Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Galatasaray Bir Puanı Zor Kurtardı
 Şub
01
 2015

Galatasaray, ölüp ölüp dirildiği maçta 82.dakikada Emre Çolak’ın attığı penaltı golüyle bir puanı kurtarmayı başardı.

Hamza Hamzaoğlu’nun sol bekte Hakan Balta’yı, sol açıkta ise Telles’i tercih ettiği görüldü. Bence maçın başında en dikkat çekici olay buydu. Yani Bruma yerine Telles’in sol açıkta oynamasıydı. Hamza Hoca, büyük ihtimalle sol kanattan gelecek tehlikelere set çekmeyi düşünmüştü.

Maçın başlamasıyla birlikte Bursaspor fırtınası da başladı. Yeşil- beyazlılar, Galatasaray kalesinde arka arkaya ciddi tehlikeler yarattılar. Özellikle Galatasaray defansının arkaya çok kolay adam kaçırdığı görüldü. Bu anlamda Chedjou ve Koray arasındaki uyum sorunundan da bahsedebiliriz. Ancak Galatasaray defansı maç boyunca oldukça dağınık bir görüntü sergiledi.

Bununla birlikte golü bulan ev sahibi Galatasaray oldu. 19.dakikada Umut Bulut ile gelen Galatasaray golü, gerek hazırlanış, gerekse de vuruş bakımından mükemmel bir goldü.

39.dakikada Sabri’nin sakatlanıp çıkması Galatasaray’da dengeleri biraz bozdu. Hamza Hamzaoğlu, sakatlanan Sabri’nin yerine Sinan Gümüş’ü oyuna aldı. Bu değişiklikle Sinan Gümüş sağ açığa, Koray sağ beke, Hakan Balta stopere, Telles de sol beke geçti. Yani herkesin yeri değişti. Böylece işler iyice karıştı. Zaten dağınık bir görüntü veren Galatasaray defansı iyice dağıldı. Oysa, kulübede Sabri’nin alternatifi Tarık’tı. Tarık değişikliği olsaydı takımda sadece bir kişinin yeri değişecekti ve de en önemlisi Tarık bu mevkiye alışıktı. Fakat Hamza Hocanın yaptığı değişiklikle Koray stoperden devşirilerek sağ bek yapıldı ve de aksadı. Ayrıca herkesin yeri değişti. Üstelik bu mevki değişiklikleri maç boyunca devam etti. Hatta Koray’ın yerini bir ara Yekta bile aldı.

Golden sonra oyunda Bursaspor etkisi devam etti. Yeşil- beyazlılar 45.dakikada bir kez daha Galatasaray defansının arkasında kaçtılar ve bu kez Volkan, yeşil- beyazlılara beraberliği getiren golü attı.

İkinci yarıya da Bursaspor hızlı, Galatasaray ise dağınık başladı. Yeşil- beyazlılar net fırsatlar yakaladılar ve 53.dakikada Fernandao’nun kafasıyla 2-1 öne geçtiler.

Bu golden sonra dahi Galatasaray gerekli reaksiyonu gösteremedi. Fakat Bursaspor da yavaş yavaş oyundan düşmeye başlamıştı. Özellikle Volkan Şen aksıyordu. 60.dakikada ikinci sarı karttan kırmızıyı rahatlıkla görebilirdi.

İşte bu ortamda Şenol Güneş’in oyuna müdahale edip Volkan’ı çıkarması gerekirdi. Ancak tecrübeli hoca bunu yapmadı. Bunun cezasını da 81.dakikadaki penaltı pozisyonu ile ödedi. Volkan Şen’in kırmızı kart gördüğü pozisyon tartışmasız penaltıydı.

Şenol Güneş, ancak 82.dakikada Emre Çolak’ın penaltı golünden sonra oyunda ilk değişikliğini yaptı. Bu anlamda oyundan düşen Volkan Şen’i ve orta sahayı değiştirmeyen Şenol Güneş, skoru etkileyecek hata yaptı.

Hamza Hamzaoğlu ise, tek olumlu değişikliğini 76.dakikada Chedjou’yu Bruma ile değiştirerek yaptı. Bruma’nın girmesinden sonra Galatasaray, rakibini daha fazla yormaya başladı.

Hamza Hoca maalesef bu değişiklik dışında maç öncesinde ve maç sırasında gerekli doğruları yapamadı. Özellikle ilk yarıdaki Sinan tercihi çok yanlıştı.

Galatasaray’ın bir şansı da Fırat Aydınus’un 67.dakikada rakibinin ayağına basan Melo’yu ikinci sarı karttan atmaması oldu. Skorun 2-1 olduğu bu dakikalarda Galatasaray bir de on kişi kalsaydı işi iyice zor olurdu.

Sonuçta Galatasaray bir puanı kurtardı diyebiliriz. Bursaspor, gerçekten de iyi bir takım ve bu maçta galibiyeti ellerinden kaçırdılar.

Galatasaray’ın umudu cezalı ve sakat futbolcularının takıma dönmesi. Böylece asıl ritmini yakalayabilecek olan sarı- kırmızılılar uzun lig maratonunda rakiplerinin önüne geçme şansını yakalayabilirler.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...