Makale Yaz
aschilius
Bu haberi yazdır
Ve Diğerleri....
 Ara
13
 2011

İmparator...

Öncelikle gittiği her takımın başında sevilen biri olması ayırıyor onu diğerlerinden.Kimine göre egoist, kimine göre kibirli, kimine göre futbolu bilmiyor... Ama şu bir gerçek ki, Fatih Terim bu ülkenin en büyük teknik direktörü. Bir takım 5 ayda nasıl değişir, nasıl gerçek bir takım olur bence bunu en iyi bilen, yapan ve uygulayan sadece Fatih Terim' dir.

Bunları takım iyi neticeler aldığı için söylemiyorum.Bu sezon Galatasarayımız çok ama çok farklı oynuyor.Trabzon maçında ki 600 küsür olumlu pas şans olmasa gerek!!!! Fenerbahçe maçında 18 dakikada girilen 6 net gol pozisyonuda!!! Aldığı maaştan giydiği elbiseye, yüz mimiklerinden, saha kenarında yaptığı hareketlere kadar bir insan eleştirilebiliyorsa, bence bu onun işini iyi yaptığı için insanların başka yönlere gitmesidir. Dediğim dedik bir yapısı olmasına rağmen, konu Galatasaray olunca her zaman duygusal bir insan... 

Sırf kulübü daha da borca girmesin diye takıma belkide inanılmaz faydalar sağlıyabilecek transferleri red etti.Şu an ne kadar para aldığını çoğu Galatasaraylı bilmiyor.Parlak kariyeri; ne kazandığı para, ne çalıştırdığı Avrupa takımlarıdır.Galatasaray ve Türk Milli Takımı ile kazandığı başarılardır İmparatorun... (Galatasaraylılık duruşu için söylenecek hiç birşey de yok tabi...)

Ve diğerleri...

Jose Mourinho.

Gittiği her takımda çok büyük transfer bütçeleri ve dünya yıldızları ile çalışan bir teknik adam.(Profesyonel olarak futbol oynamayan birisi.) Yeri geldiğinde rakip takımın futbolcusunun saçını çekebilen, deplasmanda attığı golden sonra rakip takımın taraftarına hareket çekebilen bir teknik direktör.

Bizim 3 senelik transfer bütçemizi bir futbolcunun sadece bonservisine ödeyebilen kulüplerin teknik direktörü. 

Pep Guardiola.

Dünyanın en şanslı teknik direktörü.İlk deneyimini bugün dünya üzerindeki en iyi takımda yaşıyor. Allah aşkına, bu teknik direktörün o takıma verebileceği ne gibi taktikler olabilir? Takım zaten ne oynayacağını biliyor. Messi gibi bir futbol sihirbazı elinde olan, Xavi ve İniesta gibi orta sahada dinamoları olan hangi teknik direktör zorlanabilir? Eto'o yu gönderip, üzerine 40 milyon € vererek İbrahimovic'i aldıktan 1 sene sonra bu adamı takımdan gönderebilecek kadar rahatlığı var... 

Bu iki örneği vermemin sebebi, Real-Barça maçını izlerken bu iki isminde bence Fatih Terim' den daha büyük olmamalarına inanmamdır. Çünkü, bu iki teknik direktör dünyanın en iyi 2 takımın çalıştırıyor ve bana göre ispatladıkları hiç bir şey yok!!! 

Mourinho: Porto' nun başında iken tek şansı Deco'ydu.-- Chelsea' nin ona ayırdığı transfer bütçesi bugün bizim tüm ekonomomiz.--Madrid'in başında Chelsea'den farksız çünkü istediği adama istediği parayı verme yetkisi onda.

Guardiola:  Şu an elindeki takımın değeri en az 500 milyon € kadar bir miktar.--İbrahimovic + Eto'o örneğini az önce verdim.

Peki size sormak istiyorum.Bu şartlarda başarılı olmak ne kadar zor olabilir? 

Fatih Terim Fiorentina' yı dipten alıp, tepeye taşıdığında elindeki kadroda hangi dünya yıldızı vardı? (Bitmeye yakın bir Rui Costa ve Nuno Gomez haricinde.) 

Milan'ın başında iken kendisininde söylediği gibi futbolcuların komplosuna kurban gitti İmparator..

Peki bugün Real Madrid' i yada Barca'yı Fatih Terim çalıştıramaz diyen biri varmı acaba? 

Büyüksün İmparator....Sen teksin, Sen ve Diğerleri var...

Saygılar....

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
 
Ocak (1)
  2018
  2017
  2016
  2015
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...