar eksik olduğunu pozisyonlarda izlemenizi öneririm.

Telles ya da Olcan'la bir Avrupa maçı korkulu rüyalarımızın da ötesine geçebilir.Olcan'da bu takımın oyuncusu olamaz yaş 30 itibariyle ununu elemiş,eleğini asmış zaten.

Yekta ve Umut;sahada bir maç var,bir maç yok süreklilikleri yok.Bu maç mükemmel oynar,haftaya ilk 11'deyken sahada göremezsiniz.

Hırsları,fizikleri,tempoları,güçleri bitmiş.

Tarık;100 yılın yegane kazıklarından.Adnan Sezgin alsaydı şaşırmazdım ama Mancini'nin raporuyla alındı sanırım.Mancini'nin devre arası kazığını kimse atmadı zaten o ayrı mesele.Tarık fiziği zayıf,ikili mücadelelerde ayakta kalamıyor,ortaları kötü,adam kaçırıyor,ofsaytı bozuyor.Tek iyi yönü iki bekte'de oynayabilmesi.Ne kadar oynayabildiği de ayrı bir tartışma konusu tabi.

Sinan Gümüş'e gelince;kendisi gerçek yeteneklerimizden birisi.Umarım kendini geliştirir.İlk 18'e alınmaması çok eleştiriliyor,ancak U-21 de maç kondisyonu arttırılmaya çalışılıyor diye düşünüyorum.Koray'da aynı takdikle adapte olmuştu A Takıma.

Aydın Yılmaz,bu adamın sözleşmesinin uzayacağından eminim.Kimin torpillisiyse 10 senedir 10 maç ilk 11'de forma giymeden,sürekli sakatlanarak,vefa amacıyla sözleşmesi sürekli uzatılan 27 yaşındaki genç yetenek(hala genç yetenekmiş öyle diyorlar)

İşin özü;Chedjou,Bruma,Yasin,Olcan,Yekta,Aydın,Umut seneye Avrupa'ya gideceksek bize ancak ayak bağı olurlar.Melo'nun alternatifi şart,Telles yüksek ücret veren bir takım bulunmazsa kalabilir,biraz daha gelişime müsahit.

Ancak tekrar söylüyorum bireysel antrenman programları hazırlanmalı,takip edilmeli ve sezon başı kamplarda fizik kondisyon yüklemesi daha profesyonel bir ekiple yapılmalı.

Defansa Heiko Westermann'ı önerebilirim.Sezon sonu sözleşmesi bitiyor.190 boyunda,hava hakimiyeti olan,defansı lider gibi yönetebilen ve ayağı top dağıtırken gayet iyi.

Takımımızın yaş ortalamasının 29,8 olduğunu düşünürsek genç oyunculara(özellikle yerlilerde) yönelinmesi gerektiğini düşünmekteyim.

 Sevgi ve Saygılar.

https://twitter.com/Ayhanpek26





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...