Makale Yaz
johnson
Bu haberi yazdır
CESAREtsiz PRANDELLI
 Eki
25
 2014

Galatasaray Taraftarı'nın beklentisi;

- Galatasaraylılık ruhuyla maçın sonuna kadar savaşan, terini son damlasına kadar akıtan futbolcular.

- Göze hoş gelen, heyecanlı ve estetik futbol.

- Rakip ayırt etmeksizin galibiyet hırsı.

- Maç esnasında skor ne olursa olsun yenilgiyi kabul etmediğini göstermeleri.

- Birlik, beraberlik.

- Her zamanki gibi 3 kulvarda elinden geleni yapan futbolcular.

- Karizmatik (kişiliğiyle), futbolcular üzerinde etkisi olan, mantıklı ve Galatasaraylılık ruhuna yakışan; tek hedefi para olmayan başarılı bir teknik direktör.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Hepimiz bu sezon kendimizi kandırıyoruz. Bu vizyonla başarı falan hikaye...Transferin son gününde Napoli Başkanı'na bayram ettirdik. Dzemaili ve Pandev Galatasaray'ın futbolcusu değiller ya da nazik bir dille şöyle anlatayım. Hepimiz "Transfer Sezonu'nda" bu takımın belli bölgelerinde eksikliklerin olduğunu söyledik. Örneğin sol bek, sağ bek, kanatlar ve santrafor. Sol ve sağ bek için Tarık Çamdal'ı, kanatlar için Yasin ve Olcan'ı aldık. Kağıt üzerinde neredeyse hepimizin Galatasaray'da görmek istediği futbolcular. Ancak yabancı kontenjanını oldukça zor bir şekilde boşaltan yönetim beklediğimiz yabancı transferlerini yapmadı, hatta resmen bizi kandırdı. Pandev ve Dzemaili Ünal Aysal'ın Galatasaray'a attığı en büyük kazıktır!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Galatasaray'ın bitirici, yırtıcı, sırtı dönük top tutabilen ve tek başına da oynayabilecek bir santrafora ihtiyacı vardı. (Bknz: Demba Ba, Gekas, Webo, Cardozo, Marica) Almadık!

Galatasaray'ın Melo'ya ve Selçuk'a yardımcı olacak en azından onların ayarında bir orta sahaya ihtiyacı vardı ki; Ceyhun'un yabancı versiyonunu aldık getirdik. Yazık değil mi onca ödenen paraya? Alın işte, sorun ortada. Şimdi göndermeye kalksak bir daha bedel ödeyeceğiz... Sanki dağıtacak çok paramız varmış gibi! Şahsen onlara verilen toplam paraya bir Gökhan İnler getirilirseydi daha faydalı olacağını düşünüyorum.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Gelelim Prandelli'ye... İlk defa İtalya'nın dışına çıkmış, karakterli bir adam. Ama Galatasaray'ın teknik direktörü değil! Benim bildiğim bir teknik direktör maç esnasında yeniliyorken, santrafora veya kanatlara oyuncu değişikliği yapar. Bu zat, Alex Telles'i oyundan alıyor. Senin kulübe de Umut Bulut adında bir forvetin var bilmem biliyor musun?

Korkak bir taktik, sistem hatalı, değişiklikler hatalı, elinde Olcan, Bruma, Yasin ve Emre Çolak gibi oyuncular varken neyin kafasını yaşıyorsun anlamıyorum Prandelli... Yap - boz tahtasına çevirdiniz takımı!

Mustafa Denizli gibi bir teknik direktör boşta iken İtalya dışına çıkmamış bir teknik direktörü getirirken de Ünal Aysal'ın ne yaşadığını daha çok merak ediyorum... Yazık!

Zaten Prandelli'ye göre bu sezon amacımız sadece 4. Yıldızken; başarı ne yazık ki çok uzak...

Tek umudum Abdurahhim Albayrak'ın takıma yeniden dönmesidir.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...