Makale Yaz
dmrfeat
Bu haberi yazdır
Kürkçü Dükkanı
 Kas
27
 2014

Hey, kürkçü dükkanı, müjde! Cimbom yuvaya dönüyor!

Ruhunu Avrupa'ya asıp da dönüyor hem de. Etiyle kemiğiyle senin artık o, al, üzerini 3-4 yıldızla süsle, polemik ve spekülasyonlarınla besle, onu mazideki başarılarından ötürü affeyle, bir daha zafer kazanmamasının sözünü alarak bağrına bas! 

Birazdan uçağa kimler binecek? Kimler kürkçü dükkanına doğru koyulacak yola? 1905 yılında Ali Sami ve arkadaşlarınca "Türk olmayan takımları yenmek" için kurulan birlik mi? Manchester'ı teknik beceri ve zekasına rağmen Hakan'ın yedeği olan Arif'in attığı golle yenip gururumuzu okşayan sporcular mı? "Üç bücürler" mi? Hagi mi?... "Ah nerde o eski Galatasaray" klişelerine ek yapmak için söylemiyorum bunları. Ne oldu, neden bu haldeyiz, nasıl bu hale geldik, hele bir kuşbakışı görelim diye söylüyorum. Bir çağı yorumlamak için, o çağın bitmesini beklersiniz. Şöyle bütün bir çağ boyunca ne olmuş ne bitmiş, oturur etraflıca düşünürsünüz. Yeni çağ adına adımlarınızı, bu değerlendirmeye göre atarsınız. 15 yıldır hala 2000'de alınan Uefa ve Super Cup'ın arkasına saklanıyoruz. Demek ki başarı çağımız(dönemimiz) 15 yıl öncede kalmış. Şimdiyse bir enkazı seyretme zulmünü yaşatıyoruz kendi kendimize. 

Hadi 2000 yılını geçtim, 2 yıl önce kurulan umut verici takımı bir şekilde heba ettik. Fatih hocamız da katkı sağladı buna. Başkanımız da, taraftarımız da... Hatta herkes bu işin içinde. Ve federasyondan devlet büyüklerine kadar her kişi ve kurumu kapsıyor bu suç ortaklığı. 4 büyük takım, aynı evin içinde birbirini döven kardeşler gibi. Evin dışında rüştünü ispatlayan yok ama! Kolaysa Alman'a, İngiliz'e, olmadı bari Belçikalı'sına ötsün borunuz. Yok. O zaman kimse kimseye Volkan'ından Melo'suna, dayılanmasın. Bu evi başımıza yıkmayalım. Kabul edelim önce, Türk futbolu çok kötü durumdadır. Önüne gelenden dayak yemektedir topyekün. Kulüp ve federasyon liderleri spor kulüplerini şirket ceo ları olarak yönettikçe, taraftarı müşteri olarak gördükçe, devlet büyükleri takım taraftarlarını oy araçları olarak görüp manüple ettikçe, bırakın Anderletch'i, biz daha mahallenin dışına adım atamadan dayak manyağı yaparlar! O yüzden bir karar verelim hep birlikte, ya cici cici evimizden çıkmayıp kendi çöplüğümüzün horozları olmakla övüneceğiz, ya da gerçekleri kabullenip dürüstçe daha iyi olmak adına ne gerekiyorsa onu yapmaya koyulacağız. Bunu yaparsak, futbolda başarı, Galatasaray'da başarı zaten sağlam temeller üzerinde yükselecektir. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...