Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Mayıs Ayında Başkan ADNAN ÖZTÜRK
 Kas
19
 2014

 Adnan Öztürk!

Hani şu Ribery’i Galatasaray’a 2 saatte alıp getiren ve estağfurullah ben değil biz getirdik diyecek mütevaziliği gösteren insan var ya, işte o…

‘Galatasaray lisesini kazandığında hüngür hüngür ağlamıştım, ben ve ailemin hayatı değişti, benim için Galatasaraylılık iki kale bir toptan ibaret değil, Galatasaraylılık benim yaşam biçimimdir’ diyen adam…

  • [‘‘Öyle bir gün gelecek ki, Galatasaray’ı patron olanlar değil, yöneticiler kurtaracak.’’ADNAN ÖZTÜRK]

Kısa kısa tanıtalım.

1963 doğumlu. 51 yaşında.

Galatasaray’ın yıllardır aradığı yaşta bir başkan adayı… Allah uzun ömürler versin, en az 15 yıl başkanlık yapar.

Galatasaray’ın başkanlık için genç isimlere ihtiyacı var. 51 yaş, başkanlık için çok güzel bir yaş. 77 yaşındaki isimler ile, Galatasaray uzun planlamalar yapamaz. Disiplin ve istikrar şart.

Sürekli başkan değiştirmek, sürekli zihniyet değiştirmek ile istikrar yakalanmaz. Zira bir başkan seçerken de, iyi bir ismi seçmek lazım.

Galatasaray’ın bir başkandan öte, bir lidere ihtiyacı var.

Galatasaray başkanı sizce nasıl olmalı?

Bence, otoriter olmalı. Konuşurken, çilek diyerek saçmalamamalı. Verdiği sözlerin arkasında durmalı. Taraftarın sesine kulak vermeli.

‘Türk futbolunu yalı çocuklarından kurtarmalıyız’ demişti Adnan Öztürk. Bu yüzden Adnan beyi istiyorum. Yani bir reform düşünmeli. Düşünüyorda…

Lider olmalı.

Yumruğu masalara vura vura konuşmalı. O konuşurken, bütün Galatasaraylılar tek yürek olmalı. Meydan okumalı. Galatasaray taraftarını arkasına almalı. Galatasaray değerlerini pısırıkça, takımı sahadan çekerek, korktu dedirterek değil, meydan okuyarak ve yüreklice savunmalı.

Gelir giderleri iyi hesaplamalı ve boş vaatlerde bulunmamalı. Planlı ve programlı çalışmalı. Efendi ve taraftarına saygılı olmalı.

Galatasaray taraftarına her zaman ve her an ‘Biz tribünde ki sen, sen o koltukta ki biz’ dedirtebilmeli.

Galatasaray başkanı olacak insan, futboldan anlamıyorum ama futboldan anlayanlardan anlıyorum diyecek kadar çelişkiye düşecek komik bir adam olmamalı.

Futbolu bilmeli. Getireceği hocayı ve teknik heyeti iyi inceleyip, yönetim de çalışacağı insanları tanımalı. Yönetim de sürekli oluşacak kaoslar, yıllardır Galatasaray’ın sorunu.

İrlandalıları temizlemeli.

Camiada böyle 2 insan var.

Biri Haluk Ulusoy, diğeri Adnan Öztürk!

Haluk Ulusoy başkan olmaz çünkü Federasyon başkanı olmayı düşünüyor ve ayrıca GS başkanlığı gibi bir fikri yok.

Adnan Öztürk ise yıllardır başkanlık istiyor.

Galatasaray olimpiyatta rezil rüsva olurken, sıkıntılar yaşarken, Adnan Öztürk 19 günde cebinden para harcayarak tek reklam yapmadan Ali Sami Yen’i tekrar onarıp açtıran insandır.

Galatasaray camiası, böyle bir şansı mayıs ayında iyi kullanmalıdır. 67 yaşındaki Turgay Kıran’lardan, Galatasaray’a fayda gelmez.

Galatasaray camiası, Adnan Öztürk’ü başkan yapmalıdır. Böylece mayıs ayında ciddi bir kaosun içinden çıkılacaktır.

Uzun ömürlü başka bir başkan adayı yok. Galatasaray’ın akıla ve kendini yönetebilecek bir bilgeliğe ihtiyacı var.

Ben iyi bir Galatasaraylı olarak, Adnan Öztürk’ü büyük bir şans olarak görüyorum.

Ayrıca inandıklarım var. Benim gördüğüm, uzun uzun her programda dinlediğim Adnan Öztürk, evvela bu Prandelli ile çalışmaz.

Benim Öztürk’ün sözlerinden çıkardığım ve anladığım bu. Aç adamlar ile çalışacak belli ki… Bir Lucescu bulacak Galatasaray’a… Lakin Lucescu olmayacak bu kişi.

Adnan Öztürk dünya futbolunu iyi biliyor. Lucescu gibi, kısıtlı imkanlar ve kadrolar ile büyük başarılar yakalayacak bir antrenör getirecek. Kim olur bilmem. Lakin Mayıs ayında bizi büyük heyecanlar ve süprizler bekliyor bu belli…

Futbolcuların maaşlarından rahatsız Adnan bey…

Ciddi indirimlere gidecek. Ayrıca yıldızları da satabilir. Galatasaray futbolcularının büyük bölümünü satmadan, maaşlarında indirime gitmeden, ekonomik krizden çıkamaz.

Sneijder büyük bir yıldız olabilir ama 4.5 milyon euro yıllık para alıyor. Galatasaray, o paraya 2 tane Demba Ba oynatır.

Kimse kusura bakmasın ama gerçekleri yazmak zorundayız.

Selçuk İnan yılda 3 milyon euroya bu topu oynarsa, batarsın kardeşim. Beşiktaş’da Atiba 1 milyon euroya oynuyor. Galatasaray 3 tane Atiba’yı oynatır, Selçuk’un yerine…

Ben konuşunca, tepki alıyorum ama ben tribün amigosu değilim. Ben objektif olmak istiyorum. Yoksa Galatasaray’ı kurtaramayız.

Bugün Fransa liginden, Almanya liginden bonservisi ucuz ve hatta bonservisi olmayan çok iyi futbolcular alabiliriz.

Yabancıların büyük bölümünü değiştirmeliyiz. Almanya’dan 200 bine getirilen Tarık’a 5 milyon vereceğimiz yere, Almanya’dan Tarık’lar bulmalıyız. Gurbetçi futbolcuları biz almalıyız ve biz bulmalıyız.

Yerli kalitesini arttırmak zorundayız.

İyi gurbetçilere ihtiyacımız var. Yasin Öztekin’ler ile bu iş olmaz. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovmanın da anlamı yok.

Bonservisi elinde olacak 2015 senesine boşa çıkacak muhteşem futbolcular var. Bunları Galatasaray’a kazandırmamız lazım.

Galatasaray bedavaya takım kurar ama bunu yapacak bir akla ihtiyaç var.

Bu yüzden evvela Adnan Öztürk’ün başkan olması gerekiyor. Zaten camiada başka bir aday ve başka bir kişi de yok.

Tüm Galatasaraylılara saygı ve sevgilerimle…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...