Makale Yaz
nusretoglu
Bu haberi yazdır
Kazım'a Fren, Emre'de diren...
 Ara
13
 2011

Fener maçının beklenen de öte güzel geçmesi TS maçı için de hafif bir rahatlama olmasını sağladı. Taraftar olarak yaşanılan bu rahatlamanın futbolculardaki tezahürü olan rehavetin ise takımımızdan ırak olması maçın rahatlıkla kazanılmasını sağladı. Şahsım adına uzun zamandır bu kadar rahat maç izlemiyor olmak ile geçmişe dönük hatıralarımın yeniden canlanması tadından yenilmeyecek bir lezzet.


Unutulmamalıdır ki doğrular fazla ise yanlışlar gizlenecek yer arar tıpkı GS'ın şu an ki durumu gibi. Yakalanan bu başarıda yönetiminden teknik ekibine, herkesin yadsınamaz bir payı olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir. Fakat bu başarılar GS antipatizanlarının göz bebeklerini büyütüp, boğazlarını sıkıp mide kasılmalarına neden olacak anguazlar yaşamalarına neden olurken, bize keyif ile kalan yanlışları düzeltmek imkanı sağlıyor. 


Terim'in kazanan 11i bozmamasının en büyük yanılgısı Kazım olsa gerektir ki O'nun da ilk 5 dakikadan sonra ben görevi yaptım tavırları, bu düşünceyi destekler niteliktedir. Bu kadar fırsat bulması, üstünde gösterilen bu kadar ısrar ile halen birbirinden uzak ara performanslar sergilemesi ve kötü oyunda istikrar yakalaması GS mekanizmasının en zayıf halkası olarak onu işaret etmektedir.


TS maçında GS adına en ilginç istatistik ilk isabetli ortanın 75. dakikada yapılmış olmasıdır (1/15).  Yanlış hatırlamıyorsam yapılan 2. isabetli orta da filelerle buluştu (C. Gülselam). Her iki kanadın da orta yapma yetisinin yeterli seviyede olmadığı düşüncesi rahatsız edici olmakla beraber üzerine eğinilmesi gereken ciddi bir konudur. Bir gün çok iyi kapanan bir takıma karşı (Orduspor) kilidi açacak anahtarın kenardan yapılacak ortalar olması muhtemelden daha müstakbeldir. 

 
Yine de olumlu bakmak ve tüm pesimisizm düşüncelerimi bir kenara bırakak Polyanacılık yapmak istiyorum ve diyorum ki Riera transferinin en güzel yanı ne idi? Emre Çolak. Eğer Riera kendisinden beklenen performansı sergileyebilseydi o zaman daha önce umut ışığını aslında bir kaç kez yakmış olmasına rağmen yeterince fırsat bulamayan Emre Çolak'ı izleyemeyecektik. Fakat kendisini oynatmadığı için eleştirilmeyi bile hak eden Terim, en olmayacak zamanda büyük bir risk üstlendi ve bu riskinin karşılığını da fazlası ile aldı. Çolak hem maçın adamı hem de GS sol koridorunun muhtemel en büyük adayı oldu.  Her ne kadar Riera'yı kesmiş olmasına rağmen Emre'nin Riera'dan öğreneceği çok şey var aslında bunların en başında da orta yapmak geliyor.

 

İşte yukarıdaki örnekte görüldüğü üzere Kazım'ın kötü performansı da bir Merthan kazanımı sağlayabilir, bunu ilk yarıda değilse bile ligin 2. yarısında bekliyorum.

 

Son olarak Semih Kaya'yı övme alışkanlıımı TS maçında da gösterdiği kusursuz oyunu ile, ve her gün daha büyük oynayarak hak eden kardeşimi de alnından öpüyorum. Allah nazarlardan esirgesin. 

Saygılarımla...

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Şubat (1)
  2017
  2016
  2015
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...