Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Demirören Çark Etti Sonunda
 Oca
07
 2015

Sezon başında Türk futbolunu kurtarmak için 5 yabancı kararını aldık diyen Tüpçü sezonun ortasında benzer bir açıklama ile Türk futbolunda beklenen devrimi yapıyoruz diyerek 14 yabancıya (ilk 11'in tamamı yabancı olabilir) izin verdi. Kendisini hiç sevmesem de nihayet, Allah'a şükür biri bu işi yaptı. Yıllardır mecburen izlediğimiz kazma, disiplinsiz, cahil, hizipçi, şikeci yerli oyuncu güruhundan kurtulacağız. Bu kararın yakın ve orta vadede önemli getirileri olacaktır.

1. Önümüzdeki sezon takımların tamamına yakını 8-9 yabancı oyuncu ile oynamaya başlayacaktır.

2. Bir b.ktan anlamayan iki kelime İngilizce bilmeyen dandik yerli hocalar 1-2 sezon içinde piyasadan silinecektir.

3. Ligimizin kalitesi, rekabeti ve seyir zevki hızla yükselecektir. 

4. Takımlarımız Avrupa'da daha başarılı hale gelecektir.

5. Menajerler daha çok para kazanmaya başlayacaktır.

6. Takımlar scout ekiplerini daha ciddi kurarak, profesyonel yabancı yöneticileri takımların başına menajer olarak getirmeye başlayacaklardır.

Uzun vadede ise bunun milli takıma yansımaları olacaktır.

1. Yetenekli ve gelişime açık yerli oyuncular rekabet ortamında gelişim gösterip milli takımı en azından her şampiyonaya katılır hale getireceklerdir.

2. Gurbetçiler takıma ağarlıklarını koyacaktırlar ve milli takımın başına geçen yabancı hocaların başarı oranı artacaktır.

3. Gerçek anlamda profesyonelleşmeye başlayan yönetici kadroları ile alt yapı yatırımları daha ciddi yapılacaktır ve futbolda fiziksel yeterliliğin yetenekten daha önemli bir ön koşul olduğunu bilen alt yapı hocaları görevlendirilmeye başlanacaktır.

Galatasaray özeline gelince. Önümüzdeki sezon kadroya girmesi muhtemel olan tek yerli Semih gözüküyor. Geri kalanlar zamanla yedek kalmaya başlayacaktırlar. Bence yolun başında sezon sonu yerli oyuncuların tamamı ile yeniden masaya oturulmalı ve artık garanti para 1 milyondan fazla isteyen ile mümkünse yollar ayrılmalıdır. Kalırsa takım kaptanı Sneijder yapılmalıdır, o giderse yeni kaptan Melo olabilir. Hamza Hoca yerli oyuncu profili için çok önemli bir isim ama fırsat doğarsa Lucescu takımın başına getirilmelidir. 

Selçuk ve Burak efendinin takımdaki ağalıkları artık sona erdi. Canı isteyince oynayan, canı isteyince hocanın ipini çeken, kendi arkadaşlarını transfer ettiren bu adamları kapının önüne koymak zorda olsa öncelikli hedef olmalıdır. 

Önümüzdeki dönemde Avrupa kültürü ile Galatasaray rakiplerinden bir adım öndedir. Artık CL’de kalıcı başarılar yakalayabiliriz. Dünya çapındaki taraftar kitlemizle Avrupa’ya yeniden korku salmanın zamanı geldi.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...